Dynasty Warriors 8: Empires

To Dynasty Warriors 8: Empires είναι ουσιαστικά το δεύτερο stand-alone expansion για το Dynasty Warriors 8 (μετά από το Xtreme Legends), που κάνει ό,τι ακριβώς είχε κάνει και ο προκάτοχος Empires για το Dynasty Warriors 7: περνάει μια στρώση στρατηγικής και tactical μάχης σε ένα παιχνίδι όπου παραδοσιακά ο ήρωας θερίζει

(κυριολεκτικά) τους εχθρούς του σαν να είναι στάχυα.

Οι μάχες στο Empires πάντως παίρνουν δεύτερη θέση στο gameplay, καθώς μεγαλύτερη σημασία έχει το κομμάτι στρατηγικής που μεσολαβεί από μάχη σε μάχη. Ο τεράστιος χάρτης της Κίνας περιμένει να τον ενώσετε καθώς το DW8:E σας δίνει πενήντα χρόνια για να κατακτήσετε όλες τις επαρχίες, πριν να το κάνει φυσικά κάποιος αντίπαλος. Μετά από κάθε μάχη λοιπόν έχετε επιλογές για το πού μπορείτε να κάνετε επιδρομές, να αναλάβετε αποστολές, να ρυθμίσετε συμμαχίες με γείτονες, να κάνετε αγοροπωλησίες και αναβαθμίσεις στους αξιωματικούς σας. Για τα κλασικά δεδομένα της σειράς, υπάρχουν αναπάντεχα πολλές πιθανές αποφάσεις, από την επιλογή να παντρευτείς, τις σχέσεις με τους officers, κ.λπ, ενώ μπορείτε να φτιάξετε τα δικά σας campaigns με τους όρους που θέλετε εσείς, αξιοποιώντας έναν αρκετά δελεαστικό campaign editor.

Αφού τελειώσετε με το στρατηγικό κομμάτι, ξεκινούν οι κλασσικές μάχες αλά Dynasty Warriors όπου γίνεται το κλασικό «έλα να δεις», με τον ήρωά σας να αποδεκατίζει λόχους ολόκληρους με μια κίνηση. Υπάρχει και στις μάχες ένα tactical πνεύμα, με σημεία κατοχής, γραμμές ανεφοδιασμού, υποχωρήσεις, ενισχύσεις και κινήσεις στρατευμάτων, αλλά κυρίως απλά θερίζετε ανήμπορους στρατιώτες. Τα εφέ είναι αρκετά εντυπωσιακά, ειδικά κάποιες από τις υπερικανότητες, οι strategems, είναι ικανές να αλλάξουν ολόκληρο το πεδίο της μάχης. Αλλά οι χάρτες είναι μάλλον άδειοι και χωρίς προσωπικότητα, υπάρχει σαφής ανακύκλωση από assets και αυτά τα πλήθη φαντάρων που αποδεκατίζονται δεν είναι πια ικανά από μόνα τους να στηρίξουν το παιχνίδι, από άποψη γραφικών.

To DW8:E είναι ένα περίεργο, αναποφάσιστο πράγμα: από τη μία δεν κάνει κάποια προσπάθεια για να τραβήξει νέους φίλους, εξηγεί ελάχιστα πράγματα, θεωρεί αυτονόητους πολλούς από τους κλασικούς μηχανισμούς και δεν υπάρχει κανένα tutorial, παρά μόνο κατεβατά «βοηθητικά» κείμενα. Από την άλλη μεριά, δεν δίνει πολύ νέο περιεχόμενο στους ήδη γνώστες της σειράς: για τους φανατικούς, η μόνη αληθινή προσθήκη είναι ο νέος ήρωας Xun Yu (που φέρνει τον συνολικό αριθμό διαθέσιμων ηρωών στους 83) και όλα τα άλλα είναι…μια από τα ίδια, χωρίς ένα «κάτι» που θα κάνει ένα βήμα μπροστά για την ιστορική αυτή σειρά. Το πιο σημαντικό ίσως γεγονός για το Dynasty Warriors 8: Empires είναι ότι έχει κυκλοφορήσει για PC (που δεν συνηθίζεται για τη σειρά), αλλά οι PC gamers έρχονται ξαφνικά αντιμέτωποι με μια συνταγή gameplay που δεν έχει δει δραματικές αλλαγές μετά από 15 χρόνια, ενώ το «ατού» του Empires, δηλαδή το στρατηγικό βάθος, χάνεται ανάμεσα σε μεγαθήρια strategy games που έχουν τελειοποιήσει το είδος. Συμπεραίνουμε ότι το Dynasty Warriors 8: Empires απευθύνεται κυρίως στους πολύ αφοσιωμένους και φανατικούς της σειράς που δεν θα θέλουν να το χάσουν από τη συλλογή τους.

The post Dynasty Warriors 8: Empires appeared first on gameslife.

Keywords
Τυχαία Θέματα