Σοκάρει η αποκάλυψη ότι πολλοί pro-gamers του Counter παίρνουν αμφεταμίνες!

Είναι γνωστό ότι ο ανταγωνισμός είναι ιδιαίτερα σκληρός στα e-sports events, με τους pro-gamers να τα δίνουν όλα την ώρα που δίνουν τον υπέρ πάντων αγώνα. Ειδικότερα στα τουρνουά Counter-Strike, όπου απαιτείται το maximum των αντανακλαστικών και της πνευματικής συγκέντρωσης, οι pro-gamers πολλές φορές καλούνται να υπερβούν τους εαυτούς τους έτσι ώστε να μπορέσουν να φτάσουν στην πολυπόθητη νίκη.

Ωστόσο, μόνο σοκ μπορούν να προκαλέσουν οι δηλώσεις του διάσημου αμερικανού επαγγελματία gamer Kory «Semphis» Friesen,

ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ παραδέχθηκε ότι σχεδόν όλοι οι pro-gamers που συμμετέχουν στα μεγάλα τουρνουά του Counter-Strike συνηθίζουν να καταναλώνουν πριν τους μεγάλους αγώνες υψηλές ποσότητες Adderall. To Adderall πρόκειται για μία ευρέως διαδεδομένη αμφεταμίνη, η οποία ύστερα από αρκετούς μήνες τακτικής χρήσης μπορεί να αυξήσει κατακόρυφα τη συγκέντρωση και να συμβάλλει στη βελτίωση της μνήμης και χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις της νόσου ADHD αλλά και κατά της ναρκοληψίας. Ωστόσο, το Adderall δεν παύει να αποτελεί ένα είδος ναρκωτικού φαρμάκου, που ύστερα από μακροχρόνια χρήση ενδέχεται να προκαλέσει εθισμό αλλά και πολλές ακόμη βλάβες στον ανθρώπινο οργανισμό. Μάλιστα, ο Semphis στη συνέντευξη του παραδέχθηκε ότι δεν του καίγεται καρφί, καθώς είναι κάτι που σχεδόν κάνουν όλοι, για αυτό και δεν έχει να κρύψει τίποτα.

Αναμφίβολα, αυτού του είδους οι αποκαλύψεις μας βάζουν σε σκέψεις για το νόημα και την εξέλιξη των eSports events. Σίγουρα καλή η υπέρμετρη προσπάθεια και η δίψα για τη νίκη, όμως το να παίρνεις οποιοδήποτε φαρμακευτικό σκεύασμα ή οποιαδήποτε απαγορευμένη ουσία για να φτάσεις στην κορυφή είναι κάτι που σε καμία περίπτωση δεν συνάδει με το ευ αγωνίζεσθαι. To χειρότερο από όλα βέβαια είναι ότι η χρήση ουσιών αυτού του είδους μπορεί να προκαλέσει ανεπανόρθωτες βλάβες στην υγεία των gamers. Οι διοργανωτές των eSports events θα πρέπει να δείξουν μεγάλη προσοχή σε αυτό το ζήτημα και να πάρουν τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύσουν τους cyber athletes, καθώς η ύπαρξη των «pro-gamers junkies» είναι κάτι που σε καμία περίπτωση δεν συνάδει με το ύφος και τον χαρακτήρα των eSports.

The post Σοκάρει η αποκάλυψη ότι πολλοί pro-gamers του Counter παίρνουν αμφεταμίνες! appeared first on gameslife.

Keywords
Τυχαία Θέματα