NBA 2K Playgrounds 2 Review

Η κυκλοφορία τίτλων που βασίζονται σε διάφορα αθλήματα είναι ιδιαίτερα συνηθισμένη στο χώρο του gaming μιας και το αντίστοιχο κοινό είναι πολύ μεγάλο. Η Αμερικάνικη εταιρία Saber Interactive θέλοντας και εκείνη να ασχοληθεί με την συγκεκριμένη κατηγορία παιχνιδιών αποφάσισε πέρσι τον Μάιο να κυκλοφορήσει το arcade-style basketball game, NBA Playgrounds. Το παιχνίδι κατάφερε να πάρει ανάμεικτες κριτικές οι οποίες όμως απ’ ότι φαίνεται ήταν ικανοποιητικές για την εταιρία μιας και φέτος έχουμε στα

χέρια μας το νέο NBA 2K Playgrounds 2, την κυκλοφορία του οποίου ανέλαβε η 2K Games. Ας δούμε λοιπόν αναλυτικά τι προσφέρει ο νέος τίτλος.

GAME MODES

Το NBA 2K Playgrounds 2 διαθέτει συνολικά 4 game modes, τρία offline και ένα online. Τα offline modes είναι το Exhibition 3-Point Contest (local play ή με CPU αντίπαλο) – όπου καλούμαστε μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα να βάλουμε όσο περισσότερα τρίποντα μπορούμε, το Exhibition Game (local play ή με CPU αντίπαλο) – όπου συμμετέχουμε σε αγώνα 2 vs 2 και το NBA Season Mode – όπου καλούμαστε να συμμετέχουμε σε 14 regular season games και ένα best-of-three playoff format για τις 8 κορυφαίες ομάδες κάθε κατηγορίας. Αντίστοιχα το online mode που είναι διαθέσιμο είναι το Playgrounds Championship όπου μπορούμε να διαγωνιζόμαστε ενάντια σε άλλους κατόχους του παιχνιδιού ανά τον κόσμο.

GAMEPLAY

Ο χειρισμός δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολος, μάλιστα το γεγονός ότι υπάρχει η επιλογή επιπέδων δυσκολίας (rookie, regular, expert και nba) καθιστά αυτομάτως το παιχνίδι προσβάσιμο από όλες τις κατηγορίες παικτών. Όπως θα διαπιστώσετε και εσείς γενικά το να καταφέρετε να κινηθείτε μέσα στο γήπεδο, να κάνετε εναλλαγές μεταξύ των παικτών σας, να κλέψετε την μπάλα από την αντίπαλη ομάδα και τελικά να σκοράρετε δεν απαιτεί πολύ μεγάλη δεξιότητα. Ωστόσο το να καταφέρετε να παίξετε, από το να καταφέρετε να νικήσετε δεν είναι ακριβώς το ίδιο. Για να μπορέσετε να βγείτε νικητές στους αγώνες που συμμετέχετε θα χρειαστείτε σίγουρα λίγη εξάσκηση μιας και η γρήγορη και σωστή εναλλαγή πλήκτρων απαιτεί το χρόνο της. Ιδιαίτερα μάλιστα όταν διαγωνίζεστε σε υψηλό επίπεδο δυσκολίας τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα καθώς η A.I των αντιπάλων γίνεται όλο και καλύτερη.

Σε κάθε αγώνα την στιγμή που πρόκειται να σκοράρουμε εμφανίζεται ένα Shooting Meter το οποίο έχει κόκκινο και πράσινο χρώμα και εμείς πρέπει να σταματάμε τον δείκτη που υπάρχει πάνω στην πράσινη περιοχή έτσι ώστε να πραγματοποιήσουμε μια επιτυχημένη βολή. Παρ’ όλο που μπορεί να μοιάζει αρκετά εύκολο, δεν θα έλεγα ότι είναι, μιας και πολλές φορές η πράσινη περιοχή μπορεί να καταλαμβάνει μόνο το 1/5 του μετρητή, επομένως το να πραγματοποιήσετε επιτυχημένες βολές και ιδιαίτερα τρίποντα με χαμηλού επιπέδου αθλητές αποδεικνύεται σίγουρα πρόκληση.

Εκτός όμως από το Shooting Meter κάθε ομάδα διαθέτει και ένα Power-Up Meter που εμφανίζεται κάτω δεξιά και κάτω αριστερά της οθόνης και έχει το σχήμα μπάλας του μπάσκετ. Ο συγκεκριμένος μετρητής αυξάνεται κάθε φορά που καταφέρνουμε να πραγματοποιήσουμε επιτυχημένα καλάθια, αλλά και κάθε φορά που καταφέρνουμε να κλέψουμε την μπάλα από τους αντιπάλους. Όταν ο μετρητής γεμίσει πλήρως αποκτάμε μια special ability, η οποία διαρκεί για περιορισμένο χρονικό διάστημα. Μερικές από τις ικανότητες που μπορούμε να αποκτήσουμε είναι unlimited sprint, super strength, μεγαλύτερη πιθανότητα για τρίποντα κ.α Εκτός όμως από τις ικανότητες που μπορούν να ενισχύσουν την ομάδα μας, ο μετρητής περιλαμβάνει επίσης και ικανότητες οι οποίες μπορούν να επηρεάσουν δυσμενώς την αντίπαλη ομάδα π.χ να μειωθεί το ποσοστό επιτυχίας στο shooting.

Με την ολοκλήρωση κάθε αγώνα εξασφαλίζουμε Experience Points για τα μέλη της ομάδας μας, ενώ παράλληλα κερδίζουμε και πόντους που αυξάνουν το δικό μας επίπεδο. Επίσης, ανάλογα με το πόσο καλά τα έχουμε πάει σε κάθε αγώνα εξασφαλίζουμε Baller Bucks και Golden Bucks. Τόσο τα Baller Bucks όσο και τα Golden Bucks μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε για να αγοράζουμε character packs και item packs. Τα Character Packs περιλαμβάνουν παίκτες από διάφορες ομάδες, ενώ αντίστοιχα τα Item Packs μας προσφέρουν ρουχισμό τον οποίο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να ντύνουμε τα μέλη της ομάδας μας έτσι όπως εμείς επιθυμούμε.

ΓΡΑΦΙΚΑ

Η Saber Interactive κάνοντας χρήση της Unreal Engine 4 έχει καταφέρει να εξασφαλίσει στο παιχνίδι ένα άρτιο οπτικό αποτέλεσμα, το βασικό χαρακτηριστικό του οποίου είναι τα έντονα και ζωηρά χρώματα. Ο σχεδιασμός κάθε γηπέδου είναι πάρα πολύ ωραίος και ιδιαίτερα λεπτομερής, όπως αντίστοιχα ωραίος είναι και ο σχεδιασμός κάθε αθλητή που θυμίζει έντονα καρικατούρα (κάτι το οποίο προσωπικά μου άρεσε ιδιαίτερα). Επίσης, πολύ προσεγμένη δουλειά φαίνεται να έχει τόσο στον φωτισμό όσο και στις σκιές που έχουν χρησιμοποιηθεί.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Το νέο NBA 2K Playgrounds 2 είναι ένα arcade-style basketball game το οποίο καταφέρνει να μην απευθύνεται αποκλειστικά και μόνο σους λάτρεις του είδους. Το παιχνίδι προσφέρει έναν ικανοποιητικό αριθμό από game modes για όλα τα γούστα, έχει διαφορετικά επίπεδα δυσκολίας για όλες τις κατηγορίες παικτών, προσφέρει σχετικά εύκολο χειρισμό ο οποίος όμως απαιτεί εξάσκηση κι επίσης διαθέτει πολύ ικανοποιητικά γραφικά. Συνολικά θα έλεγα ότι πρόκειται για έναν τίτλο ο οποίος αξίζει την προσοχή σας μιας και υπόσχεται αρκετές διασκεδαστικές ώρες παιχνιδιού.

Ανάπτυξη: Saber Interactive Έκδοση: 2K Sports Διάθεση: CD Media

The post NBA 2K Playgrounds 2 Review appeared first on gameslife!.

Keywords
Τυχαία Θέματα