Final Fantasy XV: Windows Edition – Η ώρα του 4K έφτασε!

Το review με τις άριστες εντυπώσεις που μας είχε δημιουργήσει το Final Fantasy XV, το είχατε διαβάσει στα τελειώματα του περσινού έτους. Από τότε υπήρξαν φήμες περί κυκλοφορίας μίας έκδοσης για PC, οι οποίες εν καιρώ επιβεβαιώθηκαν επίσημα, και τώρα έγιναν επιτέλους πραγματικότητα! Έτσι το Final Fantasy XV: Windows Edition είναι πλέον κοντά μας, και είχαμε την ευκαιρία να το δοκιμάσουμε, με την παροχή κωδικού download από

τη CD Media.

Όπως θα περιμένατε, διαφορές στο gameplay δεν υπάρχουν, αν εξαιρέσουμε ότι η συγκεκριμένη έκδοση περιλαμβάνει εξ αρχής όλα τα DLC, δηλαδή κάποια ισχυρά όπλα μαζί με τα Episodes Prompto, Ignis και Gladious, όπως επίσης το multiplayer expansion Comrades. Όλα αυτά περιλαμβάνονται και στη Royal Edition, που κυκλοφορεί τώρα για κονσόλες, στην ίδια τιμή με την έκδοση για PC. Βέβαια η έκδοση για PC έχει και κάτι παραπάνω, το δωρεάν διαθέσιμο High Resolution Pack, που κάνει τη διαφορά. Ας βάλουμε όμως τα πράγματα σε μία σειρά.

Κατεβάζοντας και εγκαθιστώντας το βασικό παιχνίδι, και ανεβάζοντας τις επιλογές γραφικών στο μέγιστο επίπεδο, θα δείτε ήδη διαφορά συγκριτικά με την έκδοση για κονσόλες. Όχι μεγάλη, αλλά εμφανή στο «εκπαιδευμένο» μάτι. Κάτι που δεν αποτελεί έκπληξη, με δεδομένο ότι στο PC κάθε παιχνίδι έχει -σε οποιοδήποτε βαθμό- καλύτερο οπτικό αποτέλεσμα. Σε αυτή την κατάσταση, δεν πρόκειται όμως να δείτε το πολυδιαφημισμένο αποτέλεσμα που αποτελεί το «seller» της έκδοσης για PC. Γι’αυτό το λόγο πρέπει να κατεβάσετε το High Resolution Pack που είπαμε πριν, με το οποίο το συνολικό μέγεθος του παιχνιδιού στο δίσκο σας, ανεβαίνει στα 160GB!!!

Όχι μόνο αυτό, αλλά η Square Enix αναφέρει ότι θα χρειαστείτε έναν επεξεργαστή Intel Core i7 7700 ή AMD Ryzen 5 1600X, με μνήμη 16GB και κάρτα γραφικών Nvidia GeForce GTX1080Ti !!! Βέβαια τα πράγματα δεν είναι τόσο… «απόλυτα». Αν τρέξετε το παιχνίδι σε 1080p μπορείτε να το απολαύσετε άνετα με ένα πιο «προσγειωμένο» σύστημα. Σε 4K ανάλυση τώρα, ένα χαμηλότερο σύστημα θα τα καταφέρει, όμως έτσι το παιχνίδι θα έχει κομμένη κίνηση, κάτι καθόλου πρακτικό, ειδικά στις μάχες που απαιτείται άμεση απόκριση και ομαλό animation. Ετοιμαστείτε λοιπόν για μέγα πλήγμα στον προϋπολογισμό σας, αν ο στόχος σας είναι το 4K.

Κάτι εκπληκτικό που παρατηρήσαμε όμως, είναι ότι με το high-res pack, το βελτιωμένο αποτέλεσμα είναι πλήρως εμφανές ακόμα και σε 1080p! Αυτό αποτελεί ένα πολύ ισχυρό σημείο, που η Square Enix έχει παραλείψει να επισημάνει, πάνω στον ενθουσιασμό της για να προωθήσει το 4K. Αν δηλαδή δεν έχετε πανίσχυρο hardware ή οθόνη 4K, μπορείτε και πάλι να απολαύσετε ότι έχουν να προσφέρουν τα βελτιωμένα γραφικά της Windows Edition, χωρίς συμβιβασμούς! Και σε 4K και σε 1080p, με το high-res pack θα δείτε πολύ μεγαλύτερη λεπτομέρεια στα πρόσωπα, στις μηχανικές κατασκευές, και βέβαια πολύ περισσότερο στη χλωρίδα.

Όσον αφορά τη σύγκριση, η σειρά από τη χαμηλότερη στην υψηλότερη ποιότητα πηγαίνει ως εξής: κονσόλες -> PC -> 4K PC. Να πάμε τώρα στο καίριο ερώτημα: αξίζει η αγορά της Windows Edition; Αν δεν έχετε αποκτήσει ακόμα το παιχνίδι σε καμία μορφή του, και αν έχετε βέβαια ένα σχετικά καλό μηχάνημα, τότε αυτή είναι η μόνη έκδοση που πρέπει να σκεφτείτε. Αν είστε ήδη κάτοχος της έκδοσης σε κάποια κονσόλα, τότε θα λέγαμε… όχι, δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος να δώσετε άλλα 50€ για τη Windows Edition.

Και εξηγούμαστε για να μην παρεξηγούμαστε… Από την κυκλοφορία της έκδοσης για κονσόλες, μέχρι την κυκλοφορία της έκδοσης για PC, έχουν παρεμβληθεί μόλις 3 μήνες. Είναι λοιπόν απολύτως λογικό και αναμενόμενο ότι δεν θα μπορούσε να υπάρξει μεγάλη διαφορά στο τεχνικό κομμάτι, όπως γίνεται στην περίπτωση αρχικής και remastered έκδοσης άλλως παιχνιδιών, όπου μεσολαβούν χρόνια. Εξ άλλου η Square Enix είχε κάνει από την αρχή εξαιρετική δουλειά στα γραφικά, οπότε… έβαλε η ίδια ψηλά τον πήχη της δικής της επιτυχίας.

The post Final Fantasy XV: Windows Edition – Η ώρα του 4K έφτασε! appeared first on gameslife!.

Keywords
Τυχαία Θέματα