Worms Revolution Collection

Τα μόνα σκουλήκια που έχουμε αγαπήσει!

Πληροφορίες:

Εταιρία ανάπτυξης: Mastertronic

Studio ανάπτυξης: Team17

Διάθεση: Enarxis Dynamic Media

Είδος: Strategy

Κυκλοφορία: 3/5/2013

Το είδαμε σε: Xbox 360

Κυκλοφορεί επίσης: -

Official SiteΣυζήτηση στο Forum

Το Worms: Revolution είναι ένα παιχνίδι στρατηγικής μάχης που αναπτύχθηκε από την Team17 και αποτελεί

μέρος της σειράς Worms. Αρχικά είχε κυκλοφορήσει στο PlayStation 3, στα Windows μέσω Steam και στο Xbox 360 τον Οκτώβριο του 2012, και στις 3 Μαΐου 2013 κυκλοφόρησε το Worms The Revolution Collection, αποκλειστικά στο Xbox. Πρόκειται για μία εξαιρετικά μεγάλη συλλογή που περιέχει δύο βασικά παιχνίδια και πάμπολλα DLCs. Πιο συγκεκριμένα περιέχει το Worms Revolution μαζί με τρία πακέτα DLC, και το Worms 2: Armageddon και όλα τα DLCs του.

Game modes

Ξεκινώντας το παιχνίδι εμφανίζεται στην οθόνη ένας κατάλογος, μέσα απ’ τον οποίο καλείστε να επιλέξετε ποιον από τους δύο βασικούς τίτλους θέλετε να παίξετε και ποιο δευτερεύον DLC θέλετε να εγκαταστήσετε για να προσθέσετε καινούρια όπλα ή κάποια θεματολογία στην εκάστοτε πίστα. Στη συνέχεια μπορείτε να επιλέξετε αν θέλετε να παίξετε Single player, τοπικά με φίλους σας ή στο Xbox LIVE, να δείτε τους πίνακες κατάταξης και να φτιάξετε το δικό σας σκουλήκι-στρατιώτη τόσο εμφανισιακά όσο και στατιστικά. Στα Singe player και multiplayer έχετε modes όπως campaign (στο οποίο προσπαθείτε να φέρετε εις πέρας αποστολές ώστε να ολοκληρωθεί μια ιστοριούλα), puzzles, απλό αγώνα, αγώνα με βαθμολογία ή και αγώνα που φτιάχνετε μόνοι σας. Η βασική ιδέα σε όλους τους τύπους παιχνιδιού –πχ campaign, fort, ranked match κλπ- είναι η ίδια, σε κάθε γύρο εσείς και ο αντίπαλος σας προσπαθείτε να φτάσετε σε απόσταση βολής τον εχθρό σας και να τον εξουδετερώσετε, χρησιμοποιώντας κάποιο όπλο από μια μεγάλη συλλογή που κατέχετε. Η ομάδα σκουληκιών που θα χάσει όλους τους στρατιώτες της πρώτη, χάνει.

Gameplay

Το gameplay ακολουθεί την παραδοσιακή συνταγή της σειράς, στο οποίο οι ομάδες των σκουληκιών όπως αναφέρθηκε παραπάνω αναλαμβάνουν εναλλάξ να διαλέξουν μέσα από μια ποικιλία όπλων και αντικειμένων, προκειμένου να εξαλείψουν τις αντίπαλες ομάδες. Το παιχνίδι πλέον παρουσιάζεται σε ένα στυλ 2.5D, με το κλασικό 2D gameplay να έχει 3D οπτικά στοιχεία. Το καινούριο στοιχείο που εμφανίζεται στο παιχνίδι είναι μια μεγαλύτερη έμφαση στο μηχανισμό φυσικής. Σε αντίθεση με τα προηγούμενα παιχνίδια στα οποία το νερό περιορίζεται στο κάτω μέρος της πίστας, υπάρχουν τώρα αρκετές περιοχές σε όλη την πίστα καθ’ ύψος όπου μπορούν να βρεθούν πισινούλες με νερό. Με την ανατίναξη μερών του περιβάλλοντος, οι παίκτες μπορούν να καθοδηγήσουν το νερό που υπάρχει σε αυτές τις περιοχές και να «ξεπλύνουν» τους αντιπάλους. Βέβαια η εξουδετέρωση με αυτόν τρόπο είναι αργή, σε αντίθεση με τον ακαριαίο θάνατο που βρίσκει τα πολυαγαπημένα μας σκουλήκια όταν αυτά βυθιστούν στο νερό στο κάτω μέρος της πίστας. Νέα όπλα, όπως το νεροπίστολο, ενσωματώνουν και τονίζουν το νέο αυτόν μηχανισμό νερού. Ορισμένα αντικείμενα επίσης επηρεάζονται από τους μηχανισμούς φυσικής που υπάρχουν στο παιχνίδι, με ορισμένες ικανότητες να μπορούν να τα εκμεταλλευτούν κιόλας, όπως η τηλεκίνηση.

Μια άλλη νέα προσθήκη στη σειρά είναι η προσθήκη τεσσάρων διαφορετικών κατηγοριών σκουληκιού: soldier, scout, scientist και heavy. Oι soldiers ακολουθούν το κλασσικό πρότυπο με φυσιολογικά στατιστικά. Οι δεύτεροι είναι σε θέση να κινούνται και να πηδούν πιο γρήγορα και να πέφτουν από αρκετά μεγάλες αποστάσεις χωρίς να πάθουν μεγάλη ζημιά, αλλά έχουν λιγότερο ισχυρές επιθέσεις. Οι scientists μπορούν να παράγουν καλύτερα όπλα και εξοπλισμό και να επιβραβεύουν τα άλλα σκουλήκια στην ομάδα με ένα μπόνους ζωής όταν έρθει η σειρά τους. Τέλος, οι heavy είναι αργοκίνητοι, αλλά έχουν πιο ισχυρές επιθέσεις και μπορούν να δεχτούν μεγαλύτερη ζημιά.

Γραφικά και ήχος

Το πρώτο πράγμα αξιοσημείωτο για το παιχνίδι αυτό είναι ότι τα γραφικά υπέστησαν μια αναθεώρηση. Τα σκουλήκια πλέον έχουν περισσότερες λεπτομέρειες, καλύτερο animation στον τρόπο που πεθαίνουν και τους έχει δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στην «προσωπικότητα» -όση κι αν μπορεί να έχει ένα σκουλήκι. Ακόμη, σημαντικό είναι το γεγονός ότι έχει προστεθεί «ζωή» στο background του παιχνιδιού, καθώς σε πολλές πίστες θα παρατηρήσετε διάφορα δρώμενα όσο εσείς ανατινάζετε εχθρικά σκουλήκια. Τα γραφικά των επιθέσεων και των όπλων είναι βελτιωμένα και αρκετά ευχάριστα, διατηρώντας τον καρτουνίστικο χαρακτήρα του franchise. O ήχος παραμένει αυθεντικός, με τις ατάκες των σκουληκιών να δίνουν και να παίρνουν και να προκαλούν γέλιο όσες φορές κι αν ακουστούν. Τα ηχητικά εφέ των εκρήξεων και των διαφόρων όπλων είναι αρκετά ικανοποιητικά χωρίς να δημιουργούν παράπονα.

Συμπέρασμα

To Worms The Revolution Colllection, πρόκειται για ένα υπερολοκληρωμένο πακέτο διασκέδασης και παιχνιδιού. Μπορεί να σας προσφέρει πάρα πολλές ώρες γέλιου με γνωστούς συμπαίχτες και μη, αλλά και πολλές στιγμές αγωνίας και έντασης. Σίγουρα δε θα βαρεθείτε γρήγορα τη μεγάλη ποικιλία όπλων, η οποία αυξάνεται με τα πακέτα DLCs, και η συνολική εμπειρία σας θα αποκτήσει περισσότερο ενδιαφέρον με τις αλλαγές που μπορείτε να κάνετε στη θεματολογία του σκουληκόκοσμου!

{youtube}lCO97KwBTCA{/youtube}

Δημήτρης ΑθανασόπουλοςΘετικά:Κλασσικό gameplayΑστείοι διάλογοιΠοικιλία όπλωνΒελτιωμένα γραφικάΑρνητικά:Υψηλή τιμή διάθεσηςΚλασσικό gameplayΚάποιες ατάκες είναι επαναλαμβανόμενες

Το παιχνίδια μας παραχωρήθηκε από την επίσημη αντιπροσωπία της Mastertronic στην χώρα μας, Enarxis Dynamic Media, για τις ανάγκες του Review.
Keywords
Τυχαία Θέματα