Killing Floor 2 Review

Έχεις νεύρα από τη δουλειά; Τα πήγες χάλια στο σχολείο / σχολή; Είχες μια αρκετά άσχημη μέρα γενικότερα και θες να ξεσπάσεις τα νεύρα σου κάπου; Σου έχουμε τη πιο απολαυστική λύση με το όνομα Killing Floor 2! Ο νέος αιματοβαμμένος τίτλος της Tripwire Interactive που κυκλοφόρησε στις 18 Νοεμβρίου για PC και PS4 υπόσχεται να σας ενθουσιάσει με την ανανεωμένη και πιο εξελιγμένη

ωμή βία από τον προκάτοχο του! Ξεχάστε λοιπόν τα anti-stress balls και χτυπήματα σε σάκους του Box καθώς, ήρθε η ώρα να ματώσουν τα πατώματα (χε, χε)!

Στο Killing floor 2 οι gamers βρίσκονται στην Ηπειρωτική Ευρώπη, όπου τα πειράματα της Horzine Biotech αποτύχανε ΟΛΙΓΟΝ ΤΙ και δημιούργησαν ένα υπέροχο μαζικό ξέσπασμα τεραστίων διαστάσεων… Αποτέλεσμα; Όλα τα πειραματόζωα και κλώνοι ξεχύθηκαν στους δρόμους δημιουργώντας χάος, ταραχή και καταστρέφοντας κυβερνήσεις, στρατό και πολιτισμό (Μακριά από μας φτου φτου φτου)! Οι λαοί της Ευρώπης όμως ξέρουν από επιβίωση και λίγοι τυχεροί επιζήσαντες κρύφτηκαν για να επιβιώσουν. Η ελπίδα λένε πεθαίνει τελευταία γι’ αυτό πολίτες και μισθοφόροι ένωσαν τις δυνάμεις τους για να πολεμήσουν εναντίον της ορδής των Zed!

Ας δούμε αρχικά τι έχει να μας προσφέρει αυτός ο τίτλος συγκριτικά πάντα με τον προκάτοχο του. GORE, GORE ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ GORE λέγω! Για τους λάτρεις του αίματος το Killing floor 2 είναι όνομα και πράμα! Κομματιάστε τα Zed limp from limp κυριολεκτικά, αποκεφαλίστε τα με στυλ και άποψη, βάφοντας με το αίμα τους το κάποτε ρομαντικό και πλέον κατεστραμμένο Παρίσι! Ανατινάξτε τα και στολίστε τους τοίχους με τα κομμάτια τους τώρα που πλησιάζουν και τα Χριστούγεννα! Θα μπορούσα να γίνω ακόμα πιο περιγραφικός αλλά… θα το αφήσω στη φαντασία σας και στην εμπειρία που θα ζήσετε στο game!

Το Killing Floor 2 έχει διάφορα modes που μπορείτε να απολαύσετε με παρέα ή και μόνοι σας (εγώ προσωπικά μόνο με παρέα πάω διότι δε φημίζομαι για τις αντοχές μου στον τομέα Zombie) από co–op survival 6 ατόμων πολεμώντας waves από Zeds και διαλέγοντας classes ή αλλιώς PERKS μέχρι Versus Survival game mode όπου διαλέγεις αν θα είσαι survivor ή Zed! Ας μιλήσουμε αναλυτικά όμως για τα modes. Στο co–op survival ο παίκτης μαζί με άλλους 5 επιζήσαντες καλείται να διαλέξει ένα από τα 10 PERKS(classes) και να πολεμήσει απέναντι σε πολλαπλά waves από Zeds.

Στη διάρκεια αυτού του μεγαλοπρεπέστατου χαμού, οι gamers αλλάζουν τοποθεσία διαρκώς, αγοράζοντας και αναβαθμίζοντας το equipment τους μετά, ενώ στο τέλος θα πρέπει να καθαρίσουν το τελικό Boss για να βγουν νικητές! Ο σωστός συνδυασμός Perk μεταξύ των παικτών είναι το κλειδί για την νίκη, καθώς η δυσκολία του παιχνιδιού διαφέρει και αρκετές φορές η νίκη μπορεί να γίνει ένα μακρινό όνειρο. Στο Versus survival mode οι παίκτες χωρίζονται σε δύο ομάδες 6 vs 6 όπου στη μια ομάδα είναι οι survivors και στην άλλη ομάδα οι Zed. Στην ομάδα των Zed ο καθένας παίρνει ένα τυχαίο Zed από τα 13 που του δίνει το παιχνίδι και προσπαθεί να εξολοθρεύσει και να γευτεί το αίμα των άτυχων survivors!

Ήρθε η ώρα να αναλύσουμε για τους characters και τα perks μιας που μιλήσαμε για τα modes του παιχνιδιού. Οι playable Characters του Killing Floor 2 είναι 8 στη βασική έκδοση του παιχνιδιού, ενώ σε περίπτωση που αγοράσετε την Digital Deluxe Edition παίρνετε δώρο τον DJ Scully! Μάλιστα, εάν έχετε ήδη στη κατοχή σας το Killing Floor 1 θα μπορείτε να έχετε τους Classic Briar και Classic Masterson. Η επιλογή χαρακτήρα είναι καθαρά θέμα εμφάνισης και προτίμησης του καθενός και δεν επηρεάζει τίποτε άλλο πέραν το πώς φαίνεστε στο game αν και γι’ αυτό το Killing Floor 2, έχει προβλέψει βάζοντας cosmetic αντικείμενα για τους χαρακτήρες σας, καθώς και weapon skins και outfits!

PERKS / Classes
Το Killing Floor 2 έχει αρκετά classes για να μας κρατήσει το ενδιαφέρον και να φέρει ζωντάνια στο κανονικό και κλασικό team-play και την όλη έννοια του Co-op τα οποία είναι τα εξής:

Berserker: Το Tank της ομάδας, χρησιμοποιώντας melee όπλα κυρίως κρατάει μακριά τα Zed και αντέχοντας τις επιθέσεις από τα πιο δυνατά Zed είναι ένα σημαντικό μέλος της ομάδας για την επιβίωση της.

Commando: Τα μάτια της ομάδας! Ο Commando έχει την ικανότητα να εντοπίζει αόρατους εχθρούς και να ανατινάζει τα Zed με τις πανίσχυρες grenades του γι’ αυτό κιόλας είναι στη πρώτη γραμμή πυρός… κοντά αλλά ταυτόχρονα μακριά για να αποφευχθεί το μοιραίο!

Support: Ο «Κλειδαράς» της ομάδας μιας και μπορεί να μπλοκάρει πόρτες φτιάχνοντας την ιδανική διαδρομή των Zed απευθείας στη γραμμή πυρός της ομάδας σας!

Field Medic: Ο γιατρός, ο φύλακας άγγελος της ομάδας, αυτός που βλέπει από πίσω τη μάχη και κρατά ζωντανούς τους συμπαίκτες του.

Demolitionist: Σας αρέσουν οι εκρήξεις; Θέλετε να κάνετε κομματάκια τους εχθρούς σας μέχρι να μη υπάρχει ούτε ίχνος τους; Βρήκατε αυτό που ψάχνατε, ε τότε συγχαρητήρια!

FireBug: KILL THEM WITH FIRE, αργός και βασανιστικός θάνατος αλλά το τέλειο crowd control!
Gunslinger: Το λεγόμενο «Γρήγορο πιστόλι», ταχύτητα και ευστοχία κάνει αυτό το class ένα από τα καλύτερα και πιο απολαυστικά για να παίξεις.

Sharpshooter: Ο ελεύθερος σκοπευτής της ομάδας, τρομερό damage με headshots που κάνει ακόμη τα πιο δυνατά Zed να τρέμουν με κάθε πάτημα της σκανδάλης.

SWAT: Δευτερεύον Tank που ελέγχει τον όχλο για να μη περικυκλωθεί η ομάδα, χρησιμοποιώντας μια ποικιλία από αυτόματα όπλα.

Survivalist: Το λεγόμενο «Jack of all trades», το class αυτό μπορεί να αναμίξει ένα ή περισσότερα class μαζί για να κάνει ένα ιδιαίτερο class, μόνο που ο ρόλος του στην ομάδα είναι αναλόγως με τα class που έχει διαλέξει να αναμίξει.

Σε ότι έχει να κάνει με τον τεχνικό τομέα, το Killing Floor 2 δεν κάνει συμβιβασμούς, καθώς τα απίστευτα γραφικά σε συνδυασμό με το απίθανο animation, καθιστούν τον τίτλο ένα πραγματικό «χάρμα οφθαλμών». Εκεί βέβαια που θα ξετρελαθείτε είναι με το soundtrack, το οποίο διακρίνεται από δυνατές μεταλλιές (τι καλύτερο όταν σφάζεις ανελέητα να ακούς Metal;), που θα σας κάνει να τσιτώσετε τα ηχεία σας στη δια πασών. Υπάρχουν βέβαια και κάποια κομμάτια του παιχνιδιού τα οποία θα μπορούσαν να προσεχθεί περισσότερο, όπως για παράδειγμα το matchmaking που γίνεται μερικές φορές αργό, αλλά και το single player το οποίο πάσχει από την ασθένεια της επανάληψης. Παρόλα αυτά, η εικόνα του Killing Floor 2 δύσκολα «τραυματίζεται», καθώς διαθέτει μπόλικο περιεχόμενο που θα καλύψει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς.

Το Killing Floor 2 είναι ένα αριστούργημα αλλά και συγχρόνως μία «ευχάριστη έκπληξη» που προσφέρει δράση, αίμα, μοναδικό περιβάλλον και απίθανη αιμοβόρα ατμόσφαιρα σε 12 ξεχωριστές και απίστευτα φτιαγμένες πίστες και με την βοήθεια του workshop, ο αριθμός αυτός θα μεγαλώνει ακατάπαυστα! ΚΑΛΟ ΣΦΑΞΙΜΟ, πολύ brutal το ξέρω (αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι θα το λατρέψετε)!

Ανάπτυξη: Tripwire Interactive Έκδοση: Deep Silver Διάθεση: Enarxis Dynamic Media

The post Killing Floor 2 Review appeared first on gameslife.

Keywords
Τυχαία Θέματα