PlayStation 4: Μια αναλυτική ματιά στη νέα γενιά [Βίντεο-παρουσίαση]

*Προσοχή! Ακολουθεί κείμενο επόμενης γενιάς!* :P Επίσημα λοιπόν στην Αμερική το PS4 έκανε το λανσάρισμά του και η Sony Hellas μας έστειλε το απλό πακέτο νωρίς νωρίς (στη χώρα μας θα έρθει στις 13 Δεκεμβρίου). Ε δεν κρατηθήκαμε και πολύ, το ανοίξαμε (εγώ δηλαδή :P). Μέσα λοιπόν στο κουτί βρήκα την κονσόλα (σοβαρά ε;), ένα χειριστήριο DualShock 4, το ακουστικό-handsfree® που συνδέεται με το χειριστήριο, τα καλώδια και αρκετά βιβλιαράκια

με οδηγίες, εγγυήσεις κλπ. Να σημειώσω πως είναι ίσως από τις ελάχιστες φορές που μια κονσόλα περιλαμβάνει HDMI καλώδιο από μόνη της –και δεν απαιτεί να το αγοράσεις ξεχωριστά- ενώ και το καλώδιο τροφοδοσίας είναι ίδιο με του PS3. Οπότε δεν χρειάστηκε να κουνήσω καλώδια, απλά τα έβγαλα από το PS3 και τα έβαλα στο PS4.



Το κουτί

Την Παρασκευή που το πρωτοανοίξαμε το τραβήξαμε αμέτρητες φωτογραφίες τις οποίες μοιραστήκαμε μαζί σου, όπου θα δεις το απίστευτο design της κονσόλας, αλλά και το μικρό της μέγεθος. Στη μπροστινή μεριά του κουτιού υπάρχουν δύο θύρες USB, η υποδοχή δίσκου και τα δύο κουμπιά αφής για eject του δίσκου και άνοιγμα της κονσόλας. Από πίσω βρίσκουμε υποδοχές τροφοδοτικού, HDMI, Ethernet (LAN), Digital Out (Optical), AUX. Στο πάνω μέρος του PS4 υπάρχει αυτή η φημισμένη φωτινή γραμμή, η οποία φωτίζει σε χρώμα ανάλογο της κατάστασης του PS4 (μπλε όταν ανοίγει, άσπρο όταν λειτουργεί κανονικά, κλπ). Στον πάτο της κονσόλας υπάρχουν τέσσερα αντιολισθητικά πατάκια που δεν την αφήνουν να τσουλήσει ούτε χιλιοστό. Επίσης, καλύτερα να έχεις πλύνει τα χέρια σου πριν πιάσεις τη γυαλιστερή επιφάνεια του PS4, καθώς γεμίζει δαχτυλιές σε χρόνο dt.

Ο… ποπός του PlayStation 4.

Το τέταρτο DualShock της σειράς

Εκτός φυσικά από τη δόξα του κουτιού, σημαντικότατο ρόλο παίζει και το DualShock 4, το οποίο είναι αυτή τη φορά ΠΟΛΥ διαφορετικό από τα προηγούμενα. Τί παραπάνω έχει; Το DualShock 4 ενσωματώνει πάνω του ηχείο (ναι, ακούγονται διάφορα από τα χέρια σου) ενώ το σημαντικότερο νέο χαρακτηριστικό του είναι το trackpad, μια επιφάνεια αφής στη θέση που βρίσκονταν τα Start, Select στο προηγούμενο μοντέλο. Τα δύο τελευταία έχουν πλέον αντικατασταθεί με ένα κουμπί Share και ένα Options (φωτογραφίες θα βρεις τριγύρω). Κάτω από το ηχείο υπάρχει το κουμπί PS Home που ανοίγει την κονσόλα και κάτω από αυτό η υποδοχή για τα ακουστικά (αν δεν γουστάρεις να κάνεις φασαρία στο σπίτι). Άλλο ένα πρόσθετο χαρακτηριστικό είναι το φωτάκι στο πίσω μέρος, το οποίο αλλάζει κι αυτό χρώματα ανάλογα την κατάσταση του χειριστηρίου (και αυτό)!

Και τί δεν έχει πάνω του να πούμε…

Σε άλλα νέα, το χειριστήριο έχει καλύτερο σύστημα δόνησης, σένσορα κίνησης και γενικότερα είναι λίγο μεγαλύτερο σε μάκρος από το DualShock 3 (έτσι το νιώθεις στα χέρια σου τουλάχιστον). Το trackpad από την άλλη, έχει τοποθετηθεί στην πιο κατάλληλη θέση και βολεύει απίστευτα στο να το χρησιμοποιείς –τουλάχιστον όσο το χρησιμοποίησα.

Το… περιεχόμενο

Δυστυχώς, εφόσον πήραμε στα χέρια μας την απλή έκδοση του PS4 χωρίς κανένα παιχνίδι, η χρήση που μπορούσα να κάνω ήταν αρκετά περιορισμένη. Το ευρωπαϊκό PSN ξεκινά τη λειτουργία του στις 22 Νοεμβρίου, οπότε αναγκαστικά θα έπρεπε να χρησιμοποιήσω το αμερικάνικο, και ξέρεις τι σημαίνει αυτό: ΛΑΑΑΑΑΑΑΓΚ! Όταν κατάφερα να δημιουργήσω λογαριασμό και να συνδεθώ (αφού δεν μπορείς να κάνεις σχεδόν τίποτα αν δεν είσαι συνδεδεμένος στο PSN) μπόρεσα να πλοηγηθώ και λίγο παραπέρα από τα Settings της κονσόλας.



Αλλά ας τα πάρουμε από την αρχή τα πράγματα. Μετά τη σύνδεση των καλωδίων, στο πρώτο ξεκίνημα, το PS4 θα σε βάλει να κάνεις τις απαραίτητες ρυθμίσεις (Wi-Fi, ώρα, ημερομηνία κλπ), ενώ το ξεκίνημά του από τελείως σβηστό μέχρι το Dashboard το χρονομέτρησα (με χρονόμετρο παρακαλώ!) γύρω στα 20-21 δευτερόλεπτα. Μόλις λοιπόν συνδέθηκα στο PSN με περίμενε η πρώτη ενημέρωση της κονσόλας, το Day One update που λέν’ και στο χωριό μου. Αυτό ενημέρωσε το PS4 από την έκδοση 1.01 που βρισκόταν στην 1.50 (τώρα τι άλλαξε θα σε γελάσω).

Συνεχίζοντας με τις… ανατριχιαστικές λεπτομέρειες, άλλα πράγματα που μου έκαναν εντύπωση ήταν οι αμέτρητες επιλογές και δυνατότητες της κονσόλας μέσα από τα Settings, το Auto Correct στο πληκτρολόγιο (και δεν είναι σπαστικό!!!), το κουμπί Share που ανεβάζει στο Facebook ή στο Twitter επιτόπου κάποιο βίντεο ή εικόνα και οι δυνατότητες της κάμερας σε συνδυασμό με το χειριστήριο που μπόρεσα να τις δω μόνο από απόσταση, μιας και δεν έχουμε την κάμερα ακόμα! :’(

Αράζοντας στο μενού του PS4…

Το κυριότερο: GAMEZZZ

Το βασικότερο κομμάτι της κονσόλας, δυστυχώς δεν το έχουμε εξερευνήσει ακόμη. Αυτό συμβαίνει διότι δεν έχουμε στα χέρια μας κανένα παιχνίδι, το ευρωπαϊκό PSN είναι ακόμη κλειστό και το αμερικάνικο σέρνεται –είμαστε και μακριά, ξέρεις. Πάντως από όσα έχουμε δει, η νέα κονσόλα της Sony μας υπόσχεται πολλά. Θα το εξακριβώσουμε στα σίγουρα σύντομα.

Κλείνοντας, επειδή ξέρω πως οι εικόνες και τα κείμενα δεν σου φτάνουν. Θες βρε παιδάκι μου και το βιντεάκι σου. Πάρε μία βίντεο-παρουσίαση του PS4 από το gameslife και το Newsit.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα