Το καλύτερο… payback για όσους παίζουν πειρατικά παιχνίδια!

Όχι, δεν εννοούμε το Assassin’s Creed Black Flag, ούτε το Lego Pirates of the Caribbean. Μη σφυρίζετε αδιάφορα, μιλάμε γι’αυτό που καταλάβατε, δηλαδή τις παράνομες κόπιες παιχνιδιών. Και μη βάλετε μπροστά την οικονομική κρίση ως δικαιολογία, γιατί όλοι ξέρουμε ότι το «σπορ» είναι πολύ παλιό. Οι εταιρείες έχουν κάνει τα αδύνατα δυνατά για την καταπολέμηση

της πειρατείας. Συστήματα ψηφιακής προστασίας, εφ’ όρου ζωής απαγόρευση από το multiplayer, διαγραφή λογαριασμών / προφίλ, ακόμα και «ντου» στις πόρτες των ίδιων των πειρατών.

Όλα αυτά όμως, όπως και να το κάνουμε, δημιουργούν ένα αρνητικό περιβάλλον για τη σχέση gamers – developers. Έτσι κάποιες εταιρείες είχαν μία πολύ καλή σκέψη. Αντί να χάνουν χρόνο και χρήμα σε νομικές ενέργειες και λύσεις ασφαλείας, απλά… τρολάρουν όσους παίζουν πειρατικά games. Ενσωματώνουν δηλαδή κομμάτια κώδικα μέσα στα παιχνίδια τους, που ενεργοποιείται όταν αντιλαμβάνεται συνθήκες πειρατείας. Για σκεφτείτε την κάμερα του παιχνιδιού να κουνιέται ασταμάτητα πέρα δώθε, λες και έχει 9 μποφόρ! Ή το όπλο σας αντί για σφαίρες να ρίχνει… κοτόπουλα !!!

Το γνωστό κανάλι του YouTube, WatchMojo, συγκέντρωσε τα 10 best of αυτού του πρωτότυπου τρόπου τιμωρίας, και μας τα παρουσιάζει σε ένα άκρως διασκεδαστικό βίντεο. Η μεγαλύτερη πλάκα είναι όμως ότι πολλοί από τους «πληγέντες» νομίζουν πως όλα αυτά είναι bugs, και παραπονιούνται στα επίσημα forums, αποκαλύπτοντας έτσι την παρανομία τους :)

The post Το καλύτερο… payback για όσους παίζουν πειρατικά παιχνίδια! appeared first on gameslife!.

Keywords
Τυχαία Θέματα