Υπογραφή

Πρώτα, η Νίνα Κασιμάτη ενοχλήθηκε γιατί μπήκε η υπογραφή της στην πρόταση διαχωρισμού Εκκλησίας – Κράτους χωρίς να ερωτηθεί και το επισήμανε με e-mail στο συντροφικό προεδρείο – ναι, υπάρχουν «αριστεροί» που ξέρουν απέξω το «Πιστεύω» και το λένε και χωρίς να τους ζητηθεί. Μετά, ένας προεδρικός γκρούπι τη μέμφθηκε για αυτό κι εκείνη τον αποκάλεσε «ψώνιο της παραπολιτικής». Ο ΣΥΡΙΖΑ παράγει ακόμη περισσότερο σόου απ’ όσο μπορεί να καταναλώσει ο μέσος ψηφοφόρος του – και φαίνεται αποφασισμένος να συνεχίσει.

Εκπρόσωπος

«Με λόγο που διακρίνεται για την ιδεολογική και επιστημονική σαφήνεια και την επιμονή στο πολιτικό περιεχόμενο, ο Κωστής Καρπόζηλος θα συμβάλει στην εξωστρέφεια του νέου φορέα καθώς και στην ανάγκη η Αριστερά να μιλά συγκεκριμένα για τα προβλήματα της κοινωνίας». Με αυτά τα λόγια παρουσίασε η Νέα Αριστερά τον εκπρόσωπο Τύπου της. Το βιογραφικό του έχει μέσα Πρίνστον, Οξφόρδη και Κολούμπια. Αλλά δεν έχει ούτε ένα επίτευγμα στην πάλη με τα γουρούνια στις λάσπες – προαπαιτούμενο για τέτοιες θέσεις.

Δηλώσεις

Μια από τους διαφωνούντες, η Αννα Καραμανλή, μετά το φροντιστήριο βρέθηκε σε ένα τηλεπλατό. Από εκεί μας πληροφόρησε ότι δεν έφυγε σοφότερη από την Πειραιώς. Κι έσπευσε να δηλώσει ότι αν ισχύουν αυτά που άκουσε και δεν έρθει κάτι άλλο, «εννοείται» πως θα καταψηφίσει. Φυσικά, συμπλήρωσε «δεν είμαι ούτε ομοφοβική ούτε σκοτάδια έχω. Ζω στο φως». Εντάξει. Μόνο που όταν νιώθεις την ανάγκη να πεις ότι είσαι ή δεν είσαι κάτι, τότε σημαίνει πως αυτό δεν είναι αυταπόδεικτο.

Δικαιώματα

«Στέκομαι με σεβασμό στα δικαιώματα αυτών των ανθρώπων, αλλά ταυτόχρονα δεν δέχομαι στο όνομα αυτών των δικαιωμάτων που μπορεί να αφορούν σήμερα 420 ζευγάρια ομόφυλα που έχουν υπογράψει το σύμφωνο συμβίωσης, σταδιακά, να αρχίζουμε να αποσταθεροποιούμε αυτό το οποίο ονομάζουμε παραδοσιακή οικογένεια με τη μητρότητα και την πατρότητα». Τάδε έφη Στράτος Σιμόπουλος. Αυτός χρειάζεται εντατικά σεμινάρια πάνω στο δημοκρατικό πολίτευμα. Γιατί δεν καταλαβαίνει τα στοιχειώδη για την προστασία της μειοψηφίας στις δημοκρατίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα