Sonic The Hedgehog: 1,5 δισ. αντίτυπα από το 1991 μέχρι σήμερα

O Sonic είναι το μεγαλύτερο franchise της Sega και ήταν αναμενόμενο οι πωλήσεις του από το 1991 μέχρι σήμερα να είναι αρκετά υψηλές. Περίμενες όμως ότι ο μπλε σκαντζόχοιρος έχει πουλήσει 1,5 δισεκατομμύρια αντίτυπα από τότε που δημιουργήθηκε;

Τα αποτελέσματα αυτά, έγινα γνωστά από τα πρόσφατα οικονομικά αποτελέσματα που δημοσίευσε η εταιρεία,

τα οποία περιλαμβάνουν όλες τις premium πωλήσεις και τα free-to-play downloads από το 1991 μέχρι σήμερα.

Το πρώτο παιχνίδι της σειράς κυκλοφόρησε στις 23 Ιουνίου του 1991, με σκοπό η Sega να βρει έναν ήρωα που θα αντικαταστήσει την πρώην μασκότ της, Alex Kidd και θα ανταγωνιστεί την επιτυχία του Mario και του Link, μασκότ της αντίπαλης Nintendo. Από τότε ο Sonic έχει αναγνωριστεί ως η επίσημη μασκότ της Sega και ένας από τους πιο γνωστούς χαρακτήρες βιντεοπαιχνιδιών, με πωλήσεις βιντεοπαιχνιδιών. Είναι δημιούργημα του καλλιτέχνη Ναότο Οσίμα, του σχεδιαστή Χιροκάζου Γιασουχάρα και του προγραμματιστή Γιούτζι Νάκα.

Η Sega Sammy Holdings αποκάλυψε επίσης τις πωλήσεις και των υπόλοιπων βασικών franchises. Το Total War, στα 22 χρόνια του, έχει πουλήσει 40.4 εκατ. αντίτυπα, το Football Manager και το Chain Chronicles έχουν από 25 εκατ. αντίτυπα το καθένα, ενώ η σειρά Persona έχει πουλήσει 15.5 εκατ. από το 1996.

The post Sonic The Hedgehog: 1,5 δισ. αντίτυπα από το 1991 μέχρι σήμερα appeared first on gameslife!.

Keywords
Τυχαία Θέματα