Final Fantasy X/X-2 HD Remaster

Final Fantasy X/X-2 HD Remaster λοιπόν! Κανονικά δε χρειάζεται να γράψω τίποτα άλλο. :P Το remake αυτό συμπεριλαμβάνει δύο τίτλους -έναν επικό και έναν μέτριο- και μερικά εξτρά καλούδια.

Σενάριο και τα ρέστα

Ας ξεκινήσουμε με το Final Fantasy X. Στο FFX λοιπόν έχεις τον ρόλο του Tidus, ενός παθιασμένου νεαρού που ταξιδεύει μπροστά στο χρόνο για να βοηθήσει τη Yuna και να πολεμήσει το ανίκητο τέρας Sin το οποίο εκπροσωπεί τις αμαρτίες των ανθρώπων. Το σενάριο είναι συνταρακτικό και γεμάτο ανατροπές, ρομάντζο, πόνο και δράση.

Από την άλλη έχουμε το FFX-2 που συνεχίζει την ιστορία δύο χρόνια μετά το τέλος του πρώτου. Ο κόσμος πλέον βρίσκεται σε γαλήνη και πολλοί είναι οι επισκέπτες που θέλουν την ευλογία της Yuna. Σύντομα όμως πέφτουν στα χέρια της στοιχεία ότι ο αγαπημένος της Tidus ίσως να υπάρχει ακόμα κάπου εκεί έξω, και αποφασίζει να ξεκινήσει μια νέα περιπέτεια ώστε να πάει να τον βρει.



Gameplay

Αναμφισβήτητα το FFX είναι ένα RPG που άφησε εποχή, τόσο με το καταπληκτικό σενάριο όσο και με το περιεχόμενο του. Οι καταπληκτικές turn-based μάχες, τα πολλά mini games και το πρωτοποριακό sphere grind system το εξύψωσαν γρήγορα στο top3 της σειράς Final Fantasy. Ωστόσο, ο ακόλουθος του (FFX-2) ενώ είχε επίσης πλούσιο και πρωτοποριακό gameplay δεν άφησε τη καλύτερη εντύπωση λόγω φθηνού σεναρίου και του girly ύφους που έκανε μπαμ. Οι HD Remaster τώρα εκδόσεις κάνουν όλη αυτή τη δράση ακόμα πιο έντονη και μας πείθει ότι ένα παιχνίδι που έδωσε πολλά τότε μπορεί να δώσει ακόμα περισσότερα. Εκτός όμως από τα ανανεωμένα γραφικά και τον ήχο, η Square Enix μας στέλνει και μερικά εξτρά! Το Eternal Calm που είναι στην ουσία μια ταινία για το τι έγινε μετά το τέλος του FFX. Επίσης, μερικές εξτρά αποστολές με τίτλο The Last Mission για το FFX-2, νέα bosses και μερικά νέα soundtracks.

Και από εμφάνιση;

Τα νέα γραφικά, τα πιο έντονα χρώματα και τα καλύτερα εφέ μετατρέπουν και τα δυο παιχνίδια σε δυο ανταγωνιστικούς τίτλους. Εκτός αυτού, διαπίστωσα διορθώσεις σε μερικά σημεία του παιχνιδιού όπου υπήρχαν πτώσεις στα frames, ωστόσο φαίνεται να τους ξέφυγαν μερικά glitches. Το ηχητικό κομμάτι επίσης ανανεώθηκε. Αν ήσουν ένας από εμάς που ορμούσε στις μάχες πωρωμένος από το soundtrack, που να δεις τώρα τι έχει να γίνει.

The post Final Fantasy X/X-2 HD Remaster appeared first on gameslife.

Keywords
Τυχαία Θέματα