Πλήρης οδηγός για το PS4

Ότι έχει γίνει γνωστό από χτες

Η σκόνη που σήκωσε η ανακοίνωση του PS4 αρχίζει σιγά σιγά να κάθεται και η Next Gaming εποχή να αχνοφαίνεται στον ορίζοντα με αποτέλεσμα να μπαίνουμε στην τελική ευθεία για την 8ή γενιά κονσολών. Περισσότερες πληροφορίες και εξελίξεις θα έχουμε σίγουρα τις επόμενες μέρες και φυσικά όσο πλησιάζουμε στο καλοκαίρι στην E3 τα πάντα θα αποκαλυφτούν με κάθε λεπτομέρεια. Για να περάσουμε τώρα στα

χθεσινά γεγονότα και στην αποκάλυψη του DualShock 4 Playstation 4.

PlayStation 4, φτιαγμένο από τους developers για τους developers - Τεχνικά χαρακτηριστικά

Αυτό που έγινε ξεκάθαρο, από την αρχή, στην χθεσινή εκδήλωση είναι ότι το PlayStation 4 θα αποτελεί μία πραγματικά φιλική προς τους developers πλατφόρμα ανάπτυξης, αφού τα τεχνικά του χαρακτηριστικά προέκυψαν ύστερα από συνεχείς συζητήσεις μαζί τους. Αυτό είναι πραγματικά ένα πολύ θετικό στοιχείο γιατί δεν θα υπάρξουν τα προβλήματα που είχαν οι game developers με το PS3. Με πολύ απλά Ελληνικά, για να μας καταλάβει και κ.Μαρία στο χωρίο που λέει και Ευαγγελάτος, το PS4 θα μοιάζει με ένα τωρινό PC και δεν θα έχει τον "εξωγήινο" επεξεργαστή, τύπου Cell ο οποίος όλα αυτά τα χρόνια αποτελούσε ένα τεράστιο γρίφο για τους δημιουργούς παιχνιδιών. Το εμπεδώσαμε αυτό; Ωραία πάμε παρακάτω και στο ζουμί της υπόθεσης, τα τεχνικά χαρακτηριστικά.

Αρχικά είχε φημολογηθεί ότι η κάρτα γραφικών που θα χρησιμοποιεί ο διάδοχος του PS3 θα έχει 4 GB, ωστόσο ευχάριστη έκπληξη προκάλεσε ότι η μνήμη είναι διπλάσια από τη φημολογούμενη, προσεγγίζοντας τα 8GB. Και το πιο θετικό είναι ότι το PS4 φοράει τον GDDR5, τον πιο σύγχρονο τύπο μνήμης που χρησιμοποιείται αυτή τη στιγμή ευρέως σε κάρτες γραφικών και το PlayStation 4 είναι η πρώτη συσκευή η οποία τον χρησιμοποιεί. Ακολουθούν τα Specs όπως ανακοινώθηκαν χτες αν και αυτά ενδέχεται να αλλάξουν ως προς το τελικό προϊόν, κάτι ανάλογο που είχε συμβεί και με το Playstation Vita.

DualShock 4 και PlayStation 4 Eye

Τα μοναδικά Hardware που ανακοινώθηκαν και παρουσιάστηκαν κατά το χθεσινό PlayStation Meeting ήταν το DualShock 4 και το PlayStation 4 Eye. Όλες οι φήμες που είχαν κάνει την εμφάνιση τους νωρίτερα επιβεβαιώθηκαν. Έτσι λοιπόν έχουμε touchpad, light bar για να το αναγνωρίζει η νέα stereo camera, καλύτερα triggers, share button και πιο εργονομικό σχήμα σε σχέση με το Dual Shock 3. Προσωπικά μας άρεσε γιατί η Sony δεν χρησιμοποιεί σε κάθε κονσόλα της διαφορετικό χειριστήριο και έτσι κάποιος gamer που την ακολουθεί πιστά από το 1994 δεν θα έχει κάποιο πρόβλημα εξοικείωσης.

Για το PlayStation 4 Eye τώρα δεν είχαμε κάποια επίδειξη των δυνατοτήτων του. Το μόνο που υπάρχει είναι η παρακάτω καρτέλα η οποία αναφέρει τα τεχνικά χαρακτηριστικά του περιφερειακού. Επίσης δεν έγινε γνωστό αν θα υπάρχει μέσα στο βασικό πακέτο ή θα πωλείται ξεχωριστά. Περισσότερα θα έχουμε σίγουρα τις επόμενες μέρες γιατί πρόκειται για μια πολύ σοβαρή λειτουργία του PS4.

Σύννεφα του γιαλού

Μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις που έκανε η Sony θα χρησιμοποιηθεί τελικά στο PS4. Ο λόγος φυσικά για την Gaikai, την εταιρεία που προσφέρει υπηρεσίες streaming παιχνιδιών. Η εξαγορά της εν λόγω εταιρίας κόστισε στην Sony 380 εκ. δολάρια και μέχρι λίγο καιρό πριν παρέμενε ως ένας πολύ δύσκολος γρίφος για το που και πότε θα εφαρμοστεί και τώρα, επιτέλους γνωρίζουμε το αποτέλεσμα που δεν είναι άλλο από την ενσωμάτωση των λειτουργιών της Gaikai στο PS4.

Επίσης αναφέρθηκε πως το PS4 μπορεί να δράσει ως server, με client το PS Vita και να να stream-άρει τα παιχνίδια του στο PS Vita μέσω Remote Play. Κάτσε κάτι δεν μας θυμίζει αυτό; Α ναι, το Wii U με το GamePad. Τέλος, το PS4 θα υποστηρίζει και μη gaming εφαρμογές, όπως το Netflix και το Hulu, ενώ συμπεριλαμβάνονται το Facebook και η υπηρεσία Music Unlimited της Sony αλλά θεωρούμε λίγο δύσκολο να δούμε ορισμένες από τις εν λόγω εφαρμογές διαθέσιμες στην χώρα μας.

Τα παιχνίδια

Το μεγαλύτερο κομμάτι από την διάρκεια του PlayStation Meeting αφορούσε νέα αποκλειστικά παιχνίδια για το PS4 ή ευχάριστες εκπλήξεις όπως ήταν αυτή του Diablo 3. Δεν θα σας κουράσουμε με βαρετά κείμενα για τα παιχνίδια που ανακοινώθηκαν εχτές, αλλά θα σας παραθέσουμε όλα τα videos γιατί όπως λέει ο σοφός λαός " Ένα video είναι ίσο με χίλιες λέξεις" ή κάπως έτσι τέλος πάντων.

inFAMOUS : Second Son

{youtube}BfM0U5DlrAg{/youtube}

Killzone Shadow Fall

{youtube}WIElAZKYYPo{/youtube}

Knack

{youtube}AdymV7d0NfM{/youtube}

The Witness

{youtube}Brd0F7rlXCI{/youtube}

DriveClub Announce Trailer

{youtube}ePcfowEscz8{/youtube}

Deep Down (working title)

{youtube}hWIS8x0Sjg8{/youtube}

Destiny

{youtube}6kJkiwDeWqQ{/youtube}

Watch Dogs

{youtube}M0GICaRqAao{/youtube}

Άλλα παιχνίδια χωρίς παρουσιάσηDiablo 3

Νέο Final Fantasy

Witcher 3: Wild Hunt

Εν τάχη αυτά είναι τα όσα γνωρίζουμε, μέχρι αυτή τη στιγμή, για τη νέα κονσόλα. Δεν ανακοινώθηκε ούτε η τιμή της αλλά ούτε η κονσόλα σαν κονσόλα. Η μοναδική σημαντική πληροφορία που έχουμε μέχρι στιγμής είναι πως θα κυκλοφορήσει τον Δεκέμβριο του 2013. Στο τέλος του άρθρου θα υπάρχει και ολόκληρη η παρουσίαση για όσους δεν μπόρεσαν να την παρακολουθήσουν εχτές το βράδυ. Η δική σας άποψη πια είναι όμως;

{youtube}EbvQydPhCh8{/youtube}

Άκης Μαύρος

Keywords
Τυχαία Θέματα