Οι game crackers νίκησαν, καθώς έσπασαν το DRM του Rime σε χρόνο… dt!

Οι crackers / hackers ως γνωστόν βρίσκονται σχεδόν πάντοτε ένα βήμα μπροστά… Αυτό επιβεβαιώθηκε και πάλι με την περίπτωση του Rime, ενός ακόμη παιχνιδιού που οι δημιουργοί του θέλησαν να βασίσουν την anti-piracy προστασία του στο (εφιαλτικό) αμφιλεγόμενο DRM σύστημα της Denuvo. To αποτέλεσμα; Δεν ήταν άλλο από το «γνωστό» όπου ένας game cracker κατάφερε να σπάσει το DRM

του εν λόγω τίτλου, για μία ακόμη φορά… Ωστόσο, σε αυτή την ιστορία υπάρχει περισσότερο «ζουμί» από ένα απλό «καθημερινό» σπάσιμο ενός anti-piracy software.

Συγκεκριμένα, οι δημιουργοί του Rime (TequilaWorks) είχαν παρατηρήσει ότι στην έκδοση για PC υπήρχαν κάποια εμφανή slow-downs στην απόδοση του παιχνιδιού, ανακαλύπτοντας στην πορεία ότι τα προβλήματα αυτά πήγαζαν κατά πιθανότητα από τον τρόπο που λειτουργεί το DRM security software. Αρκετοί gamers είχαν γεμίσει με παράπονα (και μπόλικο rage) τα community forums του Rime, για αυτό το λόγο οι developers αναγκάστηκαν τότε να λάβουν μία «γενναία» απόφαση, καθώς με πλάγιο τρόπο προκάλεσαν τους game crackers ότι εάν κατάφερναν να σπάσουν το DRM του παιχνιδιού τους, τότε η επόμενη κίνηση τους θα ήταν να αφαιρέσουν τη συγκεκριμένη προστασία από το Rime. Όπως μπορείτε να φανταστείτε οι crackers δέχθηκαν (με μπόλικη χαρά) την πρόκληση και έτσι μέσα σε μόλις 5 μέρες κατάφεραν να «απελευθερώσουν» το Rime από τα δεσμά του DRM, σημειώνοντας παράλληλα ότι τώρα που το DRM έχει αφαιρεθεί, το γνωστό action-adventrure πλέον τρέχει… σούπερ, χωρίς ενοχλητικές καθυστερήσεις στην απόδοση του.

H TequilaWorks βλέποντας ότι οι crackers νίκησαν δεν είχε παρά να τηρήσει την «υπόσχεση» της κι έτσι το Rime πλέον είναι απαλλαγμένο από την ύπαρξη του DRM (που αποδεδειγμένα προκαλεί προβλήματα, αλλά σε πολλές περιπτώσεις μοιάζει για τους publishers ως αναγκαίο κακό).

The post Οι game crackers νίκησαν, καθώς έσπασαν το DRM του Rime σε χρόνο… dt! appeared first on gameslife!.

Keywords
Τυχαία Θέματα