Marvel vs. Capcom: Infinite Review

Το νέο fighting game Marvel vs. Capcom: Infinite αποτελεί το έκτο main entry της crossover σειράς Marvel vs. Capcom και έχει να κάνει με tag

team μάχες στις οποίες συμμετέχουν χαρακτήρες από της Marvel Comics και της Capcom. Το Infinite ανακοινώθηκε για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια του PlayStation Experience event τον Δεκέμβριο του 2016 και πλέον κυκλοφορεί για PlayStation 4, Xbox One και PC.

Το παιχνίδι περιλαμβάνει συνολικά 4 game modes:

STORY

Η ιστορία του Infinite έχει να κάνει κατά κύριο λόγο με τις Infinity Stones – Space Stone (Μπλε), Mind Stone (Κίτρινη), Reality Stone (Κόκκινη), Power Stone (Μωβ), Time Stone (Πράσινη) και Soul Stone (Πορτοκαλί). Ο Jedah Dohma προσπαθεί να συνάψει συμμαχία με την Death έτσι ώστε να υπάρξει ισορροπία μεταξύ ζωής και θανάτου στους κόσμους τους. Για να μπορέσουν όμως να το καταφέρουν αυτό πρέπει να έχουν στην κατοχή τους τις 6 Infinity Stones. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο η Death αποφασίζει να χρησιμοποιήσει τόσο τον Thanos όσο και τον Ultron, έτσι ώστε να την βοηθήσουν να αποκτήσει την Space Stone και την Reality Stone αντίστοιχα.

Ωστόσο, το σχέδιο της θα ανατραπεί από τον Ultron, ο οποίος συμμαχεί με τον Sigma (τον βασικό ανταγωνιστή της σειράς Mega Man X). Ο Ultron με την βοήθεια του Sigma αποκτά τις Space και Reality Stones τις οποίες χρησιμοποιούν για να συγχωνευθούν δημιουργώντας έτσι μια νέα οντότητα με τον όνομα Ultron Sigma. Ο Ultron Sigma βάζει ως στόχο του να “εξελίξει” τον κόσμο χρησιμοποιώντας τον ιό Sigma ο οποίος έχει τη δυνατότητα να επηρεάζει τόσο τους ζωντανούς όσο και τους νεκρούς. Όμως όπως είναι φυσικό τα σχέδιά του θα προσπαθήσει να τα ανατρέψει μια ομάδα ηρώων, η οποία αποτελείται από χαρακτήρες της Marvel και της Capcom. Οι ήρωες αυτοί θα αναγκαστούν να ζητήσουν την βοήθεια του Thanos, έτσι ώστε να πάρουν πρώτοι στα χέρια τους τις υπόλοιπες τέσσερις Infinity Stones πριν να είναι πολύ αργά…

Στο Story Mode οι μάχες ξεκινάνε αυτόματα σε συγκεκριμένα σημεία του παιχνιδιού, ενώ μεταξύ τους παρεμβάλλονται cutscenes τα οποία, έχουν να κάνουν με την πλοκή της ιστορίας. Οι χαρακτήρες που χρησιμοποιούμε σε κάθε μάχη είναι προκαθορισμένοι από το παιχνίδι. Αυτό παρ’ όλο που σε κάποιους μπορεί να φανεί ως κάτι αρνητικό, δεν θα έλεγα ότι είναι μιας και έχουν χρησιμοποιηθεί αρκετά ενδιαφέροντες συνδυασμοί χαρακτήρων. Για παράδειγμα, ο Rocket θα χρειαστεί να βοηθήσει τον Dante, ο Thor θα πρέπει να ενώσεις τις δυνάμεις του με τον Arthur και ο Hulk θα προκαλέσει χάος με την βοήθεια του Ryu. Οι μάχες στις οποίες καλούμαστε να συμμετέχουμε στο Story Mode ποικίλουν.

Υπάρχουν 2D tag team battles, 1 vs. 1, αλλά και μάχες όπου εμείς μπορούμε να χειριστούμε 2 χαρακτήρες ενώ οι αντίπαλοι μας ξεπερνούν αριθμητικά π.χ πάνω από 5, ενώ επίσης υπάρχουν και μάχες τις οποίες θα πρέπει να νικήσουμε μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ή εφόσον έχει πραγματοποιηθεί κάποιο συγκεκριμένο γεγονός. Σημειώστε βέβαια ότι δεν πρόκειται να βγείτε νικητές από όλες τις μάχες του Story Mode, όχι γιατί οι ήρωες σας δεν θα είναι αρκετά δυνατοί, απλά επειδή αυτό θα επιβάλλει το σενάριο. Τις φορές όμως που θα πρέπει να βγείτε νικητές αλλά δεν θα τα καταφέρετε το παιχνίδι δίνει τη δυνατότητα είτε να επαναλάβετε την μάχη, είτε να αποχωρήσετε είτε να μειώσετε το επίπεδο δυσκολίας.

BATTLE

Το Battle Mode περιλαμβάνει τις εξής υπο-επιλογές:

1) Online – Εδώ μπορούμε να συμμετέχουμε σε μάχες ενάντια σε άλλους κατόχους του παιχνιδιού ανά τον κόσμο.

2) Arcade – Εφόσον επιλέξουμε τους χαρακτήρες τους οποίους θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε, τα χρώματα που θα έχουν οι στολές τους καθώς και την Infinity Stone που θα έχουμε στην κατοχή μας, λαμβάνουμε μέρος σε συνεχόμενες μάχες μέχρι τελικά να… ηττηθούμε. Ο δείκτης υγείας των χαρακτήρων γεμίζει μετά την ολοκλήρωση κάθε μάχης.

3) Vs. Player 2 – Όπως μαρτυρά και ο τίτλος μέσα από αυτήν την επιλογή μπορούμε να αγωνιστούμε εναντίον ενός άλλου παίκτη, ο οποίος βρίσκεται στην ίδια πλατφόρμα με εμάς. Επιλέγουμε την πίστα στην οποία θέλουμε να διαγωνιστούμε, στους χαρακτήρες μας, το χρώμα που θα έχουν οι στολές τους και τις Infinity Stones που θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε.

4) Vs. CPU – Εδώ μπορούμε να συμμετέχουμε σε μάχες ενάντια σε A.I αντιπάλους. Όπως και παραπάνω έτσι και εδώ έχουμε την δυνατότητα να επιλέξουμε την πίστα, τους δύο χαρακτήρες και την Infinity Stone που επιθυμούμε, ενώ παράλληλα επιλέγουμε τους αντιπάλους που θέλουμε να έχουμε και την Infinity Stone που θα έχουν αυτοί στην κατοχή τους.

TRAINING

Μέσα από το Training Mode μπορούμε να επιλέξουμε την πίστα την οποία θα διαγωνιστούμε (υπάρχουν συνολικά 12), τους χαρακτήρες μας, τους αντιπάλους μας και τις Infinity Stones που θα έχει κάθε ένας από αυτούς. Το Training Mode χρησιμεύει για να μπορέσουμε να εξασκηθούμε με τους αγαπημένους μας χαρακτήρες, έτσι ώστε να μάθουμε όλους τους δυνατούς συνδυασμούς πλήκτρων που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να πραγματοποιήσουμε πανίσχυρες επιθέσεις και εντυπωσιακά combos.

MISSION

Στο συγκεκριμένο mode καλούμαστε να ολοκληρώσουμε διάφορες αποστολές οι οποίες έχουν να κάνουν με το tutorial κομμάτι του παιχνιδιού (για παράδειγμα να χρησιμοποιήσουμε ένα πλήκτρο ή ένα συνδυασμό πλήκτρων έτσι ώστε να πραγματοποιήσουμε κάποια κίνηση ή κάποια επίθεση), ενώ υπάρχουν και αποστολές οι οποίες αφορούν κάθε playable χαρακτήρα ξεχωριστά. Συγκεκριμένα κάθε χαρακτήρας διαθέτει 10 missions τις οποίες μπορούμε να ολοκληρώσουμε εφόσον καταφέρουμε να κάνουμε συγκεκριμένες special κινήσεις με συγκεκριμένη σειρά.

GAMEPLAY

Ο χειρισμός των χαρακτήρων είναι σχετικά εύκολος μιας και περιλαμβάνει 4 attack buttons για γροθιές και κλωτσιές και 2 extra buttons, τα οποία χρησιμοποιούμε για την εναλλαγή των χαρακτήρων μας (όταν είμαστε σε tag team battles), καθώς και για την ενεργοποίηση της Infinity Stone που έχουμε στη κατοχή μας. Πατώντας επανειλημμένα κάποια από τα attack buttons μπορούμε να πραγματοποιούμε ground και air combos, ενώ το παιχνίδι περιλαμβάνει επίσης και ορισμένα Hyper Combos τα οποία μπορούν να επιτευχθούν συνδυάζοντας τα heave attack buttons.

Σημαντικό στοιχείο στις μάχες αποτελεί το γεγονός ότι έχουμε τη δυνατότητα να εναλλάσσουμε τους χαρακτήρες οποιαδήποτε στιγμή επιθυμούμε, ακόμα δηλαδή και όταν πραγματοποιούμε κάποια εναέρια επίθεση ή κάποιο Hyper Combo, πράγμα το οποίο μας επιτρέπει να δημιουργούμε συνεχώς διαφορετικούς συνδυασμούς επιθέσεων. Σε ότι έχει να κάνει τώρα με τις Infinity Stones, πρέπει να σας πω ότι κάθε μια από αυτές διαθέτει μια συγκεκριμένη ικανότητα, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιαδήποτε χρονική στιγμή κατά τη διάρκεια της μάχης και ονομάζεται Infinity Surge. Επίσης, διαθέτει και μια extra ικανότητα, με το όνομα Infinity Storm, η οποία όμως μπορεί να λειτουργήσει μόνο εφόσον έχει γεμίσει ο ειδικός δείκτης που υπάρχει στο κάτω μέρος στης οθόνης.

BASE ROSTER

Το παιχνίδι διαθέτει συνολικά 30 βασικούς playable χαρακτήρες, 15 από το σύμπαν της Marvel και 15 από τον κόσμο της Capcom. Μεταξύ αυτών θα βρείτε τους Captain America, Iron Man, Spider-Man, Nemesis, Chun-Li και Chris Redfield. Ωστόσο, μέχρι το τέλος της χρονιάς αναμένεται να κυκλοφορήσει το “2017 Character Pass” το οποίο θα περιλαμβάνει τους εξής 6 DLC χαρακτήρες: Black Panther, Black Widow, Monster Hunter, Winter Soldier, Sigma και Venom.

Τέλος να αναφέρω ότι στο Menu του παιχνιδιού εκτός από τα game modes βρίσκουμε επίσης την επιλογή COLLECTION, μέσω της οποίας μπορούμε να μάθουμε πληροφορίες που έχουν να κάνουν με τους χαρακτήρες του παιχνιδιού καθώς και τις ειδικές επιθέσεις και τα όπλα που μπορεί να χρησιμοποιεί κάθε ένας από αυτούς. Επιπλέον, μπορούμε να βρούμε πληροφορίες οι οποίες σχετίζονται με το Story Mode, να βλέπουμε διάφορα cutscenes που ξεκλειδώνουμε και ποικίλα artwork, καθώς και να ακούμε τα Character Themes που υπάρχουν και διάφορες ατάκες που χρησιμοποιούν οι χαρακτήρες κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.

ΓΡΑΦΙΚΑ

Τα γραφικά του παιχνιδιού θα τα χαρακτήριζα ικανοποιητικά αν και ομολογώ ότι θα περίμενα λίγο καλύτερα αποτελέσματα. Ο σχεδιασμός των χαρακτήρων είναι μεν λεπτομερής ωστόσο απέχει αρκετά από το να τον χαρακτηρίσουμε ρεαλιστικό. Κατά τη γνώμη μου το πιο ωραίο κομμάτι των γραφικών το βρίσκουμε στα cutscenes του Story Mode καθώς επίσης και στις special επιθέσεις του χαρακτήρα οι οποίες έχουν αποδοθεί με ιδιαίτερα εντυπωσιακό τρόπο.

ΕΠΙΛΟΓΟΣ

To Marvel vs. Capcom αποτελεί ένα καλοστημένο fighting game που θα τραβήξει τους fans του είδους. Το πλούσιο lore που έχει στο επίκεντρο της Infinity Stones (όσο να ‘ναι μας βάζει μέσα στο κλίμα για το επόμενο Avengers film) σε συνδυασμό με τον εύκολο χειρισμό, προσδίδουν στο Marvel vs. Capcom τον χαρακτήρα του «must-have» για όλους τους φανατικούς φίλους των fighting games.

Ανάπτυξη: Capcom Έκδοση: Capcom Διάθεση: CD Media

The post Marvel vs. Capcom: Infinite Review appeared first on gameslife!.

Keywords
Τυχαία Θέματα