Πώς θα οργανώσεις το καλύτερο gaming / LAN party όλων των εποχών!

Όσο «πωρωμένος» κι αν είσαι, ό,τι είδος games κι αν παίζεις, ό,τι ενδιαφέροντα κι αν έχει η παρέα σου, κάποια στιγμή στη ζωή σου θα πρέπει να οργανώσεις μια φιλική γιορτή που θα μοιραστείτε όλοι μαζί το πιο ψυχαγωγικό χόμπι όλων. Είτε η γιορτή αυτή μεταφράζεται σε LAN party, είτε gaming-themed party, μπορεί να χρειαστεί λίγη δεξιοτεχνία στην οργάνωση και γι’αυτό είμαστε εμείς εδώ για σένα! Αν, λοιπόν, ψήνεσαι να

μαζέψεις την παρέα σου στο σπίτι και αντί να παίξετε κάποιο παιχνίδι σε internet café προτιμάς να περάσετε λίγο εποικοδομητικό χρόνο μαζί (χωρίς να αποχωριστείτε τα games, βεβαίως βεβαίως) τότε δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις τις συμβουλές μας…

Πριν το Party…

Πρέπει να γνωρίζεις πώς θες να είναι αυτό που ετοιμάζεις και σε τι μπορούν ή όχι να ανταποκριθούν οι φίλοι σου. Είστε όλοι fans κάποιου συγκεκριμένου game; Έχε το έτοιμο ώστε να μπορεί να το παίξει οποιοσδήποτε από την παρέα με τους υπολοίπους να μπορούν να δίνουν εποικοδομητικές συμβουλές από το background. Σας αρέσουν τα multiplayer αλλά έχετε βαρεθεί να παίζετε έξω; Πες να φέρει ο καθένας το gaming laptop του (αν είστε πολύ hardcore ακόμα και desktop) και ετοίμασε το υπόλοιπο setting. Πίνετε; Μπορείς να έχεις αλκοόλ. Δεν πίνετε; Τα αναψυκτικά θα είναι ΟΚ.

Μια καλή ιδέα είναι να έχεις και κάποια εύκολη «εφεδρική» ασχολία σε περίπτωση που βαρεθείτε τα games. Αν έχεις κάποιο ευκολοχώνευτο παιχνίδι τύπου UNO ή Tichu θα μπορείτε εύκολα να «ξεσκάσετε» για λίγο από το gaming, ώστε να καθαρίσει το μυαλό σας και να συνεχίσετε ύστερα δριμύτεροι. Ό,τι μπορεί να σας τραβήξει το ενδιαφέρον είναι καλό να το έχεις στο χώρο ώστε να το απολαύσετε όλοι μαζί. Είτε μιλάμε για κάποια ιδιαίτερη κονσόλα είτε για την υπέρτατη και υπέροχη συλλογή από games που διαθέτεις, καλό είναι να τα έτοιμα ώστε να έχετε περισσότερες επιλογές και να μη βαρεθεί κανείς! Όσο μιλάμε για επιλογές, γιατί να μη βοηθήσουν έμμεσα και οι καλεσμένοι σου; Κάνε το party σου B.Y.O.B. και πες τους ότι οτιδήποτε φέρουν είναι ευπρόσδεκτο, είτε αυτά είναι games, ποτά, σνακ ή gaming αξεσουάρ (ένα δεύτερο, τρίτο, τέταρτο χειριστήριο/ποντίκι/σετ ακουστικά ποτέ δε πείραξε κανέναν)!

Συνοψίζοντας, η λίστα με τα πράγματα που χρειάζεσαι πριν αρχίσει το party:

Τουλάχιστον ένα καλό desktop ή κονσόλα (the more the merrier)Κάποιο παιχνίδι τύπου σκάκι (για τους πιο intellectual), Uno ή TichuΑναψυκτικά, χυμοί, μπύρεςΠατατάκια, ποπ κορν ή οποιοδήποτε άλλο τέτοιο σνακ σας αρέσει (μπορείτε πάντα να παραγγείλετε φαγητό)Καλή παρέα έτοιμη να έρθει (προσπάθησε να ειδοποιήσεις τους καλεσμένους σου αρκετά νωρίς ώστε να μην έχεις απόντες)!

Κατά τη διάρκεια του Party…

Το δύσκολο κομμάτι έχει περάσει. Τα έχεις ετοιμάσει όλα, έχεις καθαρίσει το συνήθως ανοργάνωτο δωμάτιό σου, υπάρχει φαγητό, κονσόλες, PC, μπύρες, Tichu και, πάνω από όλα, η παρέα σου έχει φτάσει και είστε έτοιμοι να παρτάρετε με τον πιο cool, geeky τρόπο. Να προσέχεις πάντα να μη μένει κάποιος «στη γωνία», είτε απορροφηθεί από κάποιο game είτε βαριέται και δεν μιλάει σε κανέναν. Σκοπός δεν είναι να παίξετε χωριστά αλλά μαζί, να μιλάτε, να συμβουλεύετε ο ένας τον άλλο και γενικά να περνάτε καλά! Ως καλός οικοδεσπότης, να φροντίζεις να παρατηρείς και να μιλάς με τους καλεσμένους σου, ώστε να αποδειχθείς άξια ως ο top party-planner της παρέας. Προσπάθησε να ενημερώσεις τους καλεσμένους σου για τα «ενδιαφέροντα» σημεία του σπιτιού (πρέπει να ξέρουν πού έχεις τα μπουφάν τους, πού είναι το μπάνιο και κάποιο τηλέφωνο σε περίπτωση ανάγκης). Πέρα από αυτά τα βασικά, προσπάθησε απλά να χαλαρώσεις και να περάσεις καλά με την παρέα σου, όπως είναι και ο σκοπός. Δε χρειάζεται να έχεις οργανώσει κάτι φαντασμαγορικό, αρκεί να είστε παρέα και να περάσετε ευχάριστα όλοι μαζί.

Μετά το Party…

Κάποιος, δυστυχώς ή ευτυχώς, θα πρέπει να καθαρίσει. Μπορείς να ζητήσεις από τους υπόλοιπους να βοηθήσουν, πάντα, αλλά την κύρια ευθύνη την έχεις εσύ. Αν κάποιος νυστάζει επειδή το ξενυχτήσατε φρόντισε να μάθεις αν προτιμά να κοιμηθεί στο σπίτι σου ή να γυρίσει στο δικό του. Προσπάθησε, επίσης, να έχεις φροντίσει να μπορούν όλοι να γυρίσουν πίσω στη φωλιά τους εκείνη την ώρα και ύστερα μάζεψε το υπόγειό σου μέχρι να είναι πάλι κατοικήσιμο.

Το καλύτερο κομμάτι του να είσαι ο οργανωτής μένει στο τέλος. Μετά το party, όλα τα πατατάκια είναι για σένα! (εντάξει, ναι, και πέρασες πολύτιμο χρόνο με τους φίλους σου και άλλα τέτοια).

The post Πώς θα οργανώσεις το καλύτερο gaming / LAN party όλων των εποχών! appeared first on gameslife!.

Keywords
Τυχαία Θέματα