Satya Nadella: Ο Νέος CEO Της Microsoft, Αποχωρεί Ο Bill Gates Από Πρόεδρος

Είναι επίσημο. Η διαχείριση της Microsoft αλλάζει δραματικά με νέο Διευθύνων Σύμβουλο (CEO) και Πρόεδρο. Την θέση του Steve Ballmer την παίρνει ο Satya Nadella, ενώ αλλάζει και ο ρόλος του Bill Gates.

«Κατά τη διάρκεια αυτής της μετάβασης δεν υπάρχει καλύτερος άνθρωπος να καθοδηγήσει την Microsoft από τον Satya Nadella.

Ο Satya είναι αποδεδειγμένα ικανός ηγέτης με εξαιρετικές τεχνικές ικανότητες, επιχειρηματικό όραμα και με το χάρισμα να φέρνει τους ανθρώπους κοντά, ενισχύοντας το πνεύμα ομαδικότητας. Το όραμά του σχετικά με το πως η τεχνολογία θα χρησιμοποιηθεί και θα βιωθεί από τους ανθρώπους ανά τον κόσμο, είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεται η Μicrosoft καθώς εισέρχεται στο επόμενο κεφάλαιο εκτεταμένης καινοτομίας στα προϊόντα και ανάπτυξης.» -Bill Gates, συνιδρυτής της Microsoft.

Μέχρι σήμερα, ο Satya Nadella εκτελούσε τα χρέη του εκτελεστικού αντιπροέδρου του τομέα Cloud and Enterprise της εταιρείας και παράλληλα γίνεται μέλος του διοικητικού συμβουλίου. Όπως είχαμε γράψει και εδώ, ο Nadella εργάζεται στον αμερικανικό κολοσσό από το 1992 και συνέβαλε στις μεγάλες στρατηγικές και τεχνικές μεταβάσεις της εταιρίας. Όσο ήταν στον τομέα Server and Tοοls είχε εξαιρετικά αποτελέσματα.

Όσον αφορά τώρα τον Bill Gates, από πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου γίνεται σύμβουλος ως Ιδρυτής και σύμβουλος τεχνολογίας. Πλέον θα δουλεύει περισσότερο στην εταιρία που ίδρυσε και θα συμβουλεύει τον Nadella ο οποίος είναι ο τρίτος CEO μετά τον Bill Gates και τον Steve Ballmer στην ιστορία της εταιρίας.

Σημείωση: Το Tech Community πλέον διαθέτει forums και μπορείς να γράφεις εδώ ό,τι θέλεις!
Keywords
Τυχαία Θέματα