Cosplay Corp: Μια ελληνική «εταιρεία» cosplay

Εδώ στο gameslife έχουμε μια αγάπη για το cosplay. Θα το έχεις καταλάβει και μόνος σου λογικά. :P Ωστόσο, συνεχώς σου βάζουμε ξένο cosplay (γκομενάκια συνήθως :P), από όλες τις μεριές του πλανήτη, εκτός από τη χώρα μας. Γιατί έτσι; Μήπως δεν υπάρχουν ελληνικές προσπάθειες; Κι όμως υπάρχουν! Βρήκαμε λοιπόν τους Cosplay Corp, οι οποίοι είναι η μοναδική ομαδική προσπάθεια στην Ελλάδα, και φυσικά δεν μπορούσαμε να μην τους πάρουμε συνέντευξη.

Διάβασε τις ερωταπαντήσεις των παιδιών παρακάτω, για να μάθεις για αυτούς, αλλά

και για το τι παίζει με το cosplay στη χώρα μας. Φυσικά παρέα με όλα αυτά θα βρεις και άπειρο φωτογραφικό υλικό, γιατί ποιος ο λόγος να μιλάς για cosplay, όταν δεν υπάρχουν φωτογραφίες;

Οι ερωταπαντήσεις

Τι εστί Cosplay Corp; Πότε ξεκινήσατε και από πόσα άτομα αποτελείται η ομάδα;

Cosplay Corp είναι μια παρέα που της αρέσει τόσο το gaming όσο και το να υποδύεται τους αγαπημένους της χαρακτήρες από αυτά τα games. Για να επιτύχουμε αυτόν τον στόχο, κατασκευάζουμε στολές και ρέπλικες από το μηδέν με όσο το δυνατόν πιο προσιτά υλικά. Η ομάδα αποτελείται από τέσσερα άτομα: τον Αντώνη, τον Αλέξανδρο, τον Θοδωρή και τον Βασίλη.

Είναι δύσκολο να γίνει κάποιος μέλος της ομάδας;

Για να γίνει κάποιος μέλος της ομάδας πρέπει να μας δείξει ότι δουλεύει και ότι η δουλειά του είναι σε ικανοποιητικό επίπεδο. Χρειάζεται να δούμε 2-3 στολές (χειροποίητες πάντα) για να εκτιμήσουμε την προσπάθεια. Επίσης, θα πρέπει να είναι και καλός χαρακτήρας, γιατί πρώτα απ’ όλα είμαστε παρέα και πρέπει να μας χαρακτηρίζει ένα ζεστό και χαρούμενο κλίμα.

Ο Αλέξανδρος ως Tony Stark μέσα στη στολή του Iron Man.

Πως ξεκινήσατε την όλη φάση; Ήταν πάντα τα βιντεοπαιχνίδια το θέμα των cosplay σας;

Η όλη ιδέα της ομάδας δημιουργήθηκε όταν βλέπαμε ότι ατομικά γίνονται πολλές καλές δουλειές. Οπότε γιατί να μην ενωθούν μαζί αυτές οι ατομικές προσπάθειες σε μια συλλογική; Κάπως έτσι ξεκίνησε η ομάδα τα πρώτα της βήματα. Εκτός από videogames τα οποία λατρεύουμε, αντλούμε ιδέες και από τον χώρο των ιαπωνικών anime & manga, καθώς επίσης και από σειρές και ταινίες που μας έχουν εντυπωσιάσει.

Λιώνετε και οι ίδιοι στα games;

Βεβαίως και λιώνουμε. Το League of Legends και το Diablo III είναι αυτά που μας χαρακτηρίζουν στην παρούσα φάση. Αλλά από παιδιά λιώναμε με τους γνωστούς τίτλους παιχνιδιών που υπήρχαν τότε.

Τι λένε οι συγγενείς και οι φίλοι; Υπάρχει υποστήριξη;

Οι φίλοι μοιράζονται την αγάπη μας για την κατασκευή στολών και ανυπομονούν για να δουν το τελικό αποτέλεσμα. Οι συγγενείς μας υποστηρίζουν ακόμα πιο πολύ, καμιά φορά βοηθάνε όπου χρειάζεται ένα τρίτο χέρι και γενικά είναι παρόντες όποτε τους χρειαζόμαστε.

Πόσο κόστος, χρόνο, κόπο, αίμα και ιδρώτα απαιτεί μια στολή;

Εξαρτάται από το είδος της στολής. Κατόπιν εξαρτάται από την έρευνα τιμών. Μια πολύπλοκη στολή σαφώς κοστίζει περισσότερο σε χρήμα για υλικά και χρόνο. Το κόστος μπορεί να κυμανθεί από 10 έως 100€ ή και περισσότερο ανάλογα τη στολή.



Ποιες θεωρείτε πως είναι οι στολές σας που έχουν κάνει «σουξέ»; :P

Αναμφίβολα σουξέ έχει κάνει ο Iron Man. Ποιός δεν θα ήθελε να δει τον Tony Stark να στέκεται δίπλα του; Από κει και πέρα ο Jax από το League of Legends που νίκησε στο Greek Launch event του παιχνιδιού, ο Twisted Fate που με το Gangnam Style του αναστάτωσε κόσμο και πιο πρόσφατα ο Space Marine από το Dawn Of War που κέρδισε το κοινό και κριτές.

Τι προβλέπετε για το μέλλον; Έχετε κάποια στολή κατά νου ή δουλεύετε ήδη πάνω σε κάποια;

Πολλά project περνάνε από το μυαλό σχεδόν καθημερινά αλλά πάντα σημασία έχει ποιο θα μας κάνει το «double click». Προς το παρόν για κάποιο επόμενο μας project μπορούμε να αποκαλύψουμε ότι θα αφορά κάτι από το παρελθόν.

ΟΚ, φοράτε μια στολή. Τη φοράτε και μια δεύτερη φορά. Και μια τρίτη. Μετά; Τι την κάνετε;

Μετά την αποθηκεύουμε στα σπίτια μας. Την έχουμε πάντα έτοιμη και stand-by εάν χρειαστεί για κάποια φωτογράφηση ή εκδήλωση.

Γνώρισε τον Αντώνη Connor!

Η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίσατε ποτέ; Οτιδήποτε.

Όταν μας ζητήθηκε να φτιάξουμε μέσα σε τέσσερις μέρες 5 στολές. Όπως και έγινε! Στο release του Diablo III φτιάξαμε με ελάχιστο οπτικό υλικό μια στολή για κάθε class και τα αποτελέσματα εντυπωσιάσανε.

Έχετε παρευρεθεί σε πολλές εκδηλώσεις και events;

Εκτός από τα anime-cosplay πάρτι που γίνονται κάθε μήνα, έχουμε παρευρεθεί σε δυνατά events: Gaming Forum 2012, Diablo III Launch event, League of Legends Greek Launch event, ΔΕΘLeague of Legends Balkan league finals, World of Warcraft: Mists of Pandaria Launch event, Gaming Festival 2012, Comicdom, καθώς επίσης και σε πρεμιέρες ταινιών όπως Green Lantern, Avengers, Iron Man 3.

Ποια είναι η αντίδραση του κόσμου; Αυτών που δεν ξέρουν από cosplay, αλλά και αυτών που ξέρουν; Τρέχουν τα κοριτσάκια από πίσω σας; :P

Οι αντιδράσεις αυτών που δεν γνωρίζουν από cosplay είναι μεικτές. Υπάρχουν εκείνοι που λένε «καλά απόκριες έχουμε;», «κοίτα τα καρναβάλια». Υπάρχουν και εκείνοι που έχοντας και οι ίδιοι αγαπήσει τον χαρακτήρα που έχουμε ενσαρκώσει μας σταματάνε για να μας συγχαρούν ή να βγάλουν μια φωτογραφία μαζί μας. Εκείνοι που ξέρουν από cosplay μας ρωτάνε κιόλας πως κατασκευάσαμε την κάθε στολή. Όσο για τα κοριτσάκια, όχι δεν τρέχουν από πίσω μας αλλά έτσι και αλλιώς αυτός δεν είναι και ο στόχος μας. Ο στόχος μας είναι να κατασκευάζουμε χειροποίητες στολές αντάξιες αυτών του εξωτερικού.

Halo παίζεις; Ο Θοδωρής σίγουρα!

Υπάρχει κάτι που να σας έχει μείνει από κάποιο event στο οποίο να δώσατε το «παρών»; Κάτι αφύσικο, κάτι ξεχωριστό, κάτι… ουάου;!;

Στο Greek Launch event του League of Legends, όπου όλο το κοινό περίπου 4.000 κόσμος, φώναζαν το όνομα του χαρακτήρα που ένας από εμάς είχε επιλέξει να μετενσαρκώσει. Ήταν ένα απερίγραπτο συναίσθημα που σπάνια έχεις την ευκαιρία να βιώσεις.

Μιας και είστε μέσα στα πράγματα, υπάρχουν άλλες ελληνικές προσπάθειες που ασχολούνται με το cosplaying, και πιο συγκεκριμένα, του cosplaying βιντεοπαιχνιδιών (μιας και αυτό είναι το «κομμάτι» μας ως gameslife);

Οργανωμένη ομαδική προσπάθεια για cosplay δεν υπάρχει άλλη ακόμα. Γενικά αρκετοί cosplayers αντλούν ιδέες για στολές από videogames, αλλά περισσότερο αντλούν θέματα από τα ιαπωνικά anime.

Το cosplaying στην Ελλάδα: Σε τι κατάσταση βρίσκεται; Μπορεί να εξελιχθεί; Υπάρχουν προοπτικές;

Καθώς είναι ένας καινούριος θεσμός για τα ελληνικά πλαίσια, η μεγάλη έξαρση του φαινομένου έγινε το 2008-2009, ωστόσο έχει ακόμα χώρο για να εξελιχθεί. Απλώς χρειάζεται στήριξη από τις μεγάλες εταιρείες, ώστε να δημιουργούνται events και να δίνουν το παρών cosplayers με ωραίες δουλειές.

Είναι εύκολο να ξεκινήσει κάποιος που θέλει να ασχοληθεί με το cosplay; Από το μηδέν.

Εύκολο γενικά στη ζωή δεν είναι τίποτα. Θα πρέπει κάποιος αρχικά να σκεφτεί καλά τι θέλει να κάνει. Συνήθως όλοι αρχίζουμε από κάτι απλό. Εύκολες πρώτες λύσεις είναι οι στολές όπου θα χρησιμοποιηθούν καθημερινά ρούχα. Από κει και πέρα εάν χρειάζεται κάποιο έξτρα αντικείμενο-όπλο-αξεσουάρ υπάρχουν άπειροι οδηγοί στο ίντερνετ όπου μπορεί ο καθένας να ψάξει και να δει πως μπορεί να κατασκευάσει αυτό που θέλει.

Στο Warhammer 40K υπήρχε και ο Βασίλης. Τον είχες προσέξει; :P

Κλείνοντας, ποια θα ήταν η νούμερο ένα συμβουλή που θα δίνατε σε κάποιον αρχάριο cosplayer;

Η νούμερο ένα συμβουλή είναι η εξής: ΥΠΟΜΟΝΗ και ΕΠΙΜΟΝΗ, από την πρώτη στιγμή μέχρι και την τελευταία. Πάντα κάτι θα βγει στραβά, κάτι θα λείπει, κάτι θα περισσεύει και -φυσιολογικά- αυτό το κάτι θα δημιουργήσει νεύρα. Οπότε κάνοντας υπομονή ξεπερνάς τις δυσκολίες και έχοντας το τελικό αποτέλεσμα κατά νου συνεχίζεις τη δουλειά σου!

Που και πως τους βρίσκω;

Αυτοί ήταν οι Cosplay Corp, μια πολύ δυνατή ελληνική προσπάθεια cosplay που δίνει το παρόν στην ελληνική gaming (και anime) σκηνή και ελπίζουμε να αποτελέσει έμπνευση για πολλούς μελλοντικούς cosplayers. Αν θες να βρεις περισσότερο υλικό των Cosplay Corp, αλλά και περισσότερες πληροφορίες, μπορείς να τους βρεις σε Facebook, deviantART, YouTube, Cosplay.com και στην ιστοσελίδα τους.

Φωτογραφίες: Panagiotis Pagonidis, Cowboy.tv crew, Cosplay Corp crew, Mikaela Moschou Skye Mo’s from Mo’s art crew, SpirosK



Keywords
εταιρεία, league of legends, dawn of war, world of warcraft, iron man 3, iron man, ελλαδα, άπειρο, games, iron, anime, league, diablo, iii, greek, style, space, dawn, project, double, click, class, forum, ΔΕΘ, world, festival, green, avengers, halo, υπομονη, θες, facebook, youtube, cowboy, crew, art, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , www.facebook.com, www.youtube.com, εξτρα, αποκριες, avengers, αποτελεσματα, iron man 3, δυνατα, το θεμα, αξεσουαρ, δουλεια, θεμα, ρουχα, ταινιες, φωτογραφια, games, iii, iron man, league of legends, youtube, αγαπη, αιμα, άπειρο, γινει, γινονται, εγινε, ευκαιρια, ευκολο, υπαρχει, εμπνευση, ερευνα, ζωη, ιδεα, ιδεες, ειδος, ιντερνετ, υπηρχαν, υπομονη, θες, θοδωρης, κλιμα, λειπει, μηδεν, μπορεις, μυαλο, νευρα, ομαδα, παντα, ονομα, παιδια, πιο πολυ, σειρες, συγκεκριμενα, σπιτια, τριτη, φυσικα, φορα, χερι, χρημα, green, anime, art, βηματα, cowboy, class, crew, dawn of war, dawn, diablo, δουλειες, ελληνικα, ετοιμη, festival, φιλοι, forum, greek, style, χωρα, iron, project, league, μεινει, οδηγοι, πληροφοριες, σκηνη, space, θεματα, υλικα, υλικο, world of warcraft, world, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα