Η μεγάλη παγίδα…Είσαι πιο παχουλή από όσο νομίζεις!

Είναι μία ωραία σκέψη ότι πολλοί από εμάς έχουμε μία συγκεκριμένη εικόνα για τον εαυτό μας και τα χαρακτηριστικά που μας κάνουν μοναδικούς.

Η γοητεία, η ειλικρίνεια, η εξωτερική εμφάνιση και το πόσο ευγενικοί, καλοπροαίρετοι είμαστε, είναι έννοιες που αλλιώς τις αντιλαμβανόμαστε και κάθε φορά νιώθουμε είτε καλύτεροι είτε χειρότεροι από αυτό που ισχύει στην πραγματικότητα.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που έγινε στην

Αμερική το 36% των ερωτηθέντων απάντησε ότι έχει κάποια κιλά παραπάνω-από το επιτρεπτό όριο για να είναι κάποιος υγιής και ζωηρός- ενώ αυτό που ισχύει είναι ότι το 69% των Αμερικανών έχει -αληθινό-πρόβλημα παραπανίσιων κιλών.

Δηλαδή πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι έχουν την ιδανική εμφάνιση εθελοτυφλώντας και χωρίς να μπορούν να κατανοήσουν τα προβλήματά τους!

Αυτό που βλέπουν στον καθρέφτη το μεταφράζουν διαφορετικά και το εξιδανικεύουν.

Γενικώς το συμπέρασμα που προέκυψε είναι ότι ο κάθε άνθρωπος έχει μια καλύτερη εικόνα και αντίληψη για τον εαυτό του από αυτό που ισχύει στην πραγματικότητα,

Επίσης σε μία πρόσφατη έρευνα που έγινε από ψυχολόγους σε φυλακισμένους για ληστείες και άλλα εγκλήματα που δεν είχαν καμία ηθική, από τις απαντήσεις τους προέκυψε ότι πιστεύουν ακράδαντα ότι είναι πιο ειλικρινείς, αγαθοί και ηθικοί από ότι είναι στην πραγματικότητα!

Κοινώς είμαστε όλοι πάνω στο ροζ συννεφάκι μας και κανείς δε μπορεί να μας κατεβάσει από εκεί!

Keywords
Τυχαία Θέματα