Animal Crossing: New Leaf

Η πόλη του Animal Crossing απέκτησε νέο Δήμαρχο!

Πληροφορίες:

Εταιρία ανάπτυξης: Nintendo

Studio ανάπτυξης: Nintendo

Διάθεση: Nortec Mutimedia

Είδος: community simulation

Κυκλοφορία: 14/6/2013

Το είδαμε σε: 3DS

Κυκλοφορεί επίσης: -

Official SiteΣυζήτηση στο Forum

Πόσες φορές αλήθεια έχετε εκνευριστεί από κάποιο μισοτελειωμένο έργο στην πόλη ή στο χωρίο σας το οποίο δημιουργεί προβλήματα στην καθημερινότητα

σας; Σίγουρα αρκετές, με κύριο αποδέκτη των "παραπόνων" να είναι ο Δήμαρχος, αφού πριν τις εκλογές σας είχε τάξει τον ουρανό με τα άστρα για να πάρει την πολύτιμη ψήφο σας. Ταυτόχρονα με όλα τα παραπάνω θα έχετε πει επίσης "Αν ήμουν εγώ Δήμαρχος όλα θα δούλευαν ρολόι!" Ε, σας έχουμε ευχάριστα νέα, αφού η Nintendo αποφάσισε να σας τοποθετήσει ως επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο της για τις εκλογές της 14ης Ιουνίου οι οποίες θα αναδείξουν τον νέο τοπικό άρχοντα για την πόλη του Animal Crossing: New Leaf.

Το Animal Crossing: New Leaf είναι ο τέταρτος τίτλος της πολύ γνωστής και αγαπητής community simulation σειράς η οποία έκανε την παρθενική της εμφάνιση στο Nintendo 64 στην Ιαπωνία ενώ στην Δυτική αγορά κυκλοφόρησε στο Nintendo GameCube. Το Animal Crossing λαμβάνει χώρα σε έναν φανταστικό κόσμο, με τον παίχτη να μετακομίζει σε ένα χωριό το οποίο κατοικείται από ανθρωπόμορφα ζωάκια. Μέσα στο παιχνίδι ο παίχτης μπορεί να αλληλεπιδράσει με το περιβάλλον ή με τα ζωάκια ή με άλλους παίχτες μέσα από την χρήση των online δυνατοτήτων του τίτλου. Σήμερα θα σας παρουσιάσουμε τον νέο αποκλειστικό τίτλο για το 3DS, το Animal Crossing: New Leaf το οποίο εισάγει αρκετά νέα στοιχεία στην σειρά.

Καλημέρα κ.Δήμαρχε. Ποιος εγώ;! - Gameplay

Τα πάντα στο Animal Crossing: New Leaf αρχίζουν με εσάς να ταξιδεύετε με το τρένο προς μια άγνωστή πόλη. Κατά την διάρκεια του ταξιδιού ένας χαρακτήρας σας πλησιάζει και ρωτάει την ημερομηνία, την ώρα, το όνομα σας και τον προορισμό σας. Όπως καταλάβατε, ο παραπάνω διάλογος είναι ένας πολύ έξυπνος τρόπος να ρυθμίσετε την ώρα του παιχνιδιού και να ονομάσετε τον χαρακτήρα και την πόλη που θα επισκεφτείτε. Μόλις φτάσετε στον προορισμό σας οι κάτοικοι της πόλης θα σας καλωσορίσουν και θα σας ανακηρύξουν νέο Δήμαρχο της πόλη γιατί νομίζουν ότι είστε ο διάδοχος του Tortime. Το δεξί σας χέρι σε αυτή την τόσο γεμάτη ευθύνες θέση θα είναι η Isabelle, μια χαριτωμένη σκυλίτσα η οποία θα σας δίνει πολύ χρήσιμες συμβουλές κατά την διάρκεια της θητείας σας ως Δήμαρχος.

Πρωταρχική ανάγκη είναι η εύρεση μιας κατοικίας, η οποία θα περιοριστεί αρχικά σε μια σκηνή λόγω κόστους. Στην συνέχεια όμως που θα έχετε κάποιο εισόδημα θα μπορέσετε να αναβαθμίσετε το σπίτι σας με κάποιο καλύτερο και πιο άνετο, αν και η αλήθεια είναι πως πολύ λίγες στιγμές θα περάσετε μέσα σε αυτό. Αφού ξεμπερδέψει κάποιος με τα διαδικαστικά θα έρθει και η ώρα που το Animal Crossing θα αρχίσει να ξεδιπλώνει τις χάρες του, οι οποίες και είναι σίγουρα αρκετά ιδιόμορφες. Η πόλη σας προσφέρει μια μεγάλη λίστα από υπηρεσίες όπως καταστήματα, ταχυδρομείο, ATM για να αποθηκεύετε χρήματα κτλ.

Η πρώτη ενασχόληση που μπορεί να έχει ο παίχτης με τον τίτλο είναι η συλλογή αντικειμένων. Όπως και οι προκάτοχοί του έτσι και το New Leaf δεν έχει συγκεκριμένα objectives αλλά απεναντίας προσφέρει μια ελευθερία κινήσεων. Η περιήγηση στην πόλη σαφώς και είναι κάτι το ενδιαφέρον, αλλά μετά από κάποιες ώρες αυτή η επανάληψη είναι αλήθεια πως θα καταντήσει μια μάλλον κουραστική διαδικασία. Τα αντικείμενα που μπορείτε να συλλέξετε διαφέρουν και μπορεί να είναι από απολιθώματα τα οποία μπορείτε να ξεθάψετε με το φτυάρι σας, ψάρια που μπορείτε να πιάσετε στις λίμνες, στα ποτάμια ή στην θάλασσα, ζουζούνια και τέλος αρκετά οπωροκηπευτικά προϊόντα. Αντικείμενα όπως απολιθώματα, ψάρια και ζουζούνια μπορείτε να προσφέρετε στο μουσείο της πόλης σας ως εκθέματα χωρίς κάποιο αντίτιμο ή μπορείτε να τα πουλήσετε στο τοπικό κατάστημα για να βγάλετε κάποια χρήματα που σίγουρα θα σας φανούν χρήσιμα. Βέβαια υπάρχουν και ορισμένα events τα οποία επικεντρώνονται στις παραπάνω ασχολίες με σκοπό να τις κάνουν πιο ενδιαφέρουσες όπως πχ κάποιος διαγωνισμός για πιάσιμο ζουζουνιών ή ψαριών. Ο τίτλος είναι εφοδιασμένος με ένα ρολόι που φυσικά κινείται σε κανονικούς ρυθμούς. Αυτό συνεπάγεται πως αν κάποιος επιχειρήσει να παίξει νύχτα, τότε τα πάντα θα διεξαχθούν υπό το φως του φεγγαριού όπου δυστυχώς οι ενέργειες που μπορεί να κάνει κάποιος κατά την διάρκεια της νύχτας είναι πολύ περιορισμένες. Γενικότερα υπάρχει ένα πρόγραμμα σε εβδομαδιαία βάση, με συγκεκριμένες δραστηριότητες να λαμβάνουν χώρα μόνο τα Σαββατοκύριακα για παράδειγμα. Αναμφίβολα πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό που δίνει ζωή στο Animal Crossing και που φυσικά καταφέρνει να το κρατήσει ζωντανό σε βάθος χρόνου. Ακόμα και την παραμονή των Χριστουγέννων το ψηφιακό μας σπίτι επισκέφθηκε ο γνωστός… Άγιος με τα δώρα.

Η δεύτερη ενασχόληση που αποτελεί και ταυτόχρονα νέα προσθήκη στην σειρά είναι η δυνατότητα να φτιάξετε μια πόλη όπως σας αρέσει. Έτσι σας δίνετε η δυνατότητα να προσθέσετε σε αυτή διάφορα κτήρια όπως κάποιο Caffe ή αστυνομικό τμήμα και ορισμένα μικρότερης σημασίας έργα όπως παγκάκια ή κάποιο συντριβάνι τα οποία θα κάνουν την πόλη σας πιο όμορφη και φιλική για τους δημότες σας. Για τα παραπάνω έργα θα χρειαστεί να βάλετε το χέρι στα προσωπικά χρήματα σας αφού οι κάτοικοι της πόλης δεν πληρώνουν κάποιου είδος δημοτικών τελών.

Όλα τα παραπάνω συνοδεύονται και με ένα πολύ καλό multiplayer mode, όπου με την υποστήριξη online συνευρέσεων το community καλείται να δείξει και πάλι τη δύναμή του. Αυτό συνεπάγεται πως ο παίκτης μπορεί να επισκεφθεί τις πόλεις στις οποίες κατοικούν οι φίλοι του με σκοπό να κάνετε τα ψώνια σας, να απολαύσετε όλοι μαζί έναν περίπατο ή να παίξετε διάφορα μίνι παιχνίδια ή να ανταλλάξει με αυτούς διάφορα αντικείμενα. Όλα τα παραπάνω πραγματοποιούνται από τον σιδηροδρομικό σταθμό όπου μέσα από κάποιες ρυθμίσεις μπορείτε να επιτρέψετε τους φίλους σας να επισκεφτούν την πόλη σας ή να να τους επισκεφτείτε εσείς τόσο σε τοπικό όσο και σε online δίκτυο

Τεχνικός τομέας

Ότι αφορά τον τεχνικό τομέα του Animal Crossing: New Leaf , η αλήθεια είναι πως δεν χρειάζεται να ειπωθούν και πάρα πολλά, μιας και η καλή ποιότητα της σειράς είναι δεδομένη εδώ και χρόνια και σε με την δύναμη που κρύβει το 3DS το αποτέλεσμα είναι αρκετά εντυπωσιακό. Τα γραφικά συνεχίζουν και σήμερα να είναι αρκετά όμορφα και να ξεχωρίζουν για τον ευφάνταστο σχεδιασμό τους και φυσικά για το πλήθος χρωμάτων από τα οποία απαρτίζονται. Επίσης όλα τα περιβάλλοντα μοιάζουν πιο φυσικά και ζωντανά, με έντονα χρώματα και σαφέστατα καλύτερα εφέ φωτισμού, ενώ σε ότι έχει να κάνει με το τον ήχο τα πράγματα είναι ακόμα καλύτερα αφού οι παλιές καλές μελωδίες της σειράς επιστρέφουν χαρίζοντας στον παίχτη μοναδικές στιγμές.

κ.Δήμαρχε πάμε για ακόμη μια θητεία; - Συμπέρασμα

Το Animal Crossing: New Leaf είναι ένας -από τους πολλούς πια- λόγους για να είναι κάποιος κάτοχος του Nintendo 3DS. Η χρονική περίοδος που κυκλοφόρησε μπορεί να χαρακτηριστεί ως ιδανική γιατί πρόκειται για την κατηγορία παιχνιδιών που ενδείκνυται να την έχετε μαζί σας στις διακοπές αφού το περιεχόμενο του θα σας κρατήσει συντροφιά για πάρα πολύ καιρό. Επίσης η επιλογή του να είστε εσείς ο Δήμαρχος της πόλης προσφέρει ακόμα πιο πολλές ασχολίες και φυσικά μια νέα, φρέσκια ιδέα που σίγουρα την είχε ανάγκη η σειρά. Στα αρνητικά του μπορούμε να σημειώσουμε την ανακύκλωση πολλών διαλόγων και το αρκετά επαναλαμβανόμενο gameplay που σίγουρα δεν είναι αρκετά ώστε να σας χαλάσουν αυτή την τόσο μαγική εμπειρία που έχει να μας προσφέρει ο τίτλος.

{youtube}_dYsm6e-i6U{/youtube}

Άκης Μαύρος

Θετικά:Πλούσιο υλικόΚάθε μέρα έχει κάτι καινούριο να κάνουμεΥπέροχος τεχνικός τομέαςΟι online/offline λειτουργίες τουΑρνητικά:Ανακύκλωση πολλών διαλόγων Σε κάποιους μπορεί να φανεί επαναλαμβανόμενο

Το παιχνίδια μας παραχωρήθηκε από την επίσημη αντιπροσωπία της Nintendo στην χώρα μας, Nortec Multimedia, για τις ανάγκες του Review.

Keywords
leaf, leaf, το φως, nintendo 3ds, nortec, community, εκλογες, νέα, nintendo, ιουνίου, εμφάνιση, ιαπωνια, online, isabelle, ATM, φως, τελη κυκλοφοριας, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, αλλαγη ωρας, Καλή Χρονιά, εκλογες 2012, τελη κυκλοφοριας 2013, τελος του κοσμου, αλλαγη ωρας 2013, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2016, αστυνομικο τμημα, ημερομήνια, ανακυκλωση, δωρα, ζουζουνια, θαλασσα, παιχνιδια, περιοδος, προγραμμα, φως, χρωματα, ψαρια, ωρα, αστρα, αγορα, δυναμη, δυνατοτητα, δυστυχως, δυτικη, εφε, υπαρχει, ελευθερια, εργα, εμφάνιση, ζωη, ζωακια, ιδεα, ειδος, υπηρεσιες, ηχο, μινι, μπορειτε, νυχτα, παντα, ομορφη, ονομα, οπωροκηπευτικα, παμε, περιβαλλον, ποιοτητα, προβληματα, ρυθμισεις, ρολοι, σιγουρα, συγκεκριμενα, συνεχεια, σειρα, σπιτι, τμημα, το φως, τρενο, τιτλος, ταχυδρομειο, φυσικα, φτυαρι, χερι, ψηφιακο, ψωνια, ομορφα, ωρες, ATM, community, φιλοι, χωρα, isabelle, ιουνίου, nintendo, nintendo 3ds, nortec, παιχνιδι, ποταμια, σκηνη, online
Τυχαία Θέματα