AOC C3583FQ Review. «Κυρτή γοητεία και υψηλές gaming προδιαγραφές»!

Η AOC ανήκει πλέον στις top κατασκευάστριες εταιρείες στον τομέα των monitors, καθώς η εταιρεία από την Ταϊβάν έχει πλασαριστεί στην ελίτ των κορυφαίων κατασκευαστών monitors στον κόσμο, καθώς συνδυάζει μοναδικές τιμές με ανεπτυγμένες λειτουργίες που ικανοποιούν διαφορετικές κατηγορίες χρηστών. H AOC ανέκαθεν έδινε ιδιαίτερη προσοχή στην κοινότητα των gamers, προσαρμόζοντας

τα μοντέλα της πάνω στις ξεχωριστές ανάγκες τους. Η AOC C3583FQ που είχαμε την ευκαιρία να δούμε πρόσφατα είναι μία curved οθόνη 35 ιντσών, η οποία ενσωματώνει όλα τα χαρακτηριστικά ενός gaming monitor υψηλών προδιαγραφών που προσφέρει ultra-wide aspect ratio, refresh rate στα 160Hz και adaptive sync technology που εξασφαλίζει ιδανικές συνθήκες για τους gamers που αναζητούν μία «smooth» gaming εμπειρία.

Curved edges!

Αντικρίζοντας για πρώτη φορά το AOC C3583FQ δε γίνεται να μην σταθούμε στον curved-κυρτό σχεδιασμό που καθιστά την πρόταση της AOC μία πραγματικά εντυπωσιακή οθόνη που μαγνητίζει τα βλέμματα. Κατασκευασμένη από ποιοτικά υλικά διαθέτει μία ξεχωριστή μεταλλική υφή, ενώ τα bezels της διατηρούν μία ισορροπία σε σύγκριση με το υπόλοιπο display panel. Σχεδιαστικά, η AOC C3583FQ πρόκειται για μία αρκετά προσεγμένη οθόνη σε επίπεδο design, η οποία αναμφίβολα μπορεί να κερδίσει τη προσοχή των gamers που ψάχνουν ένα πιο «εναλλακτικό» monitor σε σύγκριση με τα συνηθισμένα.

Τα touch πλήκτρα ελέγχου βρίσκονται στην τετραγωνισμένη βάση στήριξης και σίγουρα η ύπαρξη τους αφήνει μία πιο premium αίσθηση στον χρήστη. H AOC έδωσε βαρύτητα στην προσεκτική τοποθέτηση των διαθέσιμων θυρών σύνδεσης, καθώς με τον τρόπο που βρίσκονται στη βάση αν μη τι άλλο δεν δημιουργούν «χάος» όταν συνδέονται στο monitor μία σειρά από συσκευές. Έτσι λοιπόν στο πίσω τμήμα βρήκαμε: 2xDisplay Ports, 2xHDMI, 2xAudio Input, 1xDVI και 1xVGA, καθώς επίσης μία audio input αλλά και ένα headphone jack. Χωρίς αμφιβολία, ένα θέλετε να συνδέσετε πολλές διαφορετικές συσκευές στο monitor σας, το monitor της AOC δεν θα σας απογοητεύσει και το μόνο που ίσως θα έπρεπε να είχε προσθέσει η ταϊβανέζικη εταιρεία είναι μία USB port, η οποία θα διευκόλυνε στην αναπαραγωγή multimedia αρχείων με έναν πιο «direct» τρόπο.

Επιπλέον, ένα σημείο που αξίζει να τονίσουμε είναι ότι η C3583FQ διαθέτει στο πίσω τμήμα της δύο αρκετά αποδοτικά ηχεία με ισχύ στα 5W (για τα δεδομένα των monitors πάντοτε), τα οποία σχεδιαστικά διακρίνονται για τον διακριτικό τους χαρακτήρα. Σε γενικές γραμμές, το 35άρι monitor της AOC ήταν αρκετά στιβαρό, με το σχεδιαστικό team να κάνει εξαιρετική δουλειά, καθώς δημιούργησε μία οθόνη η οποία ξεχωρίζει για την αντοχή και για την ευχρηστία που προσφέρει στον gamer.

AAA Image Quality

Στρέφοντας την προσοχή μας στην ποιότητα της εικόνας που προσφέρει η πρόταση της AOC, δεν σας κρύβουμε ότι οι 35 ίντσες της μας άφησαν απολύτως ευχαριστημένους. Το ultra-wide 21:9 aspect ratio που χρησιμοποιεί σε συνδυασμό με τον κυρτό σχεδιασμό της δημιουργούν μία εξαιρετική εμπειρία θέασης που σίγουρα γεμίζει το μάτι. Η πρόταση της AOC δημιουργεί μία «surround» οπτική αίσθηση, ενώ σαφώς το μεγάλο ατού της είναι το ταχύτατο MVA LCD panel, το οποίο εν αντιθέσει με τα κλασικά monitors των 60Hz προσφέρει συχνότητα στα 160Hz. H τεχνολογία Adaptive Sync καθίσταται ιδανική για τα frame rates των απαιτητικών games, καθώς προσφέρει μία gaming εμπειρία υψηλών προδιαγραφών, εξασφαλίζοντας μία «top» ποιότητα εικόνας, αποτρέποντας φαινόμενα όπως ghosting η image tearing.

Η ανάλυση του AOC C3583FQ φτάνει στα 2.560×1080 pixels (με 79ppi πυκνότητα στα pixels), κάτι που καθιστά την οθόνη της AOC ιδανική για gaming και προβολή ταινιών αλλά όχι τόσο αποδοτική για τους users που θέλουν να την χρησιμοποιήσουν για πιο business εφαρμογές. Άλλωστε η C3583FQ έχει έναν σαφή πιο «entertainment» προσανατολισμό, καθώς είναι σχεδιασμένη για τους αμετανόητους gamers που «γραφούν» πολλά χιλιόμετρα καθημερινά στην κονσόλα ή στο gaming PC τους και που αναζητούν το κάτι παραπάνω από ένα gaming monitor. Σε γενικές γραμμές, η ποιότητα της εικόνας είναι AAA, καθώς το εξαιρετικό contrast ratio (2000:1), o χαμηλός χρόνος απόκρισης (μόλις στα 4ms) και η ρεαλιστική απεικόνιση των χρωμάτων καθιστούν την πρόταση της AOC ένα μικρό χάρμα οφθαλμών.

Κορυφαία gaming απόλαυση!

Με εξαιρετικά επίπεδα ευκρίνειας και «crisp» απόδοση των χρωμάτων το monitor της AOC είναι αρκετά ανώτερα από τα «basic» gaming monitors της αγοράς που βασίζονται σε ένα TN panel. Παράλληλα, η καλή τιμή με γνώμονα το μέγεθος και τα τεχνικά χαρακτηριστικά που προσφέρει (κινείται κοντά στα 600 ευρώ), σε συνδυασμό με την premium αισθητική και την εξαιρετική απεικόνιση των χρωμάτων, το AOC C3583FQ είναι ένα monitor που θα αποζημιώσει και με το παραπάνω τους «απαιτητικούς». Εάν έχετε τα χρήματα να επενδύσετε πάνω σε ένα big-sized monitor (με κυρτό design), τότε η πρόταση της AOC θα πρέπει να μπει στην κορυφή της λίστας σας.

The post AOC C3583FQ Review. «Κυρτή γοητεία και υψηλές gaming προδιαγραφές»! appeared first on gameslife.

Keywords
Τυχαία Θέματα