Borderlands The Handsome Collection

Η σειρά Borderlands δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, καθώς από το πρώτο Borderlands (2009) μέχρι το Borderlands: The Pre-sequel (2014), χιλιάδες gamers είναι γνωστό ότι έχουν σπαταλήσει άπειρες ώρες στην προσπάθεια τους να επιβιώσουν στον άγριο far-west sci-fi κόσμο του πλανήτη Pandora. To Borderlands, ένα ξεχωριστό κράμα first-person shooter με action και RPG στοιχεία, έγινε instant hit και έλαβε τον χαρακτήρα ενός must-have

game, αποτελώντας παράλληλα ένα από τα πιο καλοδουλεμένα και όμορφα σε εικαστικό επίπεδο παιχνίδια της κατηγορίας του. Τα Borderlands 1 & 2, αλλά και το πιο πρόσφατο Borderlands: The Pre-Sequel κυκλοφόρησαν όλα σε PC και σε Xbox 360 και PlayStation 3 και τώρα έφτασε η στιγμή και για τη νεότερη γενιά κονσολών (Xbox One και PS4) να γνωρίσει το ανατρεπτικό σύμπαν του Borderlands, με το Borderlands The Handsome Collection, μία συλλογή που περιλαμβάνει το Borderlands 2 μαζί με το The Pre-Sequel και όλο το downloadable content που έχει κυκλοφορήσει μέχρι στιγμής και για τους δύο τίτλους!

Fly me to the (Pandora) Moon!

Σε πρώτη φάση αυτό που θα πρέπει να τονίσουμε είναι ότι το The Handsome Collection πρόκειται ουσιαστικά για ένα port των Borderlands 2 και Borderlands: The Pre-Sequel και όχι ακριβώς για μία full remastered edition, ειδικά σχεδιασμένη πάνω στις ανεπτυγμένες δυνατότητες του Xbox One και PS4. Ακόμη και έτσι όμως οι developers της Gearbox έκαναν μπόλικο tweaking βελτιώνοντας αρκετούς τομείς του gameplay και των υπόλοιπων τεχνικών τομέων και των δύο τίτλων.

Σε περίπτωση που δεν έχετε παίξει στο παρελθόν κανέναν από τους τίτλους, το Borderlands 2 εξιστορεί τους περιπέτειες 4 «κυνηγών» στον πλανήτη Pandora. Οι τέσσερις αυτοί κυνηγοί (τον έλεγχο ενός εκ των τεσσάρων επιλέγει ο παίκτης) αναζητούν το The Vault, μία μυστηριώδη και ξεχασμένη από το χρόνο τοποθεσία που κρύβει μέσα της υπερπολύτιμη εξωγήινη τεχνολογία. Εμπόδιο στο δρόμο τους στέκεται ο Handsome Jack, ο θεοπάλαβος πρόεδρος της Hyperion Corporation που ελέγχει το μεγαλύτερο κομμάτι του πλανήτη Pandora. Στο Bordelands 2 οι παίκτες θα περιπλανηθούν σε έναν βίαιο κόσμο που φέρει πολλές ομοιότητες με το σύμπαν του Mad Max και όπου πρώτα συνεννοούνται με τα όπλα και μετά με τις λέξεις. Αστείρευτο θεοπάλαβο (και άρρωστο πολλές φορές) χιούμορ, μοναδικές σεναριακές ανατροπές που σε αφήνουν με το στόμα ανοικτό, τρομεροί χαρακτήρες, art style από… άλλο πλανήτη, ποικιλία αποστολών, βαθύ gameplay και μηχανισμοί που μπορούν άνετα να σε κρατήσουν γαντζωμένο στην καρέκλα σου για… μήνες, αποτελούν τα κύρια χαρακτηριστικά του Borderlands 2, που άμα ασχοληθείς μαζί του δεν αφήνεις μετά το controller με καμία κυβέρνηση!

Όσον αφορά, το Borderlands: The Pre-Sequel εδώ έχουμε να κάνουμε με έναν εξίσου διασκεδαστικό τίτλο που βασίζεται στην ίδια πετυχημένη συνταγή των προηγούμενων Borderlands. Όπως μπορείτε να καταλάβετε και από τον τίτλο του, το πιο πρόσφατο Borderlands εξιστορεί παρελθοντικά γεγονότα που έλαβαν χώρα μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου Borderlands και μετατοπίζει το επίκεντρο του ενδιαφέροντος στο φεγγάρι του πλανήτη Pnadora, ονόματι Elpis, παρουσιάζοντας πολλές από τις άγνωστες πτυχές του The Handsome Jack, ο οποίος εδώ δεν είναι ο κακός της υπόθεσης. To The Pre-Sequel ακολουθεί τις νόρμες των προηγούμενων Borderlands και αποτελεί ένα διασκεδαστικό alternative, το οποίο για πρώτη φορά δίνει τη δυνατότητα στους gamers να ελέγξουν τον πολυλογά Claptrap! Με υψηλού επιπέδου αφήγηση επίσης τρελά σκηνικά που αψηφούν τους κανόνες της λογικής, το The Pre-Sequel κολλάει άψογα με τον ξεχωριστό χαρακτήρα των προηγούμενων τίτλων της θρυλικής σειράς.

Ατελείωτο Content & προσθήκες!

To πρώτο πράγμα που αμέσως σου τραβάει την προσοχή με το The Handsome Collection είναι ο πλούτος περιεχομένου που παρέχει στον gamer. Για να καταλάβετε τι εννοούμε το Handsome Collection προσφέρει τα 15 DLC packs που κυκλοφορήσαν για το Borderlands 2, όπως επίσης και τα 4 DLCs του Borderlands: The Pre-Sequel! Τι σημαίνουν αυτά τα DLC στην πράξη; Πρόσθετα όπλα και χαρακτήρες, νέα skills και character upgrades, campaign add-ons, νέες playable classes, αύξηση του level cap και challenge arenas για περισσότερο λιώσιμο. Αν και όλα τα DLC μπορεί να μην κοστίζουν το ίδιο, ωστόσο η συνολική αξία του πρόσθετου περιεχόμενο που προσφέρει η Handsome Collection ξεπερνάει τα 100 ευρώ χαλαρά, οπότε δεν μπορούμε παρά να υποκλιθούμε στους υπευθύνους της 2K, οι οποίοι δίνουν τη δυνατότητα στους gamers να βιώσουν την πιο πλήρη Borderlands εμπειρία στα χρονικά, περνώντας σε νέα διάσταση την έννοια «value for money«!

Όσον αφορά τις νέες προσθήκες που έχουν γίνει από τους δημιουργούς του Borderlands, για πρώτη φορά με το Handsome Collection εισάγεται η δυνατότητα για couch co-op 4 παικτών, καθώς στο παρελθόν τόσο το Borderlands 2 όσο και το The Pre-Sequel μπορούσαν να υποστηρίξουν μόνο 2 παίκτες σε split screen. Για αυτό όσοι ήθελαν να παίξουν με full ομάδα τεσσάρων παικτών αναγκαστικά θα έπρεπε να βασιστούν στη λύση του online. To co-op 4 παικτών είναι λοιπόν μία καλή λύση για εκείνους που θέλουν να παίξουν με την παρέα τους. Παρόλα αυτά, ενώ το Borderlands 2 δείχνει να τα πηγαίνει καλά, το The Pre-Sequel εμφανίζει στο τετραπλό co-op προβλήματα στην απόδοση, δείγμα ότι θα μπορούσε να είχε γίνει καλύτερο optimization της engine. Σε γενικές γραμμές, υπήρξαν σημεία ακόμη και στο single-player που παρατηρήσαμε performance drops και jaggies, όμως η αλήθεια είναι ότι η κατάσταση μπορεί να βελτιωθεί με μελλοντικά patches, τα οποία βέβαια ελπίζουμε να μην έχουν το ίδιο μέγεθος με το τεράστιο day one patch των 16GB, που όμως δικαιολογείται καθώς εγκαθιστούσε το νεότερο Claptastic Voyage, το οποίο αποτελεί ένα ταξίδι στο ταραγμένο μυαλό της «μασκότ» του Borderlands, Claptrap.

Πέραν της προσθήκης του split screen 4 player co-op, ορατές είναι οι αλλαγές και στα γραφικά όπου πλέον ο κόσμος του παιχνιδιού απεικονίζεται σε 1080p και προσφέρει κίνηση στα 60 fps. Παρόλα αυτά, η «μίνι» γραφική αναβάθμιση δεν απέχει και παρά πολύ από τις εκδόσεις του Borderlands 2 και The Pre-Sequel στο PS3 και Xbox 360. Σε ότι έχει να κάνει με τον ήχο, εδώ δεν έχουμε να πούμε τίποτα παρά μόνο ότι βρίσκεται στα ίδια υψηλά στάνταρ που συνηθίσαμε στους αρχικούς τίτλου. Ολοκληρώνοντας, το Handsome Collection δίνει τη δυνατότητα στους gamers να μεταφέρουν τα saved games τους από την προηγούμενη κονσόλα τους και να συνεχίσουν την περιπέτεια τους, όμως εδώ αξίζει να σημειώσουμε ότι η μεταφορά επιτρέπεται αποκλειστικά από κονσόλα του ίδιου κατασκευαστή (δηλαδή από Xbox 360 σε Xbox One και PlayStation 3 σε PlayStation 4).

Ασυναγώνιστο value for money!

Το Borderlands The Handsome Collection πρόκειται για μία συλλογή που τα έχει όλα και συμφέρει, καθώς οι gamers πληρώνοντας για την αγορά του Handsome Collection παίρνουν εκτός από τους δύο τίτλους ως δώρο content διπλάσιας (και βάλε) αξίας! Τα μικροπροβλήματα που υπάρχουν στo performance σίγουρα δεν μπορούν να χαλάσουν την θετική εικόνα που μας άφησε η συγκεκριμένη συλλογή, η οποία δίνει νέα διάσταση στον όρο value for money. Όσοι gamers δεν είχαν την ευκαιρία στο παρελθόν να αφεθούν στη μαγεία και στην τρέλα του σύμπαντος του Borderlands, με το Handsome Collection μπορούν να γνωρίσουν τους λόγους εκείνους που πλέον το εν λόγω franchise θεωρείται από τα πιο πετυχημένα στην ιστορία του gaming. Παράλληλα, η συγκεκριμένη συλλογή με το πλούσιο content που προσφέρει μπορεί να τραβήξει ξανά το ενδιαφέρον και των «βετεράνων«, πείθοντας τους για μία ακόμη περιπέτεια στον πλανήτη Pandora. Η αντοχή στο χρόνο σε συνδυασμό με την απαράμιλλη γοητεία του κόσμου του Borderlands καθιστούν το Handsome Collection το απόλυτο πακέτο που δεν πρέπει να λείπει από τη συλλογή κανενός gamer που σέβεται τον εαυτό του. Αναμφίβολα, εάν θέλετε να ξοδέψετε κάπου χρήσιμα τα χρήματα σας και να πιάσουν τόπο, το Borderlands: The Handsome Collection είναι η καλύτερη επιλογή που μπορείτε να κάνετε!

The post Borderlands The Handsome Collection appeared first on gameslife.

Keywords
Τυχαία Θέματα