Nintendo Switch: Info για την ταχύτητα του ρολογιού της CPU και της GPU!

Όσο περνάει ο καιρός και πλησιάζουμε προς τον Μάρτιο, τόσο πιο πολύ θα μαθαίνουμε πληροφορίες για το «next big thing» της Nintendo που ως γνωστόν δεν είναι άλλο από τη νέα κονσόλα Switch. Η αλήθεια είναι βέβαια ότι παρά το reveal trailer λίγα πράγματα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά αναφορικά

με τις τεχνικές προδιαγραφές του νέου συστήματος, με τη Nintendo να εξακολουθεί να κρατάει τα χαρτιά της κλειστά σε ότι έχει να κάνει με το τεχνικό κομμάτι του Switch.

Παρόλα αυτά, σύμφωνα με ένα report του Digital Foundry η συχνότητα ρολογιού της CPU θα είναι στα 1020MHz τόσο όταν βρίσκεται συνδεδεμένο στο dock όσο και όταν θα βρίσκεται εκτός από αυτό σε mobile μορφή. Αυτή η τεχνική λεπτομέρεια δηλώνει «θεωρητικά» ότι η απόδοση ενός τίτλου δεν θα έχει διαφορά όταν η κονσόλα βρίσκεται σε διαφορετικό status. Εν αντιθέσει με την CPU, η ταχύτητα του memory controller μεταβάλλεται καθώς όταν είναι σε dock mode ανέρχεται στα 1600MHz, ενώ εάν είναι αποσυνδεδεμένο από τη βάση του, η ταχύτητα πέφτει στα 1331MHz. Ωστόσο, αυτό δεν πρόκειται να εμποδίζει τους developers από το να διατηρούν το full memory bandwidth της κονσόλας εφόσον το επιθυμούν. Εκεί που σύμφωνα με το report του Digital Foundry παρουσιάζεται το μεγαλύτερο ενδιαφέρον αφορά στην συχνότητα του ρολογιού της GPU του συστήματος, η οποία ανέρχεται στα 768MHz σε dock mode, ενώ όταν η κονσόλα αποκτάει τη φορητή μορφή της, τότε η clock speed της GPU φτάνει στα 307.2MHz, πράγμα που σημαίνει ότι το Switch τρέχει ακριβώς στο 40% της αρχικής του docked μορφής. Αναμφίβολα, τα παραπάνω (εφόσον τελικά ισχύσουν) αποδεικνύουν ότι η νέα κονσόλα της Nintendo θα έχει πολλές «ιδιαιτερότητες» σε ότι έχει να κάνει με το hardware και την γενικότερη «συμπεριφορά» της.

The post Nintendo Switch: Info για την ταχύτητα του ρολογιού της CPU και της GPU! appeared first on gameslife.

Keywords
Τυχαία Θέματα