Final Fantasy XIV: A Realm Reborn

Η ιστορία του Final Fantasy XIV: A Realm Reborn είναι αν μη τι άλλο αξιοπρόσεκτη. Το αρχικό λανσάρισμά του είχε γίνει το… μακρινό 2010, όμως τα αρνητικά σχόλια που εισέπραξε η Square Enix, την οδήγησαν να τραβήξει το παιχνίδι πίσω και να συνεχίσει την ανάπτυξή του. Μετά από δοκιμές επί δοκιμών λοιπόν, τρία χρόνια αργότερα, ο νέος online τίτλος Final Fantasy μας χτυπά και πάλι την πόρτα, μόνο που αυτή τη φορά φαντάζει ικανός να τραβήξει

την προσοχή των οπαδών της σειράς και των φίλων των MMORPG γενικότερα.

Σενάριο και τα ρέστα

Ο πρωταγωνιστής είσαι εσύ και οι φίλοι σου, ιππότες του φωτός στη γη της Eorzea που μάχονται για την επικράτηση της ειρήνης ανάμεσα στα βασίλεια και την εξάλειψη των Beastmen από προσώπου γης (sic). Οι βασικοί αντίπαλοι στο παιχνίδι είναι οι Beastmen και η Garlean Empire, την ώρα που στην Eorzea ακμάζουν τρεις μεγάλες πόλεις, οι Ul’dah, Gridania και Limsa Lominsa –καθεμία εξ’ αυτών διαθέτει τη δικιά της Grand Company με τους παίκτες να μπορούν να γίνουν μέλη μόνο σε μία.



Gameplay

Το παιχνίδι κυλά ομαλά αφού μέχρι το 5ο level δεν θα εμπλακείς καν σε μάχη –θα μαθαίνεις σιγά-σιγά τους μηχανισμούς του παιχνιδιού. Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι παρά το γεγονός πως είναι online τίτλος, το FFXIV ενσωματώνει στοιχεία που χαρακτηρίζουν τη σειρά (moogles, chocobos, summons, limit breaks), ενώ ταυτόχρονα κρατά και τη βασική δομή ενός MMORPG. Η Square Enix πάει κόντρα στη… fast combat μόδα των MMΟ (λέγε με Guild Wars 2, Neverwinter κλπ), ακολουθώντας, ένα στυλ gameplay που θυμίζει περισσότερο World of Warcraft. Τα αντικείμενα και τα ξόρκια που θα βρίσκεις θα σου προσφέρουν την… ψυχική ανάταση που τόσο επιζητάς, ενώ τα υπέροχα τοπία και οι ατελείωτες αποστολές θα σου προσφέρουν πολλές ώρες διασκέδασης μαζί με τους κολλητούς σου. Έχε υπ’ όψιν σου πως το παιχνίδι είναι cross platform σε PC και PS3, όποτε μπορείς να «λιώσεις» τόσο στην καρέκλα, όσο και στον καναπέ σου ή ακόμα και να φέρεις έναν φίλο σου να παίξετε μαζί!

Και από εμφάνιση;

Το παιχνίδι άξια πήρε τον υπότιλο «A Realm Reborn» αφού… επανασχεδιάστηκε από το μηδέν! Ως εκ τούτου τα γραφικά του είναι υπέροχα και άνετα το κατατάσσουν ως… next-gen τίτλο! Τα περιβάλλοντα είναι τεράστια και καλοφτιαγμένα ενώ οι χαρακτήρες τόσο ζωντανοί όσο στα cinematics! Είτε στο σαλόνι, είτε στο δωμάτιο σου η περιπέτεια θα ξετυλίγεται σιγά σιγά στα μάτια σου με τα πιο ζωντανά και φωτεινά χρώματα που έχεις δει ποτέ στη οθόνη σου.

Keywords
Τυχαία Θέματα