Siri η Apple; Cortana η Microsoft!

Η Apple μπορεί να μας έχει συστήσει τη Siri, αυτή τη… cyber τύπισσα (ή μήπως… ψηφιακή φωνή;) που είναι πάντα πρόθυμη να βοηθήσει τους κατόχους iPhone να κάνουν… το οτιδήποτε με το κινητό τους, ωστόσο το παράδειγμά της ετοιμάζονται να μιμηθούν –με μια κάποια καθυστέρηση, η αλήθεια είναι- κι άλλοι. Ποιον εννοούμε; Τη Microsoft η οποία, τουλάχιστον,

αφού το κάνει που το κάνει, το κάνει με στυλ.

Όπως λοιπόν είχε ακουστεί και στο παρελθόν, η αντίστοιχη υπηρεσία-περσόνα του Siri από τη Microsoft θα βασίζεται στην Cortana, την AI βοηθό των Halo! Τη φωνή της στο σύστημα δανείζει η ίδια ηθοποιός, Τζεν Τέιλορ με τη Microsoft να δηλώνει ιδιαίτερα περήφανη για το επίτευγμά της.

«Η Cortana είναι η μόνη ψηφιακή βοηθός που ενδιαφέρεται να σας γνωρίσει, να χτίσει μια σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσά σας και να βελτιώνει τις υπηρεσίες της με τον καιρό ρωτώντας σας πράγματα σχετικά με τη συμπεριφορά και τα ενδιαφέροντά σας. […] Η Cortana δεν είναι ένας ξερός υπολογιστής για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων μιας αναζήτησης. Όπως και στα Halo, έτσι και εδώ έχει προσωπικότητα, αν και για να καταλάβετε πλήρως τι εννοούμε, θα πρέπει να της μιλήσετε πρώτα», αναφέρει στο blog της η εταιρεία.

Η Cortana αναμένεται να προστεθεί στα Windows Phone με το επερχόμενο update των Windows Phone 8.1, αρχικά σε beta μορφή και εν συνεχεία πλήρως και με κάθε επισημότητα σε ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο και Κίνα ενώ η λίστα των χωρών θα μεγαλώσει κι άλλο μέσα στο 2015.

The post Siri η Apple; Cortana η Microsoft! appeared first on gameslife.

Keywords
Τυχαία Θέματα