Συνέντευξη με την cosplayer Eve Estenzia

Σίγουρα θα έχετε διαπιστώσει ότι το cosplay έχει πάρει τα πάνω του στη χώρα μας τους τελευταίους μήνες (χρόνια ίσως). Όσο εξαπλώνεται το… κίνημα, τόσο ορισμένοι cosplayers αναδεικνύονται, γίνονται αναγνωρίσιμοι και εντυπωσιάζουν με καλοραμμένες στολές και φανταστικά props. Αυτή την εβδομάδα μιλήσαμε με την Eve Estenzia (μπορείτε να τη βρείτε στο επίσημο page της στο Facebook, από όπου πήραμε όλες τις φωτογραφίες που εμφανίζονται σε αυτό το άρθρο), την οποίας σίγουρα θα έχετε πετύχει σε κάποιο event τον τελευταίο

καιρό.

Gameslife.gr: Γεια σου Eve, ευχαριστούμε που δέχτηκες να απαντήσεις στις ερωτήσεις μας. Ας ξεκινήσουμε με τα βασικά: πες μας δύο πράγματα για σένα, τι πρέπει να γνωρίζουμε για την Eve;
Eve: Αρχικά θα πω ότι είμαι ένας άνθρωπος που έχεις θετικά και αρνητικά όπως ο καθένας. Έχουν περάσει σχεδόν δύο χρόνια από τότε που αποφοίτησα το λύκειο και όταν το σκέφτομαι εκπλήσσομαι από το πόσα πράματα έχουν αλλάξει σε ένα τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου εκείνη τη περίοδο δεν ήμουν το κοινωνικότερο άτομο που θα γνώριζες: προτιμούσα να αναπαύομαι στον δικό μου κόσμο, να βλέπω anime, να παίζω video games μαζί με τον μπαμπά μου και να μαθαίνω πάντα κάτι καινούριο ξοδεύοντας άπειρες ώρες στο YouΤube. Πάντα ήθελα μάλιστα να κάνω κι εγώ το δικό μου κανάλι αλλά ήμουν απίστευτα άβολα με τη σκέψη του ότι θα με βλέπει κόσμος να μιλάω και να δείχνω τις ιδέες μου , πόσο μάλιστα να μου ασκεί κριτική. Όλα αυτά άλλαξαν όταν γνώρισα άτομα από το σχολείο μου που είχαμε κοινά ενδιαφέροντα, άρχισα να βγαίνω και να πηγαίνω μαζί τους σε gaming/cosplay events. Το ενδιαφέρον μου να μπω σε εκείνο το χώρο με «έβγαλε από το καβούκι μου» και πλέον λατρεύω να γνωρίζω καινούριους ανθρώπους, να μαθαίνω από αυτούς και εκείνοι από εμένα, να δοκιμάζω κάθε φορά κάτι καινούριο και δημιουργικό και σε λίγο καιρό μάλιστα θα ανοίξω κανάλι στο YouΤube όπου θα έχω tutorials για μακιγιάζ και hairstyling τα οποία είναι, αυτά τα οποία έχω σπουδάσει.

Gameslife.gr: Και για να σπάσουμε τον gaming πάγο, πες μας τι παίζεις αυτόν τον καιρό.
Eve: Η αλήθεια είναι ότι πλέον δεν έχω τον ίδιο χρόνο που είχα για να παίζω video games λόγο δουλειάς. Θα έλεγα ότι όποτε έχω ελεύθερο χρόνο κάθομαι και παίζω παιχνίδια που έχω ξαναπαίξει, μερικά αγαπημένα μου όπως Spyro The Dragon, Assassin’s Creed, Alice Madness Returns και Sims. Σαν θεματολογία κυρίως προτιμώ παιχνίδια που έχουν μια καλή υπόθεση, κάνεις επιλογές που αλλάζουν τη ροή της ιστορίας, κυρίως ατομικά. Όσο για τα online τα βαριέμαι, μόνο άμα έχω παρέα μέσω Skype θα κάτσω να παίξω, πρόσφατα μάλιστα ξεκίνησα το Warframe και φαίνεται ενδιαφέρον από όλες τις οπτικές. Κάποια στιγμή θα ήθελα να ασχοληθώ και με το TERA αλλά δεν ξέρω πόσο θα αντέξει ακόμα ο υπολογιστής μου!

Gameslife.gr: Πάμε τώρα στο ψητό: ποια ήταν τα πρώτα σου βήματα στο cosplay; Ποια ήταν η πρώτη σου εμφάνιση;
Eve: Όπως ανέφερα και πιο πάνω γνώρισα κάτι παιδιά στο σχολείο μου που είχαμε ίδια ενδιαφέροντα και κατέβηκα μαζί τους πρώτη φορά σε ένα cosplay party που ήταν σε ένα μικρό μαγαζάκι στους Αμπελόκηπους. Αφού μας άρεσε πολύ κανονίσαμε την επόμενη φορά που θα ξαναπάμε σε ένα τέτοιο party να ντυθούμε κι εμείς. Μιας και δεν είχα ιδέα πως να ράβω και να φτιάχνω όπλα, αποφάσισα να ξεκινήσω με κάτι απλό όπως η Misa Amane από το anime «Death Note»… πήρα λοιπόν ό,τι είχα στη ντουλάπα μου, έραψα φερμουάρ σε ένα μαύρο μπλουζάκι και μπορώ να πω ότι βγήκε πολύ καλό για πρώτο μου cosplay! Κατέβηκα έπειτα στη πλατεία Συντάγματος μαζί με μια φίλη μου, όπου είδαμε πολλά άτομα σε στολές να βγάζουν φωτογραφίες με τον κόσμο, οπότε πήγαμε κατευθείαν και αρχίσαμε να μιλάμε μαζί τους. Δεν περίμενα ποτέ ότι θα υπήρχαν τόσα άτομα που να έχουμε τόσα κοινά και ένιωσα για πρώτη φορά αποδεχτή σε μια κοινότητα. Έπειτα από τη πλατεία κατευθυνθήκαμε σε ένα μαγαζί στου Ψυρρή .Έβαζε openings από anime, K-pop, J-rock και δεν έκατσα ούτε για λίγο στον καναπέ, οπότε μπορώ να πω ότι θα μου μείνει αξέχαστη εκείνη η βραδιά. Μετά από αυτό αποφασίσαμε να πηγαίνουμε και σε άλλα party αλλά και μεγάλες εκδηλώσεις.

Όσο πέρναγε ο καιρός άρχισα να κάνω παρέα με πολλά άτομα με τα οποία συχνάζαμε κοντά στη πλατεία του Θησείου και άρχισα να βγαίνω όλο και πιο πολύ από το σπίτι μου. Σιγά σιγά με τον καιρό μάθαινα ότι είναι ωραίο να είσαι ο εαυτός σου, ακόμα κι αν οι άλλοι σε θεωρήσουν περίεργο και ότι όλα μπορούν να γίνουν με λίγη δουλειά. Η αυτοπεποίθηση μου άρχισε να αυξάνεται και άρχισα να κάνω κάτι παραπάνω από το να βγαίνω για καφέ. Τα πρώτα άτομα που μου έμαθαν τα βασικά για το cosplay ήταν ο Αντώνης από την Cosplay Corp και η Darkenya Adams και εκτιμώ μέχρι σήμερα που ήταν τόσο πρόθυμοι να μου μάθουν τόσα πολλά. Κάποια στιγμή είπα ότι ήταν ώρα να κάνω ένα βήμα παραπάνω και έτσι δήλωσα συμμετοχή στη ComicDom του 2014 ως Caitlyn από το online game «League Of Legends». Η στολή σαν τελικό αποτέλεσμα δεν έλεγε πολλά αλλά ήταν αυτό που μου είπε «Δούλεψες, ξενύχτησες , βγήκες στη σκηνή μπροστά σε όλους και δεν σε σταμάτησε τίποτα». Αυτό μου έδωσε την ώθηση να κάνω κι άλλες στολές. Έπειτα όλα ήρθαν μόνα τους, φωτογράφοι, συνεντεύξεις κλπ.

Gameslife.gr: Ποιο ήταν το πιο δύσκολο και πολύπλοκο cosplay που έχεις κάνει;
Eve: Ήταν το πιο πρόσφατο που έκανα στη φετινη Comicdom, της Mercenary Katarina από το «League Of Legends». Ήταν ένα cosplay που χρησιμοποίησα κάτι παραπάνω από ένα χαρτόνι και ένα φελιζόλ. Αγόρασα εργαλεία, ξόδεψα ώρες στο Internet για να μάθω τεχνικές, χρησιμοποίησα υλικά που δεν είχα καν ξανακούσει στη ζωή μου και αυτό που βγήκε σαν αποτέλεσμα με διαβεβαίωσε ότι ανέβηκα ένα σκαλοπάτι παραπάνω σαν cosplayer. Από τους φίλους μου και την οικογένεια όσο και από το κοινό που έχω στη σελίδα μου πήρα πολλά θετικά σχόλια, μπήκα σε πολλές σελίδες και τώρα ασχολούμαι για κάτι ακόμα μεγαλύτερο για το 2016, ξεκινώντας απο τώρα . Εύχομαι κάθε μέρα ότι αυτή τη φορά θα βγει τόσο καλό που θα πάρω μια θέση στη Comicdom. Μετά θα χορεύω Harlem Shake για τον υπόλοιπο μήνα!



Gameslife.gr: Συμβουλές για επίδοξους cosplayers; Μήπως γίναμε πολλοί οι cosplayers ξαφνικά στην Ελλάδα; Και αλήθεια… μπορούν όλοι να γίνουν cosplayers;
Eve: Το ότι γινόμαστε πολύ καλοί cosplayers πλέον είναι κάτι θαυμάσιο! Το cosplay είναι τέχνη βασισμένη στην ανάμνηση και την αθωότητα της παιδικής μας ηλικίας, δεν γίνεται να δεις κάποιο cosplayer χωρίς ένα χαμόγελο στο πρόσωπο του. Η Ελλάδα χρειάζεται τέτοια άτομα. Πλέον στον δρόμο βλέπεις μιζέρια, σοβαροφάνεια και να τρώνε ο ένας τον άλλον! Γιατί να θέλει κανείς να σταματήσει να είναι παιδί; Γιατί να πρέπει σώνει και ντε να σκοτώσεις τον κόσμο σου. Μέσα από το cosplay δεν κάνεις μόνο το χαβαλέ σου, αλλά κάνεις και ένα κίνημα! Γίνεσαι ένας Superman, ένας στρατιώτης, ένα ξωτικό, αυτό που θαύμαζες όλη σου τη ζωή παίρνει μορφή από τα ίδια σου τα χέρια και μοιράζεσαι την χαρά σου με τους ανθρώπους σου. Είναι μερικά άτομα όπως η Irene Astral η νικήτρια του φετινού διαγωνισμού της Comicdom, ο Θανάσης Λαζάρου που κέρδισε πέρσι, η Rene Polumorfous που πήρε 3η θέση, η Μαρία Λάζου (Horo Von Kaida) από Θεσσαλονίκη και η Darkenya Adams που ξεκινήσαμε τυχαία ο καθένας μας για διαφορετικούς λόγους και πλέον αναγνωριζόμαστε στον χώρο του cosplay. Όλοι τους απίστευτα ταλαντούχοι και διασκεδαστικοί άνθρωποι. Με αυτό θέλω να έρθω στο συμπέρασμα ότι όπως όλοι μας ξεκινήσαμε από το μηδέν έτσι μπορεί ο καθένας να κάνει cosplay. Πάρτε ύφασμα, πυλό και κάντε ότι θέλατε να ντυθείτε πάντα! Το cosplay είναι για όλους και άμα κάποιος σας κρίνει αρνητικά, αγνοήστε τον, όπως ανέφερα ο κόσμος το μόνο που κάνει είναι να τρώει ο ένας τον άλλον. Δεν υπάρχουν κανόνες και δεν βγήκε ποτέ κανένας θεός να πει τι είναι σωστό και τι λάθος στο cosplay και σε οποιαδήποτε μορφή τέχνης.

Gameslife.gr: Ασχολείσαι φυσικά πολύ και με το styling: αν σου δινόταν μια ευκαιρία, θα παρατούσες το cosplay για να ασχοληθείς μόνο με το styling;
Eve: Το Styling είναι ανέκαθεν αυτό που ήθελα να κάνω σαν επάγγελμα. Αλλά δεν θα παρατούσα ποτέ κανένα από τα δύο, το κάθε ένα μου προσφέρει κάτι διαφορετικό. Δυστυχώς βέβαια στον κόσμο που ζούμε, το σώμα του ανθρώπου μετά από κάποια χρόνια δεν είναι αποδεκτό ως μορφή, οπότε κλείνουν πολλές πόρτες. Παρόλα αυτά εγώ θα συνεχίζω να κάνω cosplay όσο κι αν μεγαλώσω και άμα μπορώ θα πουλάω στολές. Για το styling αυτό που ήθελα να κάνω πάντα, ήταν να ανοίξω ένα κανάλι στο Youtube όπως ανέφερα με μακιγιάζ, hairstlyling, DIY’s (do it yourself) και vlogs. Μου αρέσει να κάνω τον κόσμο να νιώθει όμορφα με τον εαυτό του, θέλω να μάθουν ποια είμαι και να αφήσω κάτι πίσω μου σαν άνθρωπος. Αυτό που παρατηρώ γύρω μου περί τέχνης είναι ότι πολλές πετυχημένες προσωπικότητες δεν λένε τα πάντα στις τεχνικές τους. Εγώ προσωπικά δεν το θεωρώ σωστό οπότε θέλω να μοιραστώ με όλους τις ιδέες μου, τις σκέψεις μου και τις γνώσεις μου ώστε να με βλέπουν σαν δασκάλα αλλά και σαν φίλη.
Gameslife.gr: Dream Cosplay: αν δεν είχες περιορισμούς (άπειρα χρήματα, άπειρες ύλες και βοηθούς) ποιο θα ήταν το ονειρεμένο cosplay που θα ήθελες να φτιάξεις;
Eve: Δεν έχω dream cosplay, αλλά έχω μια λίστα από cosplay που είναι πανάκριβα να γίνουν και θέλω να τα φτιάξω. Μερικά από αυτά είναι η Ghost Bride Morgan, Dryad Soraka από «League Of Legends», Wendigo από «Until Dawn» και γενικά άμα είχα την οικονομική άνεση μόλις τελείωνα ένα cosplay θα ξεκινούσα κατευθείαν το άλλο. Υπάρχουν άπειροι χαρακτήρες που θα ήθελα να κάνω, αλλά δυστυχώς όσο αυξάνονται οι ικανότητες σου τόσο μεγαλώνει και το οικονομικό ποσό. Θα ήθελα να κάνω γύρω στις 3-4 στολές τον χρόνο, αλλά για την ώρα αυτό που μπορώ να κάνω είναι μια στολή το χρόνο και καλή.

Gameslife.gr: Πότε θα σε ξαναδούμε; Υπάρχει κάτι που ετοιμάζεις για επόμενη εμφάνιση;
Eve: Για την ώρα, δουλεύω για να φτιάξω το καινούριο μου σπίτι και δουλεύω στη στολή μου για τη Comicdom του 2016. Θα πάω σαν θεατής στο Fantasticon που θα γίνει 4 Οκτωβρίου σίγουρα και από εκεί και πέρα ότι άλλο προκύψει θα ενημερώνω τον κόσμο μέσω της σελίδας μου στο Facebook.

Gameslife.gr: Κλείνοντας, κι αφού σε ευχαριστήσουμε, ένα μήνυμα για τους fans σου; ♥
Eve: Να αγαπάτε τον εαυτό σας, να χαμογελάτε και να δημιουργείτε. Σας ευχαριστώ για όλη την υποστήριξη που μου έχετε δείξει και έρχονται πολλά καινούρια πράματα στη σελίδα μου!

The post Συνέντευξη με την cosplayer Eve Estenzia appeared first on gameslife.

Keywords
eve, eve, league of legends, γεια σου, σας ευχαριστώ, facebook, γεια, anime, video, games, dragon, sims, online, skype, party, καιρος, adams, συμμετοχή, game, league, shake, ελλαδα, αθωότητα, μιζέρια, superman, irene, θεσσαλονικη, youtube, dream, ghost, morgan, dawn, κινηση στους δρομους, www.facebook.com, www.youtube.com, Καλή Χρονιά, αμα, ξωτικο, βημα, δουλεια, εργαλεια, παιχνιδια, φωτογραφιες, ωθηση, ωρα, games, game, ghost, skype, youtube, αθωότητα, ανθρωπος, απιστευτα, ασχολεισαι, ατομο, αυτοπεποιθηση, βραδια, βρειτε, γεια, γινει, γινεται, γινονται, γινεσαι, διαστημα, δυστυχως, εαυτος, ευκαιρια, ειπε, υπαρχει, εβδομαδα, ενδιαφεροντα, ερχονται, τεχνη, ζωη, ζωη μου, ιδεα, ιδεες, ιδια, ιδιο, υπηρχαν, υποθεση, θεος, υφασμα, λαζαρου, λαθος, λυκειο, λογο, μαυρο, μακιγιαζ, μιζέρια, μηνες, μηδεν, μικρο, μορφη, μαρια, μονα, παντα, οικογενεια, παιδια, παμε, πιο πολυ, ροη, πορτες, σας ευχαριστώ, σελιδες, σιγουρα, συμμετοχή, σκεψεις, σωμα, σπιτι, σχολειο, σχολια, τι ειναι, φελιζολ, φερμουαρ, φυσικα, φορα, χαμογελο, χαρα, ψυρρη, ψητο, ομορφα, ωρες, adams, anime, βηματα, dragon, dream, ερωτησεις, για σενα, γνωσεις, χωρα, irene, μεινει, morgan, μπροστα, pop, party, rock, shake, sims, σκηνη, σωστο, superman, online, τρωει, θανασης, θελω να, θετικα, υλικα, ωραιο, χερια, γεια σου
Τυχαία Θέματα