Review - PES 2014

Μία νέα μάχη μόλις ξεκίνησε

Το Pro Evolution Soccer ίσως να είναι το μόνο franchise στην χώρα μας που δεν χρειάζεται συστάσεις. Μέχρι μία σεβαστή ηλικία, εννέα στους δέκα τυχαίους ανθρώπους που θα ρωτήσετε τι είναι το ‘’Pro’’ θα σας απαντήσουν εύστοχα λίγο-πολύ. Εδώ και χρόνια

είναι το ‘’επίσημο’’ παιχνίδι της χώρας μας και κάθε μήνα είναι No1 σε πωλήσεις στα καταστήματά μας.

Οι Έλληνες έχουν αγαπήσει τον τίτλο ποδοσφαίρου της Konami όσο λίγοι και κάθε χρόνο οι περισσότεροι υποστηρικτές του το αγοράζουν με ‘’κλειστά μάτια’’. Τα τελευταία χρόνια, στην έβδομη γενιά κονσολών (PS3, Xbox 360), πέρα από τη χώρα μας το PES έχει χάσει την πρωτιά από τον ανταγωνισμό και το FIFA της EA. Οι άνθρωποι της Konami δήλωσαν αποφασισμένοι να αλλάξουν το σκηνικό τις επόμενες σεζόν, χρησιμοποιώντας για τη δημιουργία του PES 2014 ακόμη και την Fox Engine, μηχανή γραφικών της Kojima Production που χρησιμοποιείται στην ανάπτυξη του Metal Gear Solid 5. Μάλιστα, φέτος δεν θα κυκλοφορήσουν next-gen εκδόσεις του PES 2014 αφού θέλησαν να αφοσιωθούν μεμονωμένα στις εκδόσεις για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σε κάθε γενιά.

Εντός του τίτλου

Φέτος, όπως και τα τελευταία χρόνια, ένα από τα δυνατότερα χαρτιά του franchise -οι αδειοδοτημένες διοργανώσεις συλλογών- είναι εδώ. UEFA Champions League και Europa League είναι ευρωπαϊκές διοργανώσεις που δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητες. Τη λίστα συμπληρώνουν Copa Libertadores, Copa Sudamericana και το ασιατικό AFC Champions League. Όσο θετικό στοιχείο είναι η ύπαρξη των επίσημων διοργανώσεων συλλόγων, αρνητικό για μία ακόμη χρονιά είναι το ζήτημα των εθνικών πρωταθλημάτων.

Τα ολοκληρωμένα πρωταθλήματα που συναντάτε φέτος είναι αυτά των: Ισπανία, Αγγλία, Γαλλία, Ιταλία, Πορτογαλία, Ολλανδία, Αργεντινή, Βραζιλία και Χιλή. Στις περιπτώσεις πρωταθλημάτων, όμως, όπως της Αγγλίας και της Πορτογαλίας οι περισσότερες ομάδες ακόμη προϋπάρχουν με διαφορετικά σήματα και ονόματα από τα πραγματικά τους. Επίσης, μπορεί να υπάρχουν οι μεγαλύτερες ευρωπαϊκές διοργανώσεις, όμως δεν ισχύει το ίδιο και για όλες τις ομάδες που συμμετέχουν σε αυτές. Τους περισσότερους φανς της σειράς μάλλον δεν θα τους πειράζει αφού είναι συνηθισμένοι. Για κάποιον νέο στο PES όμως, ή για αυτόν που ζητάει περισσότερο ρεαλισμό είναι σίγουρα μεγάλο μείων. Από ελληνικές ομάδες, φέτος έχετε την επιλογή ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ. ΑΕΚ και Παναθηναϊκός δεν συμπεριλαμβάνονται αυτή τη φορά.

Στον ‘’πόλεμο’’ των δικαιωμάτων και των αποκλειστικών συμφωνιών ενάντια στο FIFA, σίγουρα το PES δεν βγαίνει νικητής. Εκτός από το θέμα των ομάδων, φέτος το παιχνίδι δεν περιέχει και κανένα ισπανικό γήπεδο. Τα συνολικά διαθέσιμα γήπεδα ανέρχονται περίπου στα είκοσι.

Στα Modes του παιχνιδιού συναντάτε για ακόμη μία φορά τα Master League και Become a Legend, ενώ μπορείτε να δοκιμάσετε και την τύχη σας ενάντια σε πραγματικούς παίκτες ανά τον κόσμο στο Master League Online. Κλασικά, υπάρχουν οι φιλικές αναμετρήσεις και η προπόνηση, όπως και οι διαδικτυακές αναμετρήσεις.

Ο ρόλος της Fox Engine - Gameplay

Στο ‘’Become a Legend’’ για ακόμη μία φορά, καλείστε να αναλάβετε τον έλεγχο ενός παίκτη, πραγματικού ή δικού σας δημιουργήματος και να τον μετατρέψετε σε ‘’φαινόμενο’’. Δυστυχώς, η πορεία του συγκεκριμένου Mode δεν εξελίσσεται όπως θα θέλαμε. Αρχικά, δεν μπορείτε να επιλέξετε την ομάδα στην οποία θα ξεκινήσετε. Διαλέγετε εσείς το πρωτάθλημα και η ομάδα επιλέγεται τυχαία. Αν αποφασίσετε να δημιουργήσετε έναν δικό σας παίκτη, μέχρι να καταφέρετε να παίξετε το πρώτο σας παιχνίδι κι έπειτα να καθιερωθείτε σιγά-σιγά θα περάσει αρκετή ώρα και δεν είναι λίγες οι φορές που απλά θα επαναλαμβάνετε τη διαδικασίας της προώθησης στο επόμενο παιχνίδι. Αν θέλετε να ξεκινήσει η δράση άμεσα προτιμήστε έναν ήδη υπάρχων παίκτη. Σίγουρα, η Konami θα χρειαστεί να δώσει περισσότερο ενδιαφέρον στο συγκεκριμένο Mode στο μέλλον.

Στο ‘’Master League’’, επιτέλους, μπορείτε να αλλάξετε ομάδα αν το επιθυμείτε ή να αναλάβετε την τεχνική ηγεσία κάποιας εθνικής ομάδας. Συνήθως, σας προτείνεται εργασία του ιδίου αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος με την εθνικότητά σας. Στον τομέα των μεταγραφών τώρα, οι ανεπιθύμητοι παίκτες σας είναι ευκολότερο να πωληθούν. Όσων αφορά την αγορά παικτών τα πράγματα δεν είναι τόσο ιδανικά και ισορροπημένα. Αν η ομάδα σας βρίσκεται στην ελίτ του ευρωπαϊκού ή του παγκόσμιου ποδοσφαίρου το να εντάξετε κάποιον παίκτη στο δυναμικό σας είναι πολύ εύκολο. Αντίθετα, αν έχετε αναλάβει κάποια μεσαία ομάδα, καταλαβαίνετε γρήγορα πως δεν είναι εύκολη υπόθεση να προσελκύσετε ακόμη και τους δευτεροκλασάτους σταρ του ποδοσφαίρου.

Στο εσωτερικό και καίριο κομμάτι του παιχνιδιού, το Gameplay του, φέτος υπήρξαν αρκετές βελτιώσεις χωρίς να αποφευχθούν βέβαια και μερικές ατασθαλίες. Με σκοπό την καλύτερη αναπαράσταση των μοντέλων των ποδοσφαιριστών, των κινήσεών τους και των μεταξύ τους συγκρούσεων, καλύτερο animation δηλαδή, η Konami, βασιζόμενη πάντα στο προϊόν του PES 2013, χρησιμοποίησε τη νέα μηχανή γραφικών της Kojima Production, Fox Engine. Μπορούμε να πούμε πως από πλευράς αισθητικής και ρεαλισμού σε κάθε κίνηση του παίκτη η Fox Engine απέδωσε το επιθυμητό πραγματοποιώντας ένα καλό πρώτο βήμα. Υπάρχει πρόοδος σε σχέση με την προηγούμενη έκδοση και κάθε κίνηση των παικτών, από το τρέξιμο, την επαφή με τη μπάλα π.χ. μέχρι και τα τάκλιν δείχνει περισσότερο αληθοφανής.

Προσοχή δόθηκε και στη ‘’στρογγυλή θεά’’. Τα φάλτσα της μπάλας, το σκάσιμό της, η επαφή της με τον παίκτη, το ‘’βάρος’’ της κατά του σουτ, όλα έχουν υποστεί βελτίωση για την καλύτερη εμπειρία του παίκτη. To σύστημα Player ID, όπου αναπαριστώνται οι κινήσεις και η τεχνική μερικών από τους καλύτερους παίκτες, παρουσιάζεται εμπλουτισμένο, κάνοντας έτσι τα παιχνίδια μεταξύ των μεγαλύτερων συλλόγων ακόμη πιο ενδιαφέροντα.

Οι στημένες φάσεις -ελεύθερα χτυπήματα, φάουλ, κόρνερ- έχουν πάρει έναν πιο εύκολο, arcade χαρακτήρα. Πλέον, την στόχευση βοηθάει μία σειρά από κουκίδες προς την επιθυμητή κατεύθυνση. Ειδικά στον τομέα των φάουλ, είναι μία λεπτομέρεια που βοηθάει στο ευκολότερο γκολ. Δεν χρειάζεται φέτος να μοχθήσετε με τις ώρες στις προπονήσεις για να μάθετε τα μυστικά της τέλειας εκτέλεσης.

Στην αμυντική λειτουργία, συνεχίζοντας από την περασμένη σεζόν, σημαντικό ρόλο έχει ο περιορισμός του παίκτη. Πλέον, υπάρχει η δυνατότητα να κατευθυνθούν έως και τρεις παίκτες προς τον αντίπαλο προκειμένω να του αποσπάσουν την μπάλα. Στα τάκλιν καταλάβαμε πως δεν είναι εύκολα τα πράγματα. Το PES 2014 δεν φαίνεται να γνωρίζει την ‘’τέχνη’’ ενός καλού τάκλιν, αφού λίγες είναι οι φορές που το τάκλιν είναι καθαρό και ανακόπτει την μπάλα, ακόμα και αν νομίζουμε πως το πραγματοποιούμε στον σωστό χρόνο. Συνήθως, οδηγεί σε φάουλ ή και κάρτα.

Ο ρυθμός του παιχνιδιού, παρατηρήσαμε πως έχει γίνει ένα κλικ πιο αργός. Τους λάτρεις της ανάπτυξης του παιχνιδιού αυτό φαίνεται να τους ευχαριστεί αφού πλέον μπορούν να ‘’κάνουν παιχνίδι’’ αποτελεσματικότερα. Οι πιο ‘’βιαστικοί’’, πάλι, θα χρειαστεί να συμβιβαστούν ελάχιστα.

Μία νέα προσθήκη στο gameplay είναι το ‘’Heart’’ σύστημα. Στην προσπάθεια βελτίωσης του ρεαλισμού, η Konami προσπαθεί να δώσει ‘’ψυχή’’ στους παίκτες. Με το συγκεκριμένο σύστημα θεωρητικά οι παίκτες κερδίζουν αυτοπεποίθηση ή χάνουν σε συγκέντρωση, ανάλογα με την έκβαση ενός αγώνα στην εκάστοτε έδρα. Είναι ένα είδος ‘’ντόπας’’ με λίγα λόγια. Πρακτικά, δεν παρατηρήσαμε ιδιαίτερη επιρροή του συγκεκριμένου συστήματος στην απόδοση των παικτών.

Τα πρόσωπα των παικτών που αναπαριστώνται πραγματικά, χάρη στη Fox Engine αποδίδονται με μεγαλύτερη επιτυχία σε σχέση με προηγούμενες χρονιές. Η αισθητική που δίνει το περιβάλλον του γηπέδου δείχνει, επίσης, καλύτερη. Το aliasing των φιλάθλων έχει μειωθεί αρκετά, τα γήπεδα επαναδημιουργήθηκαν δείχνοντας περισσότερο αληθινά, το ίδιο και το χορτάρι.

Υπάρχουν και προβλήματα

Μπορεί η Fox Engine να βοηθάει αρκετά στο animation του gameplay, όμως δεν κάνει και θαύματα. Δυστυχώς ή ευτυχώς, αρκετά είναι και τα προβλήματα του gameplay. Αρχικά να αναφέρουμε πως από πλευράς καιρικών φαινομένων, για τη σεζόν 2013-14 πρέπει να ξεχάσετε τη βροχή στο γήπεδο ή τις λερωμένες φανέλες. Όπως δήλωσε η Konami, η ελλείψεις αυτές είναι ‘’τίμημα’’ της νέας μηχανής γραφικών, αφού δεν υπήρχε ο απαραίτητος χρόνος εργασίας για την προσθήκη τους. Ευελπιστούν πως στην επόμενη κυκλοφορία θα κάνουν και πάλι την εμφάνισή τους.

Κάτι που βρίσκουμε αρκετά ενοχλητικό στο παιχνίδι έχει να κάνει με το κυριότερο παράγοντα του, το σουτ. Αν δεν σουτάρεις εξάλλου, πως θα βάλεις γκολ; Στα σουτ, λοιπόν, αρχικά έχουμε μία μικρή απόκλιση από την ώρα που θα πατήσουμε το κατάλληλο κουμπί και μέχρι να φύγει η μπάλα από τα πόδια του παίκτη. Έτσι, πολλά σουτ που θεωρητικά θα προκαλέσουν κίνδυνο στην αντίπαλη εστία δεν εξαπολύονται ποτέ αν υπάρχει αντίπαλος σε κοντινή απόσταση –και δεν εννοώ απόσταση αναπνοής. Επίσης, ενώ είναι αρκετά εύκολο να σημαδέψει κάποιος την εστία σουτάροντας, δεν είναι τόσο εύκολο να καθορίσει το σημείο του τέρματος που θέλει να στείλει την μπάλα.

Η Α.Ι. των τερματοφυλάκων, μετά τα προβλήματα περασμένων χρόνων, φάνηκε τις τελευταίες χρονιές να βελτιώνεται. Δυστυχώς, στο PES 2014 έγιναν βήματα προς τα πίσω ξανά σε αυτόν τον τομέα. Οι τερματοφύλακες φέρονται αρκετές φορές αλλοπρόσαλλα. Υπάρχουν σουτ επικίνδυνα όπου οι τερματοφύλακες με την ευκολία που επεμβαίνουν τα κάνουν να μοιάζουν σαν πλασέ προπόνησης, υπάρχουν και σουτ που πιστεύει κανείς πως ο ‘’πορτιέρο’’ θα μπλοκάρει εύκολα και όμως βλέπεις την μπάλα να καταλήγει στα δίκτυα περνώντας από δίπλα του.

Ένα ακόμη αρνητικό είναι η πτώση των καρέ. Το frame drop στα replays, στην εισαγωγή του αγώνα και στους πανηγυρισμούς είναι μόνιμο φαινόμενο. Μπορεί να μην επηρεάζει άμεσα το gameplay, αλλά όταν είναι μέρος του, εμπεριέχεται μέσα στον αγώνα και συγκρίνεται με την πολύ καλή ροή του, τότε δεν αφήνει και τις καλύτερες εντυπώσεις.

Ο σχολιασμός (αγγλικός)είναι παρωχημένος, αφού έχει παραμείνει στάσιμος. Σχεδόν σε κάθε γκολ η φράση που ακούγεται είναι η ίδια. Με δεδομένη την πολύ καλή δουλειά που γίνεται στα franchise UFC και NBA 2K, η Konami θα πρέπει να σκεφτεί σοβαρά εφόσον έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να γίνει, να εμπλουτίσει και να βελτιώσει τον σχολιασμό.

Τέλος, παρατηρήσαμε πως οι χρόνοι φόρτωσης στο PES 2014 είναι μεγάλοι, ίσως μεγαλύτεροι από κάθε προηγούμενο τίτλο της σειράς. Η αναμονή πριν την έναρξη ενός αγώνα, η αναμονή παρουσίασης του μενού ρυθμίσεων πριν τον αγώνα, όλα χρειάζονται αρκετά περισσότερο από το κανονικό για να φορτώσουν.

Τα της ελληνικής γλώσσας

Χρήστος Σωτηρακόπουλος και Γιώργος Θαναηλάκης βρίσκονται και πάλι εδώ για να μας προσφέρουν στην μητρική μας γλώσσα τον σχολιασμό των αγώνων. Η αλήθεια είναι πως οι δύο καταξιωμένοι αθλητικοί δημοσιογράφοι και σχολιαστές, από το 2011 που ξεκίνησαν να εκφωνούν τους αγώνες του PES στα ελληνικά έχουν κάνει αρκετή πρόοδο και προσπάθεια προσθέτοντας τα δικά τους σχόλια, τις δικές τους πινελιές, κάνοντας τον ελληνικό σχολιασμό πολύ καλύτερο από τις προηγούμενες εκδόσεις.

Βέβαια, η μετάφραση και εκφώνηση αυτούσιων αγγλικών φράσεων πολλές φορές δεν συμβαδίζουν με τα ελληνικά δεδομένα, με τα όσα έχουμε συνηθίσει να ακούμε. Άλλες φορές δεν στέκουν και καθόλου στην ελληνική γλώσσα. Δυστυχώς, είναι κάτι που προς το παρών δεν μπορούμε να αποφύγουμε. Επίσης, παρατηρήσαμε ότι οι γνώμες των δύο σχολιαστών μετά από κάποιες φάσεις στον αγώνα δεν ταιριάζουν. Μας έδιναν την εντύπωση ότι απλά γίνεται ο σχολιασμός και όχι διάλογος. Για παράδειγμα ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος σχολιάζει λέγοντας πως κάποιο σουτ ήταν πολύ κακό, ενώ ο Γιώργος Θαναηλάκης αμέσως λέει πως ήταν πολύ καλό.

Στο μενού, η ελληνική γλώσσα είναι αρκετά καλή αν και όχι τέλεια. Σε κάποιους ορισμούς δεν έχει δοθεί η σωστή απόδοση στη μετάφραση. Για παράδειγμα ένα από τα στατιστικά του τερματοφύλακα, η απόκρουση ή σώσιμο (Save) έχει μεταφραστεί ως ‘’Αποθήκευση’’.

Σχετικά με το Online Multiplayer

Οι επιλογές στο Multiplayer κομμάτι του PES 2014 είναι απλές. Είτε παίζετε online ranked αγώνες για να αναρριχηθείτε όσο πιο ψηλά μπορείτε στην παγκόσμιο πίνακα, είτε επιλέγετε να παίξετε ένα απλό φιλικό στα lobbies, είτε επιλέγετε την πιο ‘’σύνθετη’’ λύση του Master League Online. Στο MLO επιλέγετε την ομάδα της επιθυμίας σας και εισάγεστε σε ένα από τα τέσσερα πρωταθλήματα: Association League, Lega Catenaccio, Continental League και Galactico League. Στα τρία πρώτα πρωταθλήματα εισάγεστε εξαρχής, ενώ στο Galactico League καταφέρνουν να μπουν μόνο όσοι μαζέψουν τους απαραίτητους πόντους. Με δεδομένο το γεγονός ότι είδαμε διψήφιο αριθμό συμμετεχόντων, την ώρα που στα υπόλοιπα πρωταθλήματα ο αριθμός ήταν τετραψήφιος και πενταψήφιος, καταλαβαίνετε πως η συμμετοχή σας εκεί δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Στο MLO, ξεκινάτε με συγκεκριμένους παίκτες μεσαίας αξιολόγησης και συλλέγοντας πόντους μέσα από διαδικτυακούς αγώνες αγοράζετε νέους παίκτες, χτίζοντας την δική σας ομάδα. Η διαφορά μεταξύ των τριών πρώτων πρωταθλημάτων είναι πως οι τιμές παικτών συγκεκριμένων προσόντων διαφέρουν μερικώς. Για παράδειγμα, στο Association League φθηνότεροι είναι οι γρήγοροι παίκτες με πολλές αντοχές.

Την πρώτη φορά που θα θελήσετε να ξεκινήσετε την Multiplayer περιπέτειά σας, έχετε στο νου σας πως θα χρειαστεί να πραγματοποιήσετε το κατέβασμα ενός Game Data το οποίο και θα σας πάρει αρκετές ώρες. Στο θέμα της σύνδεσης, υπήρξαν λίγες φορές που δεν μπορούσαμε να παίξουμε από το lag, αρκετές που το lag επηρέαζε την ταχύτητα του αγώνα και άλλες που lag δεν υπήρχε σχεδόν πουθενά. Τα πράγματα στους Servers της Konami δεν φαίνεται να είναι σταθερά αυτή τη στιγμή. Ελπίζουμε στο μέλλον να βελτιωθούν.

Μία νέα μάχη μόλις ξεκίνησε - Συμπέρασμα

Η Konami, έστω και καθυστερημένα, αποφάσισε να περάσει στην ‘’αντεπίθεση’’ για να ξανακερδίσει από EA Sports και FIFA το στέμμα του βασιλιά της gaming κοινότητας στον χώρο του ποδοσφαίρου. Έκανε το πρώτο βήμα με την ενσωμάτωση της Fox Engine και όσων αφορά το gameplay φαίνεται πως ξεκίνησε σωστά. Σίγουρα χρειάζονται βελτιώσεις στις οποίες θα πρέπει να εργαστούν οι άνθρωποι της Konami στις κονσόλες επόμενης γενιάς. Πέρα από το gameplay, το PES έχει σοβαρό πρόβλημα, με ελλείψεις σε καινοτομία των Modes και βασικών συστατικών όπως ομάδες και γήπεδα, λόγω αδειοδότησης. Ειδικά το δεύτερο, είναι τομέας που πρέπει να φροντίσει αν θέλει να έχει τύχει ενάντια στον ανταγωνισμό στις κονσόλες επόμενης γενιάς και σε αυτήν τη νέα ''μάχη'' που μόλις ξεκίνησε.

{youtube}NrbD1qxSVMc{/youtube}

Κώστας Νικολούζος

Θετικά:Οι βελτιώσεις των animations χάρη στη Fox EngineΝέα physics στην μπάλαΟι καλύτερες διασυλλογικές διοργανώσεις είναι εδώΗ Ελληνική γλώσσα βελτιώνεταιΕπιτέλους, στο Master League μπορείτε να αλλάξετε ομάδαΑρνητικά:Έλλειψη βασικού περιεχομένου (Βροχή, Ομάδες κτλ)Τα σουτ θα μπορούσαν να προγραμματιστούν καλύτεραΟι αλλοπρόσαλοι τερματοφύλακεςΜεγάλοι χρόνοι φόρτωσηςΠτώση των καρέ στα replaysΈλλεψη καινοτομίας στα ModesΟι servers του Online Multiplayer χρειάζονται βελτίωση{tab Πληροφορίες:}

Εταιρία ανάπτυξης: Konami
Studio ανάπτυξης: PES Producations
Διάθεση: Zegetron
Είδος: Sports
Διαθέσιμο από: 20/9/2013
Κυκλοφορεί για: PS3 (Review), Xbox 360, PC, PS2, PSP, 3DS

Official Site
Συζήτηση στο Forum

{/tabs}

Το παιχνίδι μας παραχωρήθηκε από την επίσημη αντιπροσωπία της Konamiστην χώρα μας, Zegetron, για τις ανάγκες του Review.

Keywords
pes, pes, uefa champions league, xbox 360, champions league, europa league, copa libertadores, νέα, pro, evolution, soccer, franchise, konami, ps3, xbox, fifa, fox, engine, kojima, gear, uefa, league, europa, γαλλια, ολυμπιακος, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, παναθηναικος, master, legend, online, δραση, συγκεκριμένο, σταρ, animation, player, γκολ, επιρροή, frame, επηρεάζει, ufc, nba, μετάφραση, λύση, συμμετοχή, game, data, lag, sports, psp, zegetron, σταση εργασιας, Καλή Χρονιά, ολυμπιακοί αγώνες, τελη κυκλοφοριας 2013, τελος του κοσμου, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2016, ξανα, μετάφραση, το θεμα, αργεντινη, βημα, βραζιλια, γηπεδα, δουλεια, εβδομη, εδρα, εργασια, ηγεσια, θαυματα, θεμα, ισπανια, ιταλια, ολλανδια, ονοματα, παιχνιδια, ρυθμος, σηματα, σταρ, τυχη, χιλη, ωρα, game, nba, ps3, uefa, uefa champions league, ufc, xbox 360, αγορα, αγωνες, αισθητικη, απλα, αργος, αυτοπεποιθηση, βγαινει, βρισκεται, βροχη, γκολ, γεγονος, γινει, γινεται, γηπεδο, γλωσσα, δεδομενο, δευτερο, δυνατοτητα, δυστυχως, δικη, δειχνει, δοθει, δωσει, δικτυα, δυναμικο, δοθηκε, ευκολο, ευκολα, υπαρχει, εκβαση, ενδιαφεροντα, εμφάνιση, επιρροή, επηρεάζει, επιτυχια, εστια, ιδια, ιδιο, ειδος, εικοσι, ηλικια, υποθεση, ισχυει, θετικο, ισπανικο, εκδοσεις, κινηση, λειτουργια, λύση, λογια, μεμονωμενα, μπορειτε, μυστικα, ομαδα, παντα, περιβαλλον, ροη, πορτογαλια, προβληματα, πωλησεις, ρολο, σεζον, σιγουρα, συγκεκριμένο, σειρα, συγκεντρωση, συμμετοχή, σχολια, τι ειναι, τρεξιμο, τρια, φαουλ, φορα, χρηστος, χρονος, ωρες, animation, βηματα, copa libertadores, data, engine, ελληνικα, εννεα, europa, evolution, fifa, fox, franchise, frame, gear, χωρα, kojima, κομματι, konami, lag, league, legend, μια φορα, master, sports, ομαδες, παιχνιδι, player, πληροφοριες, ποδια, pro, soccer, σωστο, σωτηρακοπουλος, online, ξεκινησε, zegetron
Τυχαία Θέματα