Antichamber

Φαντάσου ένα κόσμο όπου οι νόμοι της φυσικής δεν ισχύουν! Ένα κόσμο όπου ο χώρος έχει διαφορετικές ιδιότητες από αυτές που έχεις συνηθίσει στην καθημερινή σου ζωή, το κάθε μονοπάτι δεν καταλήγει πάντα στο ίδιο μέρος και οι τοίχοι εξαφανίζονται όταν τους πλησιάσεις. Σε έναν τέτοιο κόσμο διαδραματίζεται το Antichamber, ένα Indie παιχνίδι γρίφων που θα κάνει το μυαλό σου… φυστικοβούτυρο! Μπορείς φυσικά να το τσιμπήσεις από το Steam στα 18,99€!

Σενάριο και τα ρέστα

Το Antichahmber σε βάζει κατευθείαν στη δράση

χωρίς να σου δώσει καμία απολύτως εξήγηση για το τι συμβαίνει. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σου σε αυτόν τον παράδοξο κόσμο θα βοηθηθείς ελάχιστα έως καθόλου από το ίδιο το παιχνίδι. Η κατανόηση του τρόπου με τον οποίο δουλεύει ο κόσμος είναι καθαρά δική σου δουλειά και αυτός είναι ο λόγος που το Antichamber είναι τόσο μοναδικό και ελκυστικό. Δεν υπάρχει κάποια ξεκάθαρη πλοκή μονάχα μερικά μηνύματα στους τοίχους τα οποία εστιάζονται σε εσένα, τον παίκτη, και την προσωπική σου εμπειρία μέσα στον κόσμο του παιχνιδιού καθώς θα ξεπερνάς τα εμπόδια που τίθενται στο δρόμο σου.



Gameplay

Ο χειρισμός γίνεται σε πρώτο πρόσωπο, πράγμα που ενισχύει την εμβύθιση του παίκτη. Οι γρίφοι είναι καταπληκτικοί και πολύ πρωτότυποι και έχουν αύξουσα δυσκολία. Μιας και σου δίνεται ελευθερία κίνησης είναι πιθανό να αποπροσανατολιστείς αλλά μη φοβάσαι γιατί ο καλοσχεδιασμένος χάρτης του παιχνιδιού θα σε βοηθήσει να βρεις το δρόμο σου καθώς και να ελέγξεις ποιους γρίφους έχεις λύσει επιτυχώς και από ποιους μπορείς να προχωρήσεις σε καινούριες περιοχές. Σύντομα στο παιχνίδι εγκαινιάζεται ένας μηχανισμός επίλυσης γριφών με ένα «όπλο» που καταστρέφει και τοποθετεί «τουβλάκια» και δίνει πολλές καινούριες δυνατότητες.

Κι από εμφάνιση;

Το Antichamber έχει μια καθαρή cell-shaded όψη που θυμίζει κάτι από… κλινική, αλλά ταυτόχρονα είναι και γαλήνια. Κυριαρχεί το λευκό, αλλά σε όσα σημεία υπάρχουν χρώματα αυτά είναι πολύ έντονα. Το τοπίο είναι μινιμαλιστικό με ελάχιστη έμφαση στη λεπτομέρεια. Γενικά πάντως τα γραφικά του παιχνιδιού επιτυγχάνουν τον σκοπό τους χωρίς να αποτελούν κάτι το εξαιρετικό. Πολύ καλή είναι και η ηχητική επένδυση του παιχνιδιού.

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις gameslife