Η AMD παρουσιάζει την «κάρτα-κτήνος», Radeon Pro Duo!

Στο πλαίσιο του Games Developers Conference, η AMD κατάφερε να κλέψει την παράσταση με την ανακοίνωση της κάρτας γραφικών Radeon Pro Duο, η οποία σύμφωνα με τους κατασκευαστές της θεωρείται η πιο ισχυρή κάρτα γραφικών στον κόσμο! Η νέα Radeon σχεδιάστηκε για να μπορεί να σηκώσει τις απαιτητικές εφαρμογές της εικονικής πραγματικότητας, κλείνοντας παράληλλα το

μάτι στους developers που ειδικεύονται στο VR!

Όπως αποκάλυψε η AMD, για το σχεδιασμό της εν λόγω κάρτας συνεργάστηκε με πολλούς VR developers, οι οποίοι της παρείχαν το απαραίτητο feedback για να προχωρήσει στην δημιουργία ενός μοντέλου που θα καλύπτει τις ανάγκες τους . Από άποψη αρχιτεκτονικής και φιλοσοφίας αυτό που έκανε η AMD ήταν να συνδυάσει επαγγελματικούς Workstation με gaming drivers, έτσι ώστε να προσφέρει ένα πανίσχυρο όπλο στα χέρια των developers. Όπως μπορείτε να φανταστείτε το γεγονός ότι δουλειά της Radeon Pro Duo θα είναι η αναπαραγωγή και ανάπτυξη του VR περιβάλλοντος δεν χρειάζονται και γνώσεις κβαντικής μηχανικής για να καταλάβει κάποιος το πόσο δυνατή θα είναι, καθώς ουσιαστικά πρόκειται για την ένωση δύο Fiji GPUs σε ένα chipset, κάτι που μεταφράζεται ποσοτικά σε απόδοση που ξεπερνάει τα 16 teraflops!

Και οι εκπλήξεις φυσικά δεν σταματούν εδώ, καθώς το τέρας της AMD διαθέτει 8GB ΗΒΜ on-board μνήμης (high memory bandwidth), 4096-bit bus και 512GB/s bandwidth. Η Radeon Pro Duo αναμένεται να κάνει την εμφάνιση της μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του 2016 και θα στοιχίζει από 1500 – 2000 δολάρια, αποτελώντας μία αξιόπιστη και πανίσχυρη πρόταση τόσο για τους game developers όσο και για τους gamers!

The post Η AMD παρουσιάζει την «κάρτα-κτήνος», Radeon Pro Duo! appeared first on gameslife.

Keywords
Τυχαία Θέματα