Συνέδριο AthensCon 2016: A geek’s «dream»!

Το συνέδριο AthensCon πραγματοποιήθηκε για δεύτερη σερί χρονιά στο κλειστό του Tae Kwon Do και μέσα στο διήμερο 3 – 4 Δεκεμβρίου στήθηκε μία πραγματική γιορτή που ξεπέρασε κάθε προσπάθεια που είχαμε δει στο παρελθόν. Σίγουρα διπλάσιο σε μέγεθος σε σύγκριση με πέρσι, το AthensCon μετατράπηκε σε μία πραγματική γιορτή για την geek και pop κουλτούρα, αποδεικνύοντας περίτρανα ότι με μπόλικη προσπάθεια, αγάπη και

μεράκι μπορούμε και εμείς να διοργανώσουμε ένα συνέδριο που να «κοιτάζει στα μάτια» τα μεγάλα «geek conferences» του εξωτερικού, καθώς είναι εμφανές ότι και στην χώρα μας υπάρχει η μαγική «μαγιά», αυτή η «πρώτη ύλη» που απαιτείται για να διοργανωθεί με επιτυχία ένα συνέδριο που απευθύνεται στους λάτρεις της geek κουλτούρας.

Οι διοργανωτές περισσότερο έμπειροι σε σύγκριση με το Νοέμβριο του 2015, ανέβασαν φέτος τον πήχη ακόμη ψηλότερα, δημιουργώντας ένα εκπληκτικό πλέγμα δράσεων που συνδύαζε fun και entertainment χαρακτήρα με την ξεχωριστή artistic προσέγγιση. Ο κόσμος των comics φυσικά είχε την τιμητική του, καθώς και στο φετινό συνέδριο πολλοί καλλιτέχνες τόσο από την Ελλάδα, αλλά και από το εξωτερικό (μεταξύ αυτών οι Chris Achilleos, Fabio Celoni, Erik Larsen και πολλοί άλλοι) τίμησαν με την παρουσία τους το AthensCon.

Ξεκινώντας την περιήγηση μας από επάνω διάζωμα με το που έμπαινες στους χώρους του συνεδρίου δεκάδες μοναδικά έργα σου κινούσαν το ενδιαφέρον όπου εκατοντάδες χάρτινοι ήρωες έμοιαζαν πιο ζωντανοί από ποτέ! 4 ξεχωριστές εκθέσεις μαγνήτισαν τα βλέμματα των επισκεπτών με την έκθεση: «Ενός Κακού Μύρια Έπονται» να φιλοξενεί έργα που είχαν ως θέμα τους την εκδίκηση και τον πολιτικό και κοινωνικό σχολιασμό, ενώ η έκθεση «Optical Illusions» έφερνε στο προσκήνιο την ξεχωριστή τέχνη της οπτικής οφθαλμαπάτης με 100 έργα. Επιπλέον, στο πλαίσιο της AthensCon 2016 για πρώτη φορά έκανε το ντεμπούτο της η συλλεκτική έκδοση: Mighty Man, ένα δημιούργημα των Εrik Larsen (σενάριο) και Νίκου Κούτση (σκίτσο), αλλά και η πιπεράτη έκθεση «Αγία Καύλα» (Ναι, «Kest» ακόμη γελάς το ξέρω…) του Φώτη Πεχλιβανίδη, με μία σειρά από «ενήλικα» έργα, η οποία φιλοξενήθηκε στο ειδικό dark room που στήθηκε για αυτόν τον σκοπό.

Φυσικά οι ευχάριστες εκπλήξεις δεν σταμάτησαν εκεί, καθώς στο επάνω διάζωμα είχε στηθεί μία σειρά από board games για τους λάτρεις του είδους, ενώ παράλληλα οι gamers μπορούσαν να βγάλουν προς τα έξω τον competitive εαυτό τους, λαμβάνοντας μέρος σε δεκάδες gaming tournaments που έτρεχαν on-site. Εκεί κοντά είχε στηθεί και η γωνιά του retrocomputers.gr, όπου κάλλιστα το retro corner που είχαν δημιουργήσει θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένας μίνι-παράδεισος για τους λάτρεις της retro gaming κουλτούρας. Commodore 64, Amstrad 6128, Amiga 1200, SEGA Saturn, Nintendo 64, PlayStation 1, SEGA Dreamcast και πολλά ακόμη ένδοξα συστήματα του παρελθόντος που μας θύμισαν τις χρυσές εποχές των 8-bit και 16-bit, τότε που η φαντασία απλωνόταν σε λιγοστά pixels και σε 16 χρώματα (το πολύ).

Αυτό που για μένα προσωπικά ήταν η φετινή αποκάλυψη, ήταν οι αγώνες πάλης (κατς) ZMAK. Ο Πέτρος Πολυχρονίδης και το team του κατάφεραν να στήσουν ένα ρινγκ μέσα στην έκθεση, παρουσιάζοντας ένα μοναδικό wrestling show που χάρισε σε όσους είχαν την ευκαιρία να το παρακολουθήσουν αμέτρητες στιγμές γέλιου και… ατελείωτης καφρίλας! Οι παλαιστές του ZMAK αναμετρήθηκαν με ορισμένους από τους πιο γνωστούς ήρωες από τον κόσμο του sci-fi fantasy, με τον Darth Vader (που τα έβαλε για πλάκα με τρεις παλαιστές), τους Power Rangers (που έδειραν τον Έλληνα ήρωα Ελ Γκρέκο) μέχρι και τον… Pikachu (που σάπισε στον ξύλο τον κυνηγό του) και το αποτέλεσμα σίγουρα εντυπωσίασε, χαρίζοντας πραγματικά αλησμόνητες στιγμές διασκέδασης. Όλοι σίγουρα θα έβγαλαν το αντί-αμερικανικό τους μένος στη θέα του αμερικανοθρεμένου cowboy (και υποστηρικτή του Trump) Chris Ca$$ και της ομάδας του, ενώ επευφημούσαν διαρκώς τον Απόστολο Σουβλάκο, τον αθληταρά Απόλλωνα και την ομάδα M2. Στην τελευταία αναμέτρηση μάλιστα ανάμεσα στον Χασάπη (!) Αμπντουλάχ και στον (φλώρο) πρίγκιπα Βίκτορα πραγματικά ράγισαν… καρδιές! Αδιαμφισβήτητα, η ύπαρξη του ZMAK event ήταν μία πολύ έξυπνη κίνηση από την μεριά των διοργανωτών, η οποία σίγουρα έδωσε έναν διαφορετικό τόνο στο AthensCon (και που από ότι φαίνεται θα ωθήσει πολλούς -μεταξύ αυτών και εμένα- να παρακολουθήσουν ξανά κάποιο ZMAK event στο μέλλον).

Και εάν όλα τα παραπάνω συνέβαιναν στο επάνω διάζωμα, στον main exhibition floor είχε στηθεί ένα πραγματικό geek & pop culture πάρτι. Οι επισκέπτες μπορούσαν να αγοράζουν μία μεγάλη ποικιλία από τους εκθέτες (από αφίσες και μπλουζάκια μέχρι φιγούρες και έργα υπογεγραμμένα από τους δημιουργούς τους), ενώ σχεδόν κάθε περίπτερο είχε και κάτι διαφορετικό να προσφέρει. Στο main floor επικρατούσε πραγματικός ΧΑΜΟΣ, καθώς εκατοντάδες cosplayers υποδύονταν τους Deadpool (αυτό το «spooky» mash-up με τον Deadpool και την Sailor Moon μας έχει στοιχειώσει τα όνειρα), Wonder Woman, Harley Quinn (το κορίτσι του eFantasy.gr μάλλον θα μείνει αξέχαστο στους περισσότερους), Iron man, Batman και άλλους δημοφιλείς ήρωες από τους κόσμους της DC και της Marvel και των video games (το cosplay του Manny Calavera τα έσπαγε…), ενώ φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπουν οι Jedi και οι Sith, οι οποίοι ενόψει και του επερχόμενου Rogue One σίγουρα χρωμάτισαν το AthensCon 2016, με τα χρώματα του Star Wars. Επιπλέον, ο θρυλικός K.I.T.T., o R2-D2, αλλά και το πανύψηλο Ant-tree που δέσποζε στο κέντρο της έκθεσης ήταν σίγουρα οι τρεις «πρωταγωνιστές» της φετινής AthensCon, όπου όλοι ήθελαν να φωτογραφηθούν μαζί τους (περισσότερες photos από το AthensCon μπορείτε να βρείτε στο φωτογραφικό μας αφιέρωμα).

Φυσικά, από το φετινό AthensCon δεν θα μπορούσαν να λείψουν οι ομιλίες και τα εξαιρετικά workshops, τα οποία βοήθησαν όσους τα παρακολουθήσαν να μάθουν περισσότερα για τους χώρους του κινηματογράφου, της γραφιστικής και του gaming. Ειδική μνεία θα πρέπει να γίνει για τον Γιώργο Ζώκα (Zok), ο οποίος έτρεξε έναν μοναδικό 24ωρό gaming streaming μαραθώνιο, με τη συμμετοχή πολλών κωμικών, YouTubers και δημοσιογράφων από τον χώρο της τεχνολογίας και του gaming για… καλό σκοπό, καθώς τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από δωρεές (περισσότερα από 2.600 ευρώ) δόθηκαν στο «Χαμόγελο του Παιδιού». Από εμάς ένα μεγάλο «ΜΠΡΑΒΟ» στον Zok και στην παρέα του για την καταπληκτική αυτή ιδέα τους.

Κάπως έτσι κύλησε αυτό το καταπληκτικό αυτό διήμερο του Δεκεμβρίου, το οποίο δεν σας κρύβω ότι με έκανε να αισθανθώ απίστευτα… happy. Άλλωστε, βαδίζοντας στην τρίτη δεκαετία της ζωής μου, σίγουρα οι στιγμές που αισθάνεσαι αυτή την γοητεία της παιδικής αθωότητας να σε περιβάλλει σαφώς και λιγοστεύουν και πράγματι για τα μεγαλύτερα ηλικιακά «geeks», η AthensCon καταφέρνει με έναν μαγικό τρόπο να γυρίσει το ρολόι πίσω και να σε κάνει να νιώσεις και πάλι παιδί. Αυτό που σε κάνει βέβαια να σκεφτείς είναι το πόσο έχουν αλλάξει οι καιροί, καθώς η geek κουλτούρα πριν από μερικά χρόνια αφορούσε λίγους και… εκλεκτούς, ενώ πλέον έχει γίνει mainstream (με την καλή έννοια). Ελπίζουμε και το επόμενο AthensCon να έχει την ίδια επιτυχία με το φετινό συνέδριο και να μας δώσει την ευκαιρία να ταξιδέψουμε νοερά σε κόσμους φαντασίας και ατελείωτης geek… αγάπης! Και του χρόνου!!!

Υ.Γ.: Thank you Χρήστο, Νίνα και Χριστίνα για την παρέα σας (day 1) και Άννα, Παναγιώτη (day 2), γιατί καλά τα μεγάλα events αλλά είναι πολύ καλύτερα όταν τα περνάς με καλή παρέα!

The post Συνέδριο AthensCon 2016: A geek’s «dream»! appeared first on gameslife.

Keywords
Αναζητήσεις
athenscon 2016
Τυχαία Θέματα