Κι όμως: το PS4 (με νέο χειριστήριο) κυκλοφορεί φέτος!

Η Sony πιθανότατα ετοιμάζεται να μας… ξεφουρνίσει τα σπουδαία νέα για το PS4 τα ξημερώματα της 21ης Φεβρουαρίου στο PlayStation Meeting, όμως απ’ ό,τι φαίνεται, το EDGE της χάλασε την έκπληξη! Δηλαδή όχι ακριβώς το EDGE αλλά κάποιος που αποφάσισε να του

πει… χαρτί και καλαμάρι τα πάντα σχετικά με το PS4!

Όπως διαβάζουμε στο site του γνωστού περιοδικού (είναι γνωστό για τα κορυφαίας αισθητικής εξώφυλλά του, ορισμένα εκ των οποίων μπορείς να δεις εδώ) λοιπόν, το PS4 θα είναι ισχυρότερο απ” το επόμενο Xbox ενώ θα πλαισιώνεται από ανασχεδιασμένες εκδόσεις της κάμερας (PlayStation Eye) και του χειριστηρίου (DualShock) του.

Εμφανισιακά το χειριστήριο θα μοιάζει στο ήδη υπάρχον DualShock όμως στο κέντρο του, αντί για τα πλήκτρα Select και Start θα διαθέτει ένα μικρό touch pad, σαν κι αυτό που έχει το PS Vita στην πίσω όψη του! Επιπλέον, στο χειριστήριο θα υπάρχει και ένα πλήκτρο Share με το οποίο θα μπορείς, λέει, να τραβάς βίντεο και screenshots και να τις ανεβάσεις online!

Από πλευράς τεχνικών χαρακτηριστικών, μιλάμε κατά βάση για 8 GB DDR3 RAM και οκταπύρηνο επεξεργαστή της AMD στο 1,6 GHz. Αυτό για το οποίο υπερηφανεύεται η Sony βέβαια, είναι η φιλικότητα προς τον developer που επιδεικνύει το νέο PlayStation, στοιχείο που αποτελούσε «αγκάθι» για το PS3 -η ανάπτυξη τίτλων στο οποίο ήταν πολύ πιο μπελαλίδικη σε σχέση με το Xbox 360.

Όσο για το πότε προβλέπεται να κάνει την εμφάνισή της η κονσόλα; Εδώ η Sony ετοιμάζει το… colpo grosso αφού σκοπεύει να διαθέσει το PS4 σε Ιαπωνία και ΗΠΑ στα τέλη του χρόνου με την Ευρώπη να ακολουθεί στις αρχές του 2014 (η καθυστέρηση οφείλεται στην πολυπλοκότητα που παρουσιάζει η διανομή στη «γηραιά ήπειρο»).

Η 21η Φεβρουαρίου δεν απέχει πολύ. Άντε, ευκαιρία να δούμε κατά πόσο οι πηγές του EDGE «μετράνε»…

Keywords
Τυχαία Θέματα