TowerFall Ascension

Με την έλευση του PS4 η Sony υιοθέτησε μια indie-friendly πολιτική που κατά την προσωπική μου άποψη, μόνο σε καλό μπορεί να της βγει. Για την ώρα τουλάχιστον, κάτι τέτοιο συμβαίνει αφού το PlayStation Network κατακλύζεται σε εβδομαδιαία βάση από indie «διαμαντάκια», ικανά για… μια χούφτα δολάρια (ή ευρώ, γουατέβερ) να προσφέρουν στους παίκτες άπειρες ώρες διασκέδασης. Ένα τέτοιο παιχνίδι είναι

και το TowerFall Ascension, ένας τίτλος που ούτε καν παίζει να φανταζόσουν πως θα μπορούσε να κυκλοφορήσει εν έτει 2014. Ε, λοιπόν όχι απλά κυκλοφόρησε αλλά έχεις κάθε λόγο να θες να τον αποκτήσεις!

Σενάριο και τα ρέστα

Χειρίζεσαι έναν τοξότη που τρέχει σε ένα κάστρο, εξαπολύοντας βέλη προς τέρατα και άλλους τοξότες που κάνουν ακριβώς το ίδιο. Όχι παίζουμε…



Gameplay

To TowerFall Ascension (αλήθεια, ήξερες ότι το TowerFall είχε κυκλοφορήσει αρχικά στην Ouya;) είναι ένα arena combat game. Χειρίζεσαι έναν τοξότη ο οποίος πηγαίνει πάνω-κάτω και πετά βέλη προς οτιδήποτε κινείται στην πίστα. Στο single player οι εχθροί είναι τερατόμορφοι και ελέγχονται από την A.I., στο δε multiplayer (δυστυχώς μόνο τοπικό) παίζουν άλλοι τοξότες. Τα συνολικά modes είναι τέσσερα, αν και θα κολλήσεις κατά βάση στο multiplayer: εκεί θα πιάνεις τα βέλη που πετούν οι άλλοι και θα τα εκτοξεύεις προς το μέρος τους ενώ μαζεύοντας τα διάφορα power-ups θα έχεις πρόσβαση σε καλύτερο εξοπλισμό και έξτρα βέλη. Σαν gameplay, το TowerFall Ascension μου θύμισε κάτι ανάμεσα σε Bomberman και Super Smash Bros. όντας τίτλος από ‘κείνους που «τους μαθαίνεις σε μια στιγμή αλλά τους παίζεις μια ζωή». Μπορεί να μη μπορούμε να μιλήσουμε για βάθος στο gameplay αλλά πίστεψέ με, το TowerFall Ascension θα σε κάνει να κολλήσεις μαζί του τόσο άσχημα που ΑΑΑ κυκλοφορίες θα φάνε τη σκόνη που δεν έχουν ξαναφάει περιμένοντας τη σειρά τους!

Και από εμφάνιση;

Το TowerFall Ascension αποπνέει… ρετρίλα από παντού! Κλασσικό 2D παιχνιδάκι που παραπέμπει στη δεκαετία του ’80, θα κάνει τους κάπως μεγαλύτερους να θυμηθούν τις εποχές που τάιζαν με εικοσάρικα τα «ουφάδικα». Χαριτωμένο και προσεγμένο, το όλο concept του TowerFall Ascension θα σε «χορτάσει» προσφέροντάς σου αγνή, ανόθευτη ψυχαγωγία!

The post TowerFall Ascension appeared first on gameslife.

Keywords
Τυχαία Θέματα