Η μετοχή της Nintendo εκτοξεύεται και το mobile gaming είναι η αιτία!

Η απόφαση της Nintendo να ασχοληθεί ενεργά με την τεράστια αγορά του mobile gaming, δημιούργησε κύματα ενθουσιασμού στους επενδυτές του χρηματιστηρίου στο Τόκιο. Ενδεικτικό είναι ότι με το που ανακοινώθηκε το deal με τη DeNA, η μετοχή της Nintendo στο ιαπωνικό χρηματιστήριο εκτοξεύτηκε, αγγίζοντας το 30% (έκλεισε τελικά στο 27% περίπου)! Οι επενδυτές κυριολεκτικά

έκαναν party, καθώς εδώ και χρόνια ανέμεναν την απόφαση του ιστορικού κολοσσού του gaming να ασχοληθεί με την ανάπτυξη τίτλων στα smartphones και tablets.

Σύμφωνα, με τα τελευταία στοιχεία η μετοχή της Nintendo έπιασε ταβάνι για το 2015, σημειώνοντας νέο υψηλό για τη χρονιά που διανύουμε. Αν και η μετοχή της Nintendo δεν βρίσκεται στα ίδια υψηλά επίπεδα με το 2007-2008, χρονιές όπου το Wii έκανε πραγματικό πάταγο σε πωλήσεις , ωστόσο αν μη τι άλλο αποτελούν ένα δείγμα ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα η Nintendo έχει καταφέρει να ισχυροποιήσει ακόμη περισσότερο τη θέση της στην αγορά. Το ζωτικής σημασίας deal που σύναψε με την DeNA (που ειδικεύεται στην αγορά των mobile games) είναι βέβαιο ότι ανοίγει νέους δρόμους στην ιστορική εταιρεία, τόσο σε εμπορικό όσο και σε δημιουργικό επίπεδο. Οι πρώτοι τίτλοι για smartphones και tablets (που θα είναι νέα IP’s) αναμένονται μέσα στο φθινόπωρο και σίγουρα είμαστε πολύ περίεργοι να δούμε πως θα εξελιχθεί η συγκεκριμένη απόπειρα. Επιπλέον, η προοπτική μιας νέας κονσόλας, για την οποία θα μάθουμε περισσότερα μέσα στο 2016, αυξάνει ακόμη περισσότερο τη θετική αύρα που περιβάλλει τη γνωστή εταιρεία. Τελικά, όποιος πίστεψε ότι λόγω της κακής πορείας του Wii U, η Nintendo θα έπαιζε το ρόλο του κομπάρσου στη σκηνή του gaming, τώρα δεν ξέρει που… να κρυφτεί!

The post Η μετοχή της Nintendo εκτοξεύεται και το mobile gaming είναι η αιτία! appeared first on gameslife.

Keywords
Τυχαία Θέματα