Υπάρχει λόγος που δεν έχεις αγάπη στη ζωή σου;

Η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου γεννάει περίεργα συναισθήματα στους ανθρώπους. Οι περισσότεροι αντιμετωπίζουν εχθρικά τη συγκεκριμένη γιορτή, θεωρώντας την τίποτα περισσότερο από ένα εμπορικό κόλπο! Παρόλα αυτά, αποτελεί μια γιορτή που ίσως να μας κάνει να αναρωτιόμαστε πόση αγάπη έχουμε στη ζωή μας!

Αν στον υπολογισμό που κάνεις, η αγάπη έχει αρνητικό πρόσημο, τότε ίσως να φταίει η στάση που κρατάς στη ζωή σου για το αποτέλεσμα. Φαντάζομαι πως έχεις ακούσει τη φράση

«ό,τι δίνεις, παίρνεις». Μήπως δεν παίρνεις αγάπη επειδή δεν δίνεις αγάπη; Κι όμως υπάρχουν μικροί, καθημερινοί τρόποι που θα κάνουν το «Loveisintheair» το προσωπικό σου soundtrack:

Σκέψου θετικά, χαρούμενα, τρυφερά

Ο προϊστάμενος που έχει νεύρα, ο οδηγός που έστριψε αντικανονικά και παραλίγο να «φιληθείτε» πρωί πρωί… οι περισσότεροι ζούμε μια καθημερινότητα που μόνο σενάριο ρομαντικής ταινίας δεν θυμίζει. Ωστόσο αν περάσεις έστω και μία μέρα κάνοντας σκέψεις θετικές, χαρούμενες, γεμάτες αγάπη τότε θα νιώσεις αμέσως τη διαφορά μέσα σου. Προσωπικά, όταν αισθάνομαι στεναχωρημένη ή εκνευρισμένη, φέρνω στο μυαλό μου όσες φορές με αγκάλιασε ή με έπιασε από το χέρι ο βαφτισιμιός μου και νιώθω αμέσως ευφορία.

Πες κάτι καλό ή ευγενικό σε κάποιον

Συχνά σκεφτόμουν κάτι όμορφο για κάποιον και για ένα μυστήριο λόγο κρατούσα αυτή τη σκέψη για τον εαυτό μου. Όταν άρχισα να εκφράζω τις σκέψεις και τα συναισθήματά μου ξεκίνησε μια θετική αλληλεπίδραση με το περιβάλλον μου. Τώρα πλέον όταν βλέπω πως κάποιος αδυνάτισε ή έκανε μια ωραία αλλαγή στα μαλλιά του, το λέω αμέσως και δεν το κρατάω μέσα μου. Ή δεν διστάζω να πω σε κάποιον φίλο μου πόσο πολύ γελάω μαζί του. Απλές κουβέντες αλλά τόσο μα τόσο ουσιαστικές!

Κάνε κάτι αγαπησιάρικο

Νιώθεις μόνος/η και σε πλημμυρίζει ένα κύμα μελαγχολίας και απόγνωσής; Μπες στο Pinterest και χάζεψε τρυφερές φωτογραφίες με μωρά ή ζώα. Πάρε τηλέφωνο έναν φίλο ή συγγενή που έχεις καιρό να μάθεις νέα του. Πήγαινε επίσκεψη στη γιαγιά ή τον παππού σου γιατί όσο κι αν σου σπάνε τα νεύρα δεν ξέρεις για πόσο καιρό θα τους έχεις κοντά σου. Χαμογέλασε σε κάποιον περαστικό. Η αγάπη είναι μπούμερανγκ! Ξεκίνα να παίζεις!

Νιώσε ευγνώμων για όση αγάπη έχεις πάρει στη ζωή σου

Ξεκίνα από την αγάπη των γονιών, των αδερφών, των φίλων, των εκάστοτε συντρόφων σου, του σκύλου σου…θυμήσου πόση αγάπη έχεις πάρει στη ζωή σου, εκτίμησε αυτό το δώρο και ανταπέδωσε το.

Τώρα, είσαι έτοιμος για την αγάπη;

Keywords
Τυχαία Θέματα