PlayStation 5: Οι scalpers κάνουν… πάρτι και δεν υπάρχει PS5 ούτε για δείγμα!

Σύμφωνα με τον ιθύνοντα νου της Sony, Jim Ryan, αυτή τη στιγμή το PlayStation 5 έχει γίνει «καπνός» από τις περισσότερες αγορές στον κόσμο, καθώς είναι sold-out (υπομονή κοινώς μέχρι τους πρώτους μήνες του 2021 όπου αναμένεται να τροφοδοτηθεί η αγορά με περισσότερες κονσόλες). Όπως σε πολλές αγορές, έτσι και στην Αγγλία δεν υπάρχει PlayStation 5 ούτε για δείγμα, όμως όπως όλα δείχνουν η έλλειψη αυτή οφείλεται

σε μεγάλο ποσοστό σε οργανωμένα κυκλώματα από scalpers, τα οποία κατάφεραν με παράνομο τρόπο να αποσπάσουν χιλιάδες κονσόλες! Μια από αυτές τις ομάδες είναι και η CrepChiefNotify, η οποία κατάφερε στο Launch να αποσπάσει 2.472 κονσόλες και στη συνέχεια να τις βάλει για μεταπώληση στην διπλάσια και στην τριπλάσια τιμή στο eBay και άλλου. Υπολογίζεται ότι με αυτό τον τρόπο στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου έκαναν φτερά περισσότερες από 3.500 κονσόλες.

Οι scalpers κάνουν εκτεταμένη χρήση bots, τα οποία τους επιτρέπουν να ξεπερνούν τις διάφορες αναμονές των pre-orders και έτσι  να αποσπούν με μεγαλύτερη ευκολία δεκάδες αντικείμενα, τα οποία είναι σίγουρο ότι θα γνωρίσουν μεγάλη ζήτηση. Στη συνέχεια εκμεταλλευόμενοι τη «δίψα» του κόσμου και αφού δεν υπάρχει το αντικείμενο στην αγορά, εκτινάσσουν την τιμή του στο eBay διπλασιάζοντας την (στην καλύτερη), με αποτέλεσμα ο αγοραστής να πληρώνει τα… μαλλιά της κεφαλής του. Φυσικά, το PlayStation 5 δεν είναι το μοναδικό που πέφτει θύμα «scalping», καθώς το ίδιο συνέβη και με την limited release του Super Mario 3D All Stars, αλλά και με τα Switch και SNES Classic το 2017. Φαινόμενα scalping βλέπουμε τελευταία και από ορισμένους Έλληνες χρήστες του eBay και ελπίζουμε ότι δεν θα υποκύψετε όσο και εάν θέλετε να αγοράσετε οποιαδήποτε νέα κονσόλα. Είναι προτιμότερο να κάνεις λίγο υπομονή, παρά να κάνεις «χρυσό» έναν επιτήδειο.

The post PlayStation 5: Οι scalpers κάνουν… πάρτι και δεν υπάρχει PS5 ούτε για δείγμα! appeared first on gameslife!.

Keywords
Τυχαία Θέματα