Λατρεύεις τη σχέση σας ή τη social media εκδοχή της;

‘’Αγάαααπηηηη μου, δες πόσο ρομαντική πρόταση γάμου έκανε αυτός ο άντρας σε αυτή τη γυναίκα! Δες την ανέβασαν και στο YouTube’’.

‘’Αγάαααπηηηη μου, δες τις φωτογραφίες που ανέβασαν ο Μικές και η Μίκα από το μήνα του μέλιτος τους στον Άγιο Μαυρίκιο, στο Facebook. Μακάρι, να κάναμε και εμείς το ίδιο…’’

Μπορεί να μην έχεις κάνει τις παραπάνω δηλώσεις ωστόσο άλλες γυναίκες τις έχουν κάνει, και για να μαντέψω, βγήκες για δείπνο με τον αγαπημένο σου και αντί να συζητήσετε ή να απολαύσετε το φαγητό που παραγγείλατε, πέρασες

ένα σημαντικό μέρος της βραδιάς φωτογραφίζοντας τα πιάτα που σερβιρίστηκαν, «έντυσες» τις φωτογραφίες με φοβερά φίλτρα, τις ανέβασες στο Instagram και για να κερδίσεις πολλά Like δεν παρέλειψες να τις συνοδεύσεις με δημοφιλή hashtags όπως #couple #happy #inlove #smile #hungry #cute #instadaily #picoftheday #tagsforlikes κ.α.

Το έχουμε αναφέρει ξανά πως τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης άλλαξαν σε μεγάλο βαθμό τη συμπεριφορά μας και παρόλο που είναι πολύ ωραίο να μοιράζεσαι στιγμές από τη ζωή σου με τους φίλους σου, στην πραγματικότητα μπορεί να χάνεις πολύτιμες στιγμές από την αληθινή ζωή σου και από τη σχέση με τον αγαπημένο σου, «ανανεώνοντας» συνεχώς την διαδικτυακή ζωή σου!

Τι μπορείς να κάνεις προκειμένου να μην περάσεις τα όρια της ιδιωτικότητας της σχέσης σου:

Μην μετατρέψεις την πολύ σημαντική ιδιωτική στιγμή σου σε θέαμα

ΟΚ, ο Kanye West για τον αρραβώνα του με την Kim Kardashian, νοίκιασε ένα ολόκληρο στάδιο, έβαλε μια πενταμελή ορχήστρα να παίξει το τραγούδι της Lana Del Rey “Young & Beautiful”, στο video wall εμφανιζόταν η φράση “PLEEEASE MARRY MEEEE” και τέλος, ο γνωστός ράπερ χάρισε στην Kim ένα μονόπετρο δαχτυλίδι που φέρει ένα διαμάντι 15 καρατίων. Μπορεί να ονειρεύτηκες κάτι παρόμοιο ως πρόταση γάμου αλλά μην ξεχνάς πως πρόκειται για έναν ζάμπλουτο μουσικό και μία reality star που έχει μετατρέψει την προσωπική ζωή της σε θέαμα, και με αυτό τον τρόπο κερδίζει πολλά λεφτά! Ο δικός σου αγαπημένος κατά πάσα πιθανότητα δεν θα μπορέσει να σου αγοράσει μονόπετρο 10+ καρατίων (μην ξεχνάς πως ζούμε στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης όπου οι μισθοί έχουν πάρει την κατηφόρα), και ειλικρινά αν η πρόταση του γάμου δεν γίνει μπροστά από τον Πύργο του Άιφελ, δεν έχει ανάψει κεριά, και δεν ακούγεται η αισθησιακή φωνή της Lana Del Rey, χάνει την αξία της;

Μια πρόταση γάμου όπως και άλλες στιγμές στη ζωή ενός ζευγαριού είναι πολύ προσωπικές και μερικές φορές χάνουν κάτι από τη μαγεία τους από την υπερβολική καταγραφή και μοίρασμα!

Σκέψου και την άλλη πλευρά του νομίσματος

Έχεις συνηθίσει στην υπερέκθεση της σχέσης σου και δεν σε ενοχλεί, ίσα ίσα που κατά βάθος σου αρέσει ο κόσμος να γνωρίζει πόσο ευτυχισμένη είσαι με το ταίρι σου, σε πόσα εστιατόρια φάγατε, πόσες εκδρομές πήγατε, πόσες αφιερώσεις τραγουδιών ανταλλάξατε ο ένας στον τοίχο του άλλου. Τι γίνεται όμως όταν η σχέση αρχίζει να χαλάει ή επέλθει ο οριστικός χωρισμός;

Τα άτομα που έχουν συνηθίσει να μοιράζονται όλες τις στιγμές ευτυχίας της σχέσης τους με τους φίλους τους στα social media συνήθως κάνουν το ίδιο και για τις λιγότερο «ηλιόλουστες» στιγμές τους. Και εκεί αρχίζει η πραγματική κατηφόρα:

Τα ρομαντικά τραγούδια μετατρέπονται σε posts από καψουροτράγουδα με to the point τίτλους όπως «Χειρότερη να είναι η κάθε σου ημέρα». To status της σχέσης σου αλλάζει και ξεκινούν οι φωτογραφίες από τις – σχεδόν – καθημερινές νυχτερινές εξόδους σου, αφού θέλεις να αποδείξεις στον άλλον πόσο καλά περνάς και μόνη σου!

Ο χωρισμός είναι επίσης μια πολύ προσωπική υπόθεση και χρειάζεται αξιοπρέπεια και ιδιωτικότητα!

Με λίγα λόγια κλείσε το Facebook/Twitter και ξεκινά μια συζήτηση με το ταίρι σου. Και αυτή η στιγμή δεν χρειάζεται να καταγραφεί ούτε σε φωτογραφία, ούτε σε βίντεο!

Keywords
Τυχαία Θέματα