Dynasty Warriors 9 Review

Τα hack & slash παιχνίδια παραμένουν πάντα ένα αγαπημένο είδος, αφού μας δίνουν μία ευκαιρία για πολλά και εύκολα kills χωρίς ανησυχίες περί stealth, στρατηγικής, κτλ. Βέβαια αυτό δε σημαίνει ότι το core gameplay αρκεί, χωρίς να χρειάζεται ένα καλοσχεδιασμένο πλαίσιο. Πάμε να δούμε πόσο καλά τα καταφέρνει σε αυτούς τους τομείς το Dynasty Warriors 9.

Υπόθεση

Το

σενάριο του παιχνιδιού βασίζεται στην ιστορική λαϊκή Επανάσταση των Κίτρινων Σαρικίων, που έγινε το 184-205 μ.Χ. στην Κίνα, κατά της Ανατολικής δυναστείας των Χαν. Εσείς ξεκινάτε με στόχο να ενταχθείτε στον τακτικό στρατό και να αντιμετωπίσετε αυτή την επανάσταση. Κάτι που θα καταφέρετε σύντομα, με τις εκπληκτικές μαχητικές ικανότητες του χαρακτήρα σας. Βέβαια σύντομα θα διαπιστώσετε ότι η πολιτική κατάσταση δεν είναι ακριβώς «άσπρο-μαύρο». Αν και το premise είναι πολύ καλό, η παρουσίαση είναι δυστυχώς απλοϊκή και οι διάλογοι… σα να βλέπουμε θέατρο νηπιαγωγείου!

Gameplay

Ξεκινάτε το παιχνίδι επιλέγοντας έναν χαρακτήρα, ο καθένας με διαφορετικό background και ικανότητες. Αυτό είναι το καλύτερο στοιχείο του παιχνιδιού, και ίσως το μοναδικό selling point του. Μαζί με τα ανακοινωθέντα DLC, οι χαρακτήρες που προσφέρει το Dynasty Warriors 9 πλησιάζουν τους 100! Συγκεκριμένα 90 περιλαμβάνονται στο παιχνίδι και άλλοι 8 αναμένονται. Ο καθένας με διαφορετική εμφάνιση και ειδίκευση σε διαφορετικά όπλα, π.χ. σπαθιά, μαχαίρια, κοντάρια, τσεκούρια, αλλά και πιο εξωτικά όπως νουντσάκου, σάκραμ, βεντάλιες με λεπίδες, και πάρα πολλά ακόμα! Δυστυχώς, στην αρχή υπάρχουν μόνο 3 χαρακτήρες διαθέσιμοι, και τους υπόλοιπους πρέπει να τους ξεκλειδώσετε σταδιακά. Το θέμα είναι ότι αυτή η ποικιλία είναι ο λόγος που θα ήθελε κάποιος να παίξει για πολλές ώρες το παιχνίδι, οπότε…

Οι κινήσεις σας, περιλαμβάνουν μία απλή γρήγορη επίθεση, μία αργή ισχυρή, και μία ειδική ικανότητα. Αυτή κάνει μεγάλη ζημιά στους εχθρούς αλλά χρειάζεται Musou, δηλαδή έναν μετρητή ενέργειας που πρέπει να γεμίζει ενώ πολεμάτε. Κρατώντας το δεξί shoulder button, και συνδυάζοντας το με οποιαδήποτε από τις παραπάνω κινήσεις, εκτελείτε ακόμα πιο αποτελεσματικά και εντυπωσιακά combos. Όλα αυτά μπορούν επιπλέον να συνδυαστούν με το jump για ακόμα πιο κινηματογραφικές κινήσεις. Εκτός αυτού μπορείτε να εκτελείτε ranged επιθέσεις με το τόξο σας, αλλά και να καλείτε το άλογο σας ανά πάσα στιγμή, που εξυπηρετεί τόσο ως μέσο γρηγορότερης μεταφοράς, όσο και για έφιππη μάχη. Τις μεγάλες αποστάσεις στον κόσμο του παιχνιδιού μπορείτε να τις καλύπτετε πεζοί, έφιπποι, με βάρκα ή ακόμα και κολυμπώντας, ενώ τα τείχη των εχθρικών φρουρίων μπορείτε να τα σκαρφαλώνετε με γάντζους!

Όσον αφορά το βασικό κομμάτι, δηλαδή τη μάχη, τα πράγματα είναι λίγο περίεργα. Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε από το trailer ή από τα προηγούμενα παιχνίδια, στο Dynasty Warriors 9 αντιμετωπίζετε τους εχθρούς ανά ορδές. Έτσι εξ ορισμού δεν πολεμούν με ίσους όρους, αλλιώς δεν θα βγάζατε ούτε την εισαγωγή. Ενώ όμως στις περισσότερες τέτοιες περιπτώσεις σας επιτίθενται έτσι κι αλλιώς, προκαλώντας έστω μικρή ζημιά ο καθένας, εδώ μοιάζουν να κάθονται περιμένοντας… ως πρόβατα τη σφαγή! Μόνο οι αξιωματικοί έχουν μεγαλύτερη υγεία και άμυνα, αλλά ακόμα και αυτοί διαθέτουν A.I. χωρίς ιδιαίτερο intelligence. Η μοναδική πρόκληση που θα αντιμετωπίσετε είναι από τους επώνυμους αρχηγούς, οι οποίοι διαθέτουν supernatural abilities. Με αυτό τον τρόπο, το παιχνίδι γίνεται μεν πιο προσιτό, αλλά παράλληλα λιγότερο ενδιαφέρον. Γενικά υπάρχουν πολύ καλύτερες υλοποιήσεις αυτού του μοντέλου εκεί έξω, με το Dynasty Warriors 9 να διασώζεται μόνο από την παρουσίαση της μάχης που μοιάζει με κινέζικη κινηματογραφική παραγωγή εποχής.

Όπως στα περισσότερα παιχνίδια σήμερα, έτσι και εδώ έχουμε κάποια στοιχεία RPG, όπως level-up, αναβάθμιση ιδιοτήτων και διαχείριση inventory. Συγκεκριμένα μπορείτε να επενδύετε πόντους στα health, musou, stamina, power, toughness, speed και bow skill. Τον εξοπλισμό σας μπορείτε να τον βελτιώνετε κατασκευάζοντας πετράδια και τοποθετώντας τα στα όπλα σας, με το κάθε πετράδι να προσδίδει διαφορετικές ιδιότητες στο όπλο. Φυσικά είναι πάντα καλή ιδέα να αγοράζετε νέα όπλα από εμπόρους, με βελτιωμένα αρχικά στατιστικά. Ο κόσμος, αν και είναι σχετικά εκτενής, είναι παράλληλα κάπως άδειος. Υπάρχουν μεγάλες εκτάσεις μεταξύ των objectives χωρίς κάτι ενδιαφέρον, εκτός από φυσικούς πόρους που πρέπει να μαζεύετε για την παρασκευή φίλτρων. Στην ίδια RPG λογική υπάρχουν τα λεγόμενα hideouts, που μπορείτε να αποκτήσετε και λειτουργούν ως ιδιόκτητα σπίτια σας. Μία απόπειρα για δευτερεύοντα activities αποτελούν το κυνήγι και το ψάρεμα, αλλά και τα δύο είναι τελείως αδιάφορα.

Γραφικά & ήχος

Η ποιότητα των γραφικών είναι αρκετά καλή, σε εκπληκτικό βαθμό μάλιστα, παρ’όλο που κάτι τέτοιο γενικά δεν είναι απαραίτητο στις περιπτώσεις με πλήθη εχθρών που αντιμετωπίζετε μαζικά. Αντίστοιχα καλή λεπτομέρεια υπάρχει και στα περιβάλλοντα, τόσο στη φύση όσο και στα κτίσματα, αν και από ποικιλία σχεδίασης δεν τα πάμε καλά. Οι ώρες της μέρας αλλάζουν δυναμικά σε όλες τις φάσεις τους, ενώ εντυπωσιακές είναι και οι ενδυμασίες της εποχής!

Η μουσική είναι επίσης ένα πολύ ευχάριστο άκουσμα, περιλαμβάνοντας μελωδίες με κινέζικη χροιά και πραγματικά καλές συνθέσεις, που υφίστανται διακριτικά στο background. Οι διάλογοι δυστυχώς είναι άλλη ιστορία. Φέρτε στο μυαλό σας τις budget κινέζικες B-movies της δεκαετίας του ’80 οι οποίες μεταγλωττίζονταν από άσχετους τύπους που βαριόντουσαν τη ζωή τους, και σήμερα αποτελούν cult memes στο Youtube. Σε τέτοιο επίπεδο βρίσκεται η «ηθοποιία» του παιχνιδιού!

Η Ενάτη… Δυναστεία

Κρίνοντας το ως… “sum of its parts”, το Dynasty Warriors 9 δεν είναι κακό παιχνίδι, όπως βλέπετε και στη βαθμολογία. Αντικειμενικά όμως, έχει σχεδιαστεί ως τίτλος με στόχο να ικανοποιήσει τους gamers… δύο γενεών πριν, δηλαδή στην εποχή του πρώτου Xbox και του PS2. Ουσιαστικά απευθύνεται στους μη… μυημένους, που ψάχνουν ένα απλό και ευχάριστο action-άκι για να περάσουν την ώρα τους χωρίς «πολλά-πολλά». Δυστυχώς, με αυτό ως δεδομένο, σε συνδυασμό με την τιμή των 70€ (τόσο έκανε το Witcher 3 όταν κυκλοφόρησε !!!) δεν μας αφήνει επιλογή παρά να του πούμε «όχι». Τουλάχιστον μέχρι να δεχτεί μία γενναιόδωρη έκπτωση, οπωσδήποτε μεγαλύτερη από τα 63€ που ζητά μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου.

Ανάπτυξη: Omega Force Έκδοση: Koei Tecmo Διάθεση: CD Media

The post Dynasty Warriors 9 Review appeared first on gameslife!.

Keywords
Τυχαία Θέματα