Kitty Powers’ Matchmaker

Αλήθεια, εσείς πως κάνετε διάλειμμα από το gaming? Εμείς κάποιες φορές ασχολούμαστε με… πιο χαλαρό gaming! Αυτό το σκοπό έχει το Kitty Powers’ Matchmaker, το οποίο δεν σας βάζει στη δίνη κοσμοϊστορικών γεγονότων, αλλά στην καθημερινή ζωή. Αναλαμβάνετε το ρόλο του υπαλλήλου σε ένα γραφείο συνοικεσίων, με αφεντικό τη drag queen Kitty Powers, της οποίας η φωνή και τα εριστικά σχόλια στη διάρκεια του παιχνιδιού, έχουν μπόλικη πλάκα. Ο σκοπός σας είναι να βοηθήσετε τους πελάτες να βρουν το ταίρι τους, και κατά προτίμηση να κάνουν μία σχέση… «happy

ever after».

Αν και ο τίτλος χαρακτηρίζεται ως dating simulator, το gameplay είναι σαφώς πιο απλό από τα συνήθη sim games. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο γεγονός ότι κυκλοφόρησε αρχικά ως mobile game, στα iOS και Android τον περασμένο Αύγουστο. Μάλιστα το porting είναι εμφανές, καθώς ο καλύτερος τρόπος για να παίξετε τη Steam έκδοση, είναι σε ένα Windows tablet! Ξεκινώντας, φτιάχνετε πρώτα το δικό σας προφίλ, με επεξεργασία του προσώπου και της ενδυμασίας σας, όπως στα RPG. Αυτή η διαδικασία όμως δεν έχει αντίκτυπο στο gameplay, αφού δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον εαυτό σας ως υποψήφιο πελάτη. Αντίθετα, ο χαρακτήρας που θα δημιουργήσετε, μπορεί να εμφανίζεται ως avatar-πελάτης σε άλλους χρήστες που παίζουν το Kitty Powers, φυσικά με ένα random ψευδώνυμο, και όχι με το username σας. Αντίστοιχα, όσα avatars βλέπετε εσείς με το εικονίδιο της Γης, ανήκουν σε άλλους χρήστες, και σημειώνετε μεγαλύτερο σκορ χρησιμοποιώντας τα.

Το βασικό παιχνίδι προχωράει ως εξής. Επιλέγετε έναν από τους πελάτες στην αναμονή και μαθαίνετε τα προσωπικά στοιχεία του. Αυτά περιλαμβάνουν το επάγγελμα, το ζώδιο, τα χόμπι, όπως και τις ερωτικές προτιμήσεις του (straight / gay). Στη λίστα με τα διαθέσιμα προφίλ, βλέπετε αυτά που είναι πιθανά ταίρια, ενώ τα υπόλοιπα σημειώνονται ως μη κατάλληλα. Επιλέγοντας το άτομο που πιστεύετε ότι του ταιριάζει, τους στέλνετε σε ραντεβού σε κάποιο εστιατόριο. Εδώ να πούμε ότι προοδεύοντας, ξεκλειδώνετε εστιατόρια περισσότερων εθνικοτήτων, ακόμα και ελληνικό! Μάλιστα στο εστιατόριο είναι που παίζεται ουσιαστικά το παιχνίδι. Μετά από μία κουβεντούλα περί ανέμων και υδάτων, έρχεται ο σερβιτόρος για την παραγγελία. Το ραντεβού σας θα ζητήσει κάτι αόριστο (π.χ. ζεστό πιάτο με λευκό κρέας) κι εσείς πρέπει να βρείτε κάτι κατάλληλο από το μενού! Επειδή τα διαθέσιμα πιάτα έχουν ονόματα της εκάστοτε διαλέκτου ή γλώσσας, αν δεν τα πάτε καλά με τη γαστρονομία μπορείτε να ξοδέψετε coins για να δείτε τα υλικά τους, ή… να τα ψάξετε στο Google :)

Η βραδιά προχωράει με συζητήσεις για την εμφάνιση και τα ενδιαφέροντα του καθενός σας. Αν σε κάποιο θέμα δεν έχετε κάτι κοινό, μπορείτε να το παραδεχτείτε και να ελπίσετε ότι θα εκτιμηθεί η ειλικρίνεια σας, ή να πείτε ψέματα και να γυρίσετε τον «τροχό της τύχης» ο οποίος καθορίζει αν θα πείσετε. Γενικά οι δραστηριότητες του ραντεβού αποτελούνται από διάφορα mini games, κάποια μνημονικά, κάποια παρατηρητικά, ενώ άλλα βασιζόμενα καθαρά στην τύχη. Στο τέλος της βραδιάς, αν όλα πάνε καλά, μπορείτε να ζητήσετε από το πρόσωπο να τα φτιάξετε, αν πάνε μέτρια να δοκιμάσετε δεύτερο ραντεβού, ή αν δεν τα βρείτε να μείνετε απλώς φίλοι. Βέβαια αν οι συζητήσεις δεν πάνε καθόλου καλά, το πρόσωπο θα φύγει μόνο του, κακήν κακώς, και θα μείνετε μπουκάλα! Σε κάθε περίπτωση δεν έχουμε σκηνές τύπου… «hot coffee»!

Αν καταφέρετε να δημιουργήσετε σχέση μεταξύ πελάτη και υποψηφίου, κερδίζετε νομίσματα και φήμη, διαφορετικά χάνετε φήμη, αλλά έτσι κι αλλιώς παίρνετε έστω και μια μικρή προμήθεια. Τα νομίσματα χρησιμοποιούνται για βοήθεια στα mini games, για να ξεκλειδώνετε έθνικ εστιατόρια, νέους υποψηφίους, όπως και υπηρεσίες καλλωπισμού των υποψηφίων. Έχουμε όμως και follow up, καθώς αργότερα λαμβάνετε επιστολές από τα επιτυχημένα συνοικέσια σας. Αν η σχέση ενός ζευγαριού έχει μέλλον, λαμβάνετε καλή φήμη, ενώ αν τελικά χωρίσουν, χρεώνεστε με κακή φήμη. Με κάθε επιτυχημένο συνοικέσιο λαμβάνετε επίσης πόντους ώστε να ανεβάσετε level, ξεκλειδώνοντας αυτομάτως νέα mini games αλλά παράλληλα και τη δυσκολία των ραντεβού.

The post Kitty Powers’ Matchmaker appeared first on gameslife.

Keywords
Τυχαία Θέματα