Οι θηλυκές παρουσίες του For Honor είναι όπως πρέπει να είναι!

Ίσως ήδη γνωρίζεις ότι υποστηρίζω ένθερμα ότι ο σεξισμός στα games στην πραγματικότητα είναι μύθος (επειδή έχεις διαβάσει το σχετικό άρθρο με το οποίο συμφώνησες ή διαφώνησες), αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν κοροϊδεύω συχνά-πυκνά τα γελοία ρουχαλάκια που βλέπουμε πάνω σε θηλυκές παρουσίες στα games (εννοώ, ντάξει, σοβαρά τώρα, άμα είναι να φορέσω πανοπλία bikini βάζω κι ένα πουλοβεράκι για να μη πουντιάσω).

Οι άντρες είχαν το προτέρημα να βιώσουν λίγο λιγότερο το συγκεκριμένο φιάσκο, κυρίως επειδή κανείς δε θέλει να δει έναν άντρα με πανοπλία μπικίνι-εκτός από μια μικρή μειοψηφία που δε μας ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή-αλλά και αυτοί μέχρι τώρα δεν είχαν πάντα τις πιο λογικές και ρεαλιστικές επιλογές…

Το For Honor από την μεριά του κατάφερε να αποφύγει όλο αυτό το ανέκδοτο από τη ρίζα. Οι άντρες έχουν cool πανοπλίες κι οι γυναίκες έχουν cool πανοπλίες. Τίποτα λιγότερο, τίποτα παραπάνω. Ένας από τους δημιουργούς του παιχνιδιού, με το μικρό σιδηρόδρομο Jason VandenBerghe για όνομα, εξέφρασε, μάλιστα, ότι ο ρεαλισμός αυτός προς τα δύο φύλα ήταν εξαρχής σκοπός για το παιχνίδι. Οι πανοπλίες έχουν σκοπό να λειτουργήσουν υπέρ του χαρακτήρα σου, όπως θα έπρεπε, και όχι να είναι διακοσμητικές. Όπως ήδη ξέρεις το παιχνίδι έχει 3 κύρια factions (The Iron Legion/ιππότες, The Chosen/Σαμουράι, The Warborn/Bίκινγκς), με 4 classes το καθένα (vanguard, heavy, assassin, hybrid). Από αυτά, τα δύο μπορούν να είναι είτε γυναίκες είτε άντρες και τα άλλα δύο αποτελούνται από έναν υποχρεωτικά θηλυκό χαρακτήρα κι έναν υποχρεωτικά αρσενικό.

Η δουλειά που έκαναν οι developers είναι τόσο καλή σε σημείο που σχεδόν δεν αναγνωρίζεις τι φύλο είναι ο παίκτης που έχεις απέναντί σου, επειδή το να σταθείς να τον κοιτάξεις για αρκετή ώρα μάλλον θα σε κάνει να κοιτάς και τα ραδίκια ανάποδα μετά. Το ότι ένας θηλυκός χαρακτήρας μπορεί να φοράει πανοπλίες «αλυσιδάκια» δε τον κάνει λιγότερο ικανό να σε κάνει κιμά, απλά είναι αυτό που οι άνθρωποι θέλουν να βλέπουν, το ίδιο συμβαίνει και με τα αντρικά δερμάτινα γιλεκάκια (μέσα από τα οποία τα βέλη θα σε έκαναν σουρωτήρι σε ρεαλιστική μάχη). Όλα γίνονται στο όνομα της ευχαρίστησης του ματιού σου, και μπορώ να πω ότι το μάτι μου ευχαριστιέται ιδιαίτερα με το For Honor όχι μόνο για τον πανέμορφο κόσμο του, αλλά και για το ρεαλισμό του.

The post Οι θηλυκές παρουσίες του For Honor είναι όπως πρέπει να είναι! appeared first on gameslife!.

Keywords
Τυχαία Θέματα