Πτώση στις πωλήσεις της Sony που ξεπερνάει το 10.8%!

Η Sony έδωσε στην δημοσιότητα τις πωλήσεις που πραγματοποίησε για το δεύτερο οικονομικό τρίμηνο του 2016 (το οποίο τελείωσε στις 30 Σεπτεμβρίου) και τα πράγματα δεν πήγαν και πολύ καλά. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που κοινοποίησε ο ιαπωνικός κολοσσός του gaming, συνολικά η Sony σημείωσε μία πτώση στις πωλήσεις της που έφτασε το 10.8% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρσι. Η μείωση των κερδών της γνωστής εταιρείας μεταφράζεται ποσοτικά σε

16.7 εκατομμύρια δολάρια και αρκετοί οικονομικοί αναλυτές την αποδίδουν στο δυσμενές οικονομικό κλίμα που επικρατεί στην Ιαπωνία.

Σε ότι έχει να κάνει με το τμήμα Game & Network Services, το οποίο αφορά στο PlayStation, σημειώθηκε μία μείωση στις πωλήσεις και στα λειτουργικά έσοδα που έφτασε το 11.3%, με τη μείωση των κερδών να αγγίζει το 20.6% και τη Sony να το αποδίδει αυτό στην μείωση της τιμής του PS4 και στις εξαιρετικά χαμηλές πωλήσεις του PS3. Συνολικά, 3.9 εκατομμύρια κονσόλες PS4 πουλήθηκαν μέσα στο παραπάνω χρονικό διάστημα (100.000 λιγότερες σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρσι). Οι υπεύθυνοι της Sony δεν εμφανίζονται και ιδιαιτέρως προβληματισμένοι από τα παραπάνω αποτελέσματα, καθώς ήταν λίγο έως πολύ «αναμενόμενα». Άλλωστε, οι συνδυασμένες πωλήσεις των PSVR και PlayStation 4 Slim και PlayStation 4 Pro είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα αλλάξει τα δεδομένα, για αυτό και η Sony δεν έχει ακόμη αναθεωρήσει την αρχική της πρόβλεψη που μιλάει για 20 εκατομμύρια κονσόλες μέσα στο 2016.

The post Πτώση στις πωλήσεις της Sony που ξεπερνάει το 10.8%! appeared first on gameslife.

Keywords
Τυχαία Θέματα