Injustice: Gods Among Us

Για κάποιο λόγο, οι ήρωες της DC δεν είχαν πάντα την καλύτερη «τύχη» στα videogames. Το Injustice: Gods Among Us είναι εδώ για να αποτελέσει μία γεμάτη εκπλήξεις, ευχάριστη εξαίρεση σε αυτό τον κανόνα. Θα ήταν πραγματική… «αδικία» να μην ασχοληθείς μαζί του.

Σενάριο και τα ρέστα

Ο Joker εξαπατά τον Superman ώστε να προκαλέσει μία έκρηξη που ισοπεδώνει τη Metropolis,

σκοτώνοντας τη Lois Lane και τον γιο του. Ως αντίποινα, ο Superman παραβαίνει το χρυσό κανόνα του, σκοτώνοντας τον Joker. Αυτό οδηγεί σε μία αυταρχική κυβέρνηση, αποτελούμενη από τους πρώην ήρωες. Τώρα οι ίδιοι ήρωες έρχονται από ένα σύμπαν όπου δεν έχουν συμβεί ακόμα όλα αυτά, ώστε να διορθώσουν την κατάσταση. Μη φρικάρεις, το παιχνίδι είναι πάντα beat’em up. Απλά έχει και ένα story mode, στο οποίο παίζεις συγκεκριμένες μάχες, ως μέρος αυτής της υπόθεσης.



Gameplay

Έχεις συνολικά 24 χαρακτήρες στη διάθεση σου, οι οποίοι ευτυχώς είναι όλοι «ξεκλείδωτοι» εξ αρχής, περιλαμβάνοντας ήρωες και κακούς από όλα τα κόμικς της DC. Ο κάθε μαχητής είναι προσεκτικά ισορροπημένος, ώστε να μην υπερτερεί ή μειονεκτεί με κανέναν απολύτως τρόπο συγκριτικά με τους άλλους. Επίσης, ο καθένας έχει καθαρά μοναδικές και διαφοροποιημένες επιθέσεις, όχι μόνο στις ειδικές ικανότητες, αλλά και στις βασικές κινήσεις. Ευτυχώς, αντίθετα από τα περισσότερα παιχνίδια του είδους, εδώ τα combos εκτελούνται με απλούς συνδυασμούς, και όχι με ακολουθίες που θυμίζουν τους κωδικούς του Φορτ Νοξ! Αρνητικό στοιχείο όμως αποτελεί η απουσία ειδικού πλήκτρου για άμυνα, καθώς αυτή ανατίθεται «δυναμικά» στα πλήκτρα / μοχλό κατευθύνσεων. Δεν υπάρχουν «τελειωτικές» κινήσεις, αλλά -ακόμα καλύτερα- μπορείς να εκτελείς ισάξια εντυπωσιακές και ισχυρές επιθέσεις, γεμίζοντας ένα μετρητή με combos. Οι συνολικά 28 πίστες είναι σίγουρα οι πιο interactive και «πρακτικές» που έχουμε δει σε beat’em up. Έχουν ένα σωρό πράγματα που μπορείς να πετάξεις στον αντίπαλο σου, αλλά και περιοχές που μπορείς να χρησιμοποιήσεις εναντίον του, αν τον προσελκύσεις στα κατάλληλα σημεία. Γενικά μπορείς να κάνεις απλή προπόνηση, να παίξεις τη βασική υπόθεση, μεμονωμένες μάχες, ακόμα και ειδικές προκλήσεις με συγκεκριμένους κανόνες ή στόχους. Φυσικά ένα τέτοιο παιχνίδι δεν θα μπορούσε να μην έχει multiplayer, τόσο τοπικό όσο και online.

Και από εμφάνιση;

Σε γενικές γραμμές, τα γραφικά είναι πολύ καλά. Τα ειδικά εφέ των επιθέσεων είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακά, παράγοντας κάθε είδους ενεργειακά και υλικά particles. Οι δε χαρακτήρες είναι σχεδιασμένοι με πολλές λεπτομέρειες και ο καθένας τους εμφανίζεται πραγματικά τόσο ισχυρός όσο είναι. Οι πίστες βέβαια δεν είναι το ίδιο όμορφες. Όχι ότι έχει κάτι κακό η σχεδίαση τους. Απλά τους λείπει εκείνη η αίσθηση του «μεγαλείου» και του «wow factor» που συναντάμε σε άλλα fighting games. Άριστη δουλειά έχει γίνει όμως και στο animation, που είναι ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία στα beat’em up.

Keywords
Τυχαία Θέματα