Driveclub Bikes

To Driveclub Bikes δεν είναι απλά ένα αυτόνομο expansion που βάζει μοτοσυκλέτες στο αρχικό Driveclub, αλλά μια έξυπνη πρόσκληση από τη Evolution Studios για να δείξει στον κόσμο ότι έστρωσε το παιχνίδι της. Κι αυτό γιατί το Driveclub είχε κυκλοφορήσει με αρκετά τεχνικά προβλήματα, κυρίως στο multiplayer κομμάτι, θέματα συνδεσιμότητας, σταθερότητας, κ.λπ. Από τότε το παιχνίδι έχει στρώσει και παίζεται όπως θα έπρεπε,

αλλά αυτό δεν το ξέρουν οι περισσότεροι….κι εγένετο Driveclub Bikes!

Οι 78 αρχικές πίστες του Driveclub είναι και πάλι εδώ, αλλά αυτή τη φορά οδηγάτε με μοτοσυκλέτες- συνολικά υπάρχουν 12 μοντέλα αυτή τη στιγμή, αγρίμια της κατηγορίας superbikes (όλες οι μεγάλες εταιρείες κατασκευής δίνουν το παρόν, όπως οι Ducati, Kawasaki, Honda, KTM, Bimota, BMW και Yamaha). Το βασικό mode του παιχνιδιού, παραμένει όπως και στο Driveclub η περιοδεία (Tour), στην οποία μεταπηδάτε από τον έναν αγώνα στον άλλο, μαζεύετε εμπειρία, ξεκλειδώνετε μηχανές, κ.λπ. Κάθε πίστα έχει τις δικές της αποστολές που δεν απαιτούν απλά μια καλή θέση: η πίστα μπορεί να ζητάει από εσάς να φτάσετε μια συγκεκριμένη ταχύτητα ή να μαζέψετε αρκετούς πόντους «επίδειξης». Οι μηχανές προσφέρουν το κατάλληλο μέσο για τέτοιες ποζεριές και μπορείτε να κάνετε σούζες (wheelies) με απότομο γκάζι και φέρνοντας το βάρος του αναβάτη προς τα πίσω ή stoppies (τα έντο, όπως τα λέμε) με μπροστά φρένο και το βάρος του αναβάτη μπροστά. Υπάρχουν και οι ζώνες με τα wind traps όπου πρέπει να επιταχύνετε σαν ρουκέτα. Αυτές οι τρεις ζώνες λοιπόν σας κάνουν όχι απλά να θέλετε να βγείτε μπροστά στην κούρσα, αλλά να κάνετε και τη σωστή φιγούρα, στο σωστό σημείο, για το κατάλληλο διάστημα. Όσο καλύτερα τα πάτε σε αυτά, τόσο περισσότερα αστεράκια κερδίζετε και τόσο περισσότερες νέες πίστες ξεκλειδώνετε. Και φυσικά παράλληλα κερδίζετε εμπειρία (σε επίπεδο ατομικό, ομάδας ή οχήματος) και ξεκλειδώνετε στολίδια, τίτλους και τα γνωστά. Αυτό είναι το Drivecblub Bikes: συνεχόμενη οδήγηση και προκλήσεις, χωρίς όμως κάποιο βάθος, έναν μακροπρόθεσμο στόχο ή κάποιο εθιστικό career mode.

Το σημαντικότερο που πρέπει να έχετε υπόψη είναι ότι το Driveclub Bikes δεν είναι εξομοιωτής, αλλά τείνει περισσότερο προς την arcade οδήγηση: δεν μπορείτε να σκοτωθείτε, ούτε να διαλύσετε τη μηχανή, να σπάσετε αναρτήσεις, να σκάσετε λάστιχα. Ακόμα και αν κάνετε κάτι τελείως λάθος, το παιχνίδι αυτόματα σας ξαναβάζει στην πίστα. Όσο κλειστή στροφή κι αν κάνετε, ο οδηγός δεν πέφτει και γενικά τo Bikes δεν καταπιάνεται με επιστημονικό ρεαλισμό με θέματα Φυσικής, τριβών, βάρους, ροπής, κ.λπ. Αυτό δεν θα πει ότι το παιχνίδι είναι εύκολο: όπως είναι λογικό, οι μοτοσυκλέτες έχουν πολύ, πολύ νεύρο στην οδήγηση και απαιτούν πολύ καλά αντανακλαστικά και αντιδράσεις. Με άλλα λόγια, ετοιμαστείτε να ιδρώσετε για να περάσετε τις πρώτες πίστες: χρειάζεται απομνημόνευση κάθε γωνίας και για κανέναν λόγο δεν μπορείς να περάσεις μια πίστα απλά στην τύχη, χωρίς μελέτη και καλά αντανακλαστικά. Απλό λοιπόν το Driveclub Bikes, αλλά όχι εύκολο.

Με το κοινωνικό κομμάτι να δουλεύει σωστά, με τους σέρβερς και τη συνδεσιμότητα σταθερά και ασφαλή, το Driveclub Bikes είναι μια τίμια λύση στα 15 EUR για τους λάτρεις των superbikes, αρκεί να μην αποζητάτε τον απόλυτο ρεαλισμό και πολύπλοκα career modes, αλλά καταιγιστική και ζόρικη arcade διασκέδαση.

The post Driveclub Bikes appeared first on gameslife.

Keywords
Τυχαία Θέματα