MXGP: The Official Motocross Videogame

Είναι ακατανόητο γιατί βγαίνουν παιχνίδια με το σταγονόμετρο για ένα τόσο -μα τόσο- πωρωτικό άθλημα. Κάποιες φορές όμως γίνεται η έκπληξη και βλέπουμε τίτλους με μηχανές, ικανούς να μας φάνε τον ελεύθερο χρόνο. Το MXGP: The Official Motocross Videogame καταφέρνει να ανταγωνιστεί ακόμα και τον… βασιλιά των δύο τροχών, δηλαδή το πάλαι ποτέ Moto Racer.

Σενάριο και τα ρέστα

Μια που τα αγωνιστικά παιχνίδια δεν έχουν σενάριο (συνήθως), θα εκμεταλλευτώ την ευκαιρία

πω ότι το παιχνίδι έχει αναπτύξει η Milestone, η εταιρεία που έφτιαξε και το MotoGP 13. Αυτό μάλλον δεν θα έπρεπε να το διαφημίζει, γιατί το MotoGP 13 ήταν ένας σχετικά αδιάφορος τίτλος με «ξύλινο» gameplay. Αν μη τι άλλο όμως, φαίνεται πως έμαθε από τα λάθη του παρελθόντος, και έτσι το MXGP είναι ένα εξαιρετικό παιχνίδι, με πολύ προσεγμένους κανόνες φυσικής.



Gameplay

Ο χειρισμός προσφέρει ένα πολύ ενδιαφέρον στοιχείο, που δεν θυμάμαι να έχω δει σε άλλο παιχνίδι με μηχανές. Ενώ τα trigger buttons αντιστοιχούν στο γκάζι και στο φρένο, με τον αριστερό μοχλό στρίβεις το τιμόνι της μηχανής, και με τον δεξιό μοχλό ελέγχεις το σώμα του οδηγού! Αυτό σημαίνει ότι έχεις πλήρη έλεγχο στην κλίση του σώματος για τον οδηγό, προς τα δεξιά ή αριστερά, όπως και στις σούζες για τη μηχανή. Μάλιστα όταν βρίσκεται η μηχανή στον αέρα, μεταξύ άλματος και προσγείωσης, μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτό το μηχανισμό για να εκτελέσεις εντυπωσιακές φιγούρες, κερδίζοντας περισσότερους πόντους στην κούρσα. Γενικά επειδή το στοιχείο του ragdoll physics είναι ισχυρό στο MXGP, θα χρειαστείς αρκετή ώρα για να μάθεις να μην τσακίζεσαι, πόσο μάλλον για να τερματίσεις σε καλή θέση, ακόμα και με τα βοηθήματα ενεργοποιημένα. Καλύτερα έτσι όμως, παρά να είχαμε άλλο ένα action-ειδές racing game.

Στα modes τώρα, το career σου επιτρέπει να ξεκινήσεις από το μηδέν με έναν οδηγό που δημιουργείς εσύ. Με τα grand prix και championship μπορείς να λάβεις μέρος σε πλήρεις διοργανώσεις, είτε με το δικό σου avatar, είτε ως κάποιος πραγματικός οδηγός. Στο instant race τρέχεις σε «φιλικούς» αγώνες, ενώ το time attack περιλαμβάνει στόχους-προκλήσεις εντός συγκεκριμένου χρόνου. Έχουμε όμως και multiplayer, τόσο σε μεμονωμένες κούρσες όσο και σε οργανωμένα τουρνουά. Α, και πριν από κάθε αγώνα, μπορείς να ρυθμίζεις ένα σκασμό από τεχνικά χαρακτηριστικά για τη μηχανή σου!

Και από εμφάνιση;

Λοιπόν, από φωτισμό και particle effects τα πάμε μάλλον μέτρια, αλλά όλα τα υπόλοιπα είναι τζάμι. Στις πίστες είναι εμφανείς οι φυσικές ατέλειες στο χώμα, όπως και οι «λωρίδες» που σχηματίζει η κάθε μηχανή. Τόσο οι οδηγοί όσο και οι μηχανές είναι μοντέλα σχεδιασμένα με πολλές λεπτομέρειες. Εκεί βέβαια που δίνει ρέστα το παιχνίδι είναι το animation! Η συμπεριφορά της μηχανής και οι αντιδράσεις του οδηγού συνθέτουν ένα μοναδικό interactive αγωνιστικό θέαμα. Μεγάλος σταρ του παιχνιδιού όμως είναι και τα ηχητικά εφέ των μηχανών, που ακούγονται δυνατά και ρεαλιστικά.

The post MXGP: The Official Motocross Videogame appeared first on gameslife.

Keywords
Τυχαία Θέματα