Wolfenstein: The New Order

Πέντε χρόνια μετά από το τελευταίο Wolfenstein, ο νέος τίτλος της επιτυχημένης σειράς επιστρέφει στις ρίζες του. Αφήνει πίσω του το στοιχείο του υπερφυσικού, ανταλλάσσοντας το με μία εμπειρία εποχής, που συνδυάζει τον Β’Π.Π. με το steampunk. Μετάφραση: το gameplay είναι πιο απλό μεν, πιο ρεαλιστικό δε.

Σενάριο και τα ρέστα

Πρωταγωνιστής του Wolfenstein: The New Order είναι και πάλι ο Αμερικάνος λοχαγός B.J. Blazkowicz

(Μπλάτσκοβιτς). Στη διάρκεια μίας αποστολής εναντίον ενός στρατηγού των ναζί (ή της Regime, στην περίπτωση της γερμανικής έκδοσης) που το παίζει «Δρ. Μένγκελε», τραυματίζεται σοβαρά στο κεφάλι και παραμένει φυτό για 14 χρόνια. Ανακτά ξανά τις αισθήσεις του το 1960, όπου ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος έχει τελειώσει με νίκη του Άξονα, και τώρα προσπαθεί να οργανώσει ξανά την αντίσταση.



Gameplay

Για να μην το περιμένεις άδικα, σου λέω εξ αρχής ότι το νέο Wolfenstein δεν έχει ίχνος υπερφυσικού στοιχείου. Τη θέση του έχει πάρει το steampunk, ενώ οι μάχες απαρτίζονται από καθαρόαιμο πιστολίδι. Συγκεκριμένα έχεις μαχαίρια, πιστόλια, αυτόματα, καραμπίνες και σκοπευτικά τουφέκια, τα οποία αναβαθμίζονται με διάφορα upgrades που βρίσκεις σε κρυφά σημεία. Το πιο εντυπωσιακό κομμάτι του gameplay είναι ίσως το γεγονός ότι κάθε φορά μπορείς να κρατάς είτε ένα μόνο όπλο, με δυνατότητα καλύτερης στόχευσης, ή ένα όπλο σε κάθε χέρι, με βασική μόνο στόχευση αλλά συνδυαστική δύναμη πυρός! Εκτός από αυτά έχεις χειροβομβίδες, όπως επίσης ένα φουτουριστικό ενεργειακό όπλο, που λειτουργεί και ως εργαλείο για να κόβεις αλυσίδες, συρματοπλέγματα και μεταλλικά καλύμματα αεραγωγών. Υπάρχει λίγο στοιχειώδες (αλλά πάντα προαιρετικό) stealth, με τη δυνατότητα άμεσης εξουδετέρωσης ανυποψίαστων εχθρών, και εναλλακτικά μονοπάτια σε κάθε χάρτη, εκτός από τη «μπροστινή πόρτα». Ατμοσφαιρικές είναι και οι αποστολές όπου θα χρειαστεί να κολυμπήσεις υποβρυχίως. Γενικά το The New Order μοιάζει περισσότερο με τα κατεξοχήν πολεμικά FPS, παρά με κάποιο τίτλο φαντασίας. Τέλος, θα χαρείς να μάθεις ότι δεν ισχύει η ελάχιστη απαίτηση του Core i7 στην έκδοση για PC, καθώς έτρεξε μια χαρά σε έναν Core i3, με το VT compress ενεργοποιημένο στα options.

Και από εμφάνιση;

Η μηχανή γραφικών Tech 5 της id Software έχει κάνει θαύματα, με τα περιβάλλοντα να δίνουν επιτυχώς τη σωστή αίσθηση ενός steampunk κόσμου. Προσεγμένη είναι και η σχεδίαση των προσώπων στους βασικούς χαρακτήρες, η οποία σε συνδυασμό με την πραγματικά επαγγελματική και γεμάτη πάθος ομιλία των ηθοποιών, συνθέτει ένα συγκινητικό αποτέλεσμα. Η καλύτερη δουλειά όμως έχει γίνει στα όπλα, τα οποία περιλαμβάνουν απίστευτα πολλές λεπτομέρειες, από τα αναρίθμητα εξαρτήματα τους μέχρι τα animations της γέμισης και τα εφέ της υπερθέρμανσης.

The post Wolfenstein: The New Order appeared first on gameslife.

Keywords
Τυχαία Θέματα