XCOM: Enemy Within

Μετά το «διάλειμμα» που έκανε το XCOM με το The Bureau, η σειρά επιστρέφει και πάλι στο στρατηγικό της ύφος. Χρησιμοποίησα τη λέξη «επιστρέφει» γιατί η 2K Games κυκλοφόρησε το πρώτο και τρανό expansion για το περσινό XCOM: Enemy Unknown, με τίτλο XCOM: Enemy Within. Για να γίνω

και πιο συγκεκριμένος, το παιχνίδι κυκλοφόρησε σαν expansion μόνο στο PC, ενώ στις κονσόλες (PS3, Xbox 360) το βρίσκουμε σε standalone δισκάκι.

Σενάριο και τα ρέστα

Το σενάριο και η πλοκή του παιχνιδιού δεν αλλάζει από το XCOM: Enemy Unknown. Βρίσκεσαι στο κοντινό μέλλον, όπου και έχει ξεκινήσει μια παγκόσμια εισβολή εξωγήινων. Μια ομάδα χωρών που ονομάζεται Council of Nations έχει δημιουργήσει την ομάδα XCOM, τον καλύτερο στρατιωτικό και επιστημονικό οργανισμό που έχει υπάρξει στην ιστορία με σκοπό την αντιμετώπιση των εξωγήινων –οι οποίοι τεχνολογικά δεν πάνε και πίσω. Εσύ έχεις τον ρόλο του διοικητή του XCOM και (προφανώς) προσπαθείς να σώσεις το ανθρώπινο είδος.



Gameplay

Καταρχήν το βασικότερο πράγμα που προστίθεται στο παιχνίδι είναι η προσθήκη ενός νέου πόρου (resource), με την ονομασία Meld. Αυτό ουσιαστικά αλλάζει αρκετά το gameplay του παιχνιδιού. Το Meld είναι διασκορπισμένο στις πίστες σε δοχεία και μάλιστα αυτοκαταστρέφεται αν αργήσεις να το μαζέψεις, οπότε καταλαβαίνεις πως θέλει σκέψη στις κινήσεις. Αυτό το υλικό που λες σου δίνει τη δυνατότητα να εξελίσσεις από νωρίς τους στρατιώτες σου, αναπτύσσοντας ένα πολύ μεγάλο skill tree με αμέτρητους συνδυασμούς.

Νέα κλάση των στρατιωτών σου είναι ο MEC Trooper, ο οποίος είναι εξοπλισμένος με βαρύ εξοπλισμό, ενώ το Meld μπορεί να δώσει στις μονάδες σου υπερφυσικές δυνάμεις. Από μονάδες εχθρών θα βρεις τους Seeker, κάτι ιπτάμενα αόρατα μηχανήματα τα οποία περιμένουν να ξεμοναχιάσουν κάποιον από την ομάδα σου, και τα Mechtoid, μια εξελιγμένη μορφή των Sectoid –οι αντίστοιχοι MEC Trooper της αντίπαλης πλευράς. Επίσης, μια νέα «ομάδα» με το όνομα EXALT θέλει να κυριαρχήσει στη Γη, αφού εξοντωθούν οι εξωγήινοι, οπότε απειλούν μια προαιρετική αλλά μόνιμη απειλή. Τέλος, το Operation Progeny αρχικά είχε προγραμματισθεί να κυκλοφορήσει σε DLC, ωστόσο ήρθε σε πακέτο μαζί με το expansion και περιλαμβάνει μια σειρά από νέες αποστολές.

Και από εμφάνιση;

Στην εμφάνιση του παιχνιδιού δεν αλλάζουν και πολλά. Θα βρεις 47 νέους χάρτες σε single-player και multiplayer, ενώ όλοι οι προηγούμενοι έχουν «ξαναδουλευτεί» για να προστεθεί το Meld. Επίσης, έχουν προστεθεί αρκετές γλώσσες που μιλούν οι στρατιώτες –εφόσον ο οργανισμός XCOM είναι παγκόσμιος.

The post XCOM: Enemy Within appeared first on gameslife.

Keywords
Τυχαία Θέματα