UEFA Euro 2016 (Pro Evolution Socer)

Euro 2016… το σημαντικότερο αθλητικό γεγονός του καλοκαιριού έρχεται για να μας κρατήσει καθηλωμένους για 1 μήνα στις τηλεοράσεις (τουλάχιστον τους άντρες), αν και δυστυχώς για εμάς τους Έλληνες δεν θα έχει το ίδιο ενδιαφέρον, ούτε την ίδια συγκίνηση – αγωνία των προηγούμενων διοργανώσεων. Ωστόσο, η ΚΟΝΑΜΙ φροντίζει να μας κάνει να νιώσουμε τον παλμό των γηπέδων της Γαλλίας ταξιδεύοντας μας μέσα από την κονσόλα μας. Η Euro 2016 έκδοση του αγαπημένου football sim πρόκειται

ουσιαστικά για επιπρόσθετο content στο PES 2016, οπότε δεν θα πρέπει να περιμένετε συγκλονιστικές διαφορές σε σύγκριση με το αρχικό τίτλο που έκανε την εμφάνιση του τον περασμένο Οκτώβριο.

Σε γενικές γραμμές αυτό που διαπιστώσαμε είναι ότι έχει γίνει πολύ καλή δουλειά στα πρόσωπα, φυσικές εκφράσεις και μπόλικος ρεαλισμός στο χρώμα και την υφή του δέρματος, με τους παίκτες να ιδρώνουν όσο περνάει η ώρα. Βέβαια, οι παίκτες θα ήταν ακόμα πιο κοντά στην πραγματικότητα εάν υπήρχε κίνηση στον κορμό τους, που μοιάζει άκαμπτος σε σχέση με την κίνηση που υπάρχει στο υπόλοιπο σώμα. Εντός γηπέδου, το περιβάλλον είναι οριακά αποδεκτό για το επίπεδο ρεαλισμού που μπορεί να προσφέρει η κονσόλα του PS4, με μεγάλα κομμάτια περιμετρικά του αγωνιστικού χώρου να μοιάζουν επίπεδα και αδιάφορα.

Παρόλα αυτά, μας άρεσε η περιστασιακή εμφάνιση του προπονητή που χειρονομούσε και ενίοτε έδινε οδηγίες αλλά αν κοιτάξουμε προς την κερκίδα τα πράγματα είναι λίγο έως πολύ «στάσιμα» (ένα σύνηθες φαινόμενο στα PES games τα τελευταία χρόνια). Η απεικόνιση του αγωνιστικού χώρου και του χόρτου είναι απλώς καλή (αλλά αφήνει χώρο για βελτιώσεις) και τα χρώματα τα βρήκαμε ελαφρώς υπερτονισμένα, πράγμα που στερεί πόντους από την αληθοφάνεια που θα πρέπει να υπάρχει σε ένα football sim. Παράλληλα, ο ήχος είναι πλούσιος και το κοινό δείχνει να αντιδρά πιστά στο παιχνίδι, με ποικίλα συνθήματα και μπόλικο ενθουσιασμό.

Σε γενικές γραμμές, το gameplay του Euro 2016 δείχνει εμφανώς βελτιωμένο σε σχέση με το παρελθόν του τίτλου, ειδικά πριν το 2015. Η φυσική για παίκτες και μπάλα είναι ομολογουμένως καλύτερη σε σχέση με τη έκδοση του 2015. Παράλληλα, η μπάλα μοιάζει πιο «βαριά» από ότι θα θέλαμε και αυτό που διαπιστώσαμε είναι ότι καταλήγει πολύ εύκολα σε κάποιον συμπαίκτη. Ωστόσο, το σουτ και η σέντρα είναι εξαιρετικά και με πολύ ωραία φάλτσα. Το σύστημα διαχείρισης των φάουλ και των κόρνερ είναι εύκολο στη χρήση και σου δίνει δυνατότητες να σκοράρεις χωρίς να χρειαστείς να λιώσεις στη προπόνηση. Η άμυνα είναι εμφανώς πιο ικανή και οργανωμένη και η A.I. στο Pro Evolution SoccerUEFA Euro 2016 έχει αναβαθμιστεί σημαντικά (με μοναδική ένσταση ίσως στην υπερβολική αποτελεσματικότητα των πασών στον ελεύθερο χώρο, που μοιάζουν τηλεκατευθυνόμενες) Επίσης, ωραίοι και οι πανηγυρισμοί ή οι αντιδράσεις των ποδοσφαιριστών, μεγάλη η ποικιλία στην στρατηγική και πάμπολλες δυνατότητες personalization της ομάδας σου.

Το extra content του Euro συνολικά είναι αρκετά πλούσιο, ενώ φυσικά δεν λείπουν οι παραδοσιακές διοργανώσεις του Pro συμπεριλαμβανομένου και του αγαπημένου Master League (σίγουρα πάντα θα ενοχλεί η έλλειψη αδειών για ομάδες σήματα και γήπεδα). Το υπό-μενού αγώνα αρκετά εύκολο για τους έμπειρους της σειράς και βατό για τους αρχάριους, ενώ το κεντρικό είναι ξεκάθαρο και σαφές. Μπορείς να ρυθμίσεις τα πάντα και αναμφίβολα για τους «καθηγητές» του είδους θα είναι πολύ ευχάριστο.

Συνολικά, το Pro Evolution Soccer: UEFA Euro 2016 είναι ένα πολύ διασκεδαστικό παιχνίδι που για να ενθουσιάσει, σίγουρα επιβαρύνει λίγο τον ρεαλισμό και θυμίζει περισσότερο arcade. Αναμφίβολα, είναι ότι πρέπει για όλους εκείνους που δεν είχαν αγοράσει το πρώτο PES 2016 και σίγουρα θα κρατήσει καλή συντροφιά στους fans του είδους για τους μήνες του καλοκαιριού και μέχρι να κυκλοφορήσει η νέα έκδοση του ιστορικό football sim της Konami, το προσεχές φθινόπωρο.

Ανάπτυξη: PES Productions Έκδοση: Konami Διάθεση: Zegetron

The post UEFA Euro 2016 (Pro Evolution Socer) appeared first on gameslife.

Keywords
Τυχαία Θέματα