Υποχωρούν σήμερα οι χιονοπτώσεις και επανέρχονται την Κυριακή

Λίγες βροχές στα δυτικά και νότια ηπειρωτικά και χαμηλές θερμοκρασίες προβλέπει σήμερα η ΕΜΥ. Κλειστός είναι ο δρόμος λόγω χιονιού στην Πεντέλη από το 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο έως τον Αγιο Πέτρο και η Λεωφόρος Φυλής από την Ι.Μ. Κλειστών έως τα Δερβενοχώρια.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -10 ως 3 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 0 ως 6 βαθμούς στην κεντρική και νότια, 2 ως 9 στη δυτική Ελλάδα, 7
ως 11 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Θυελλώδεις άνεμοι βορείων διευθύνσεων θα πνέουν στο Αιγαίο. Ισχυροί ανατολικοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο, σχεδόν θυελλώδεις στην έξοδο του Κορινθιακού Κόλπου.

Ασθενείς χιονοπτώσεις στα βόρεια και ανατολικά, με βελτίωση μέσα στην ημέρα, περιμένουμε στην Αττική, σύμφωνα με την ΕΜΥ.

Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 6 βαθμούς. Ισχυροί άνεμοι βορείων διευθύνσεων θα πνέουν στο Σαρωνικό, περισσότερο ενισχυμένοι στο Νότιο Ευβοϊκό.

Νεφώσεις και στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 2 ως 3 βαθμούς. Μέτριοι βόρειοι άνεμοι θα πνέουν στο Θερμαϊκό.
Μερική απαγόρευση απόπλου

Σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου για τα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου, ενώ από τον Πειραιά εκτελούνται κανονικά τα δρομολόγια των πλοίων.

Στις 10 το πρωί, όπως ανακοινώθηκε από το Λιμεναρχείο Πειραιά θα πραγματοποιηθεί με ευθύνη του καπετάνιου το δρομολόγιο για Χίο-Μυτιλήνη.

Επίσης κλειστές είναι οι πορθμειακές γραμμές Πρίνου-Καβάλας και Αρκίτσα-Αιδηψός.

Σύμφωνα με το λιμενικό, τις επόμενες ώρες αναμένεται εξασθένηση των ανέμων και οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατα τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία.

Χιόνια και πάλι από την Κυριακή

Την Παρασκευή στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές στα δυτικά και νότια πεδινά και χιονοπτώσεις στις υπόλοιπες περιοχές. Στα δυτικά θα εκδηλωθούν και τοπικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο ΝΑ 5 με 7 μποφόρ και στο Αιγαίο Α-ΒΑ με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στη δυτική και τη νότια Ελλάδα.

Το Σάββατο αρχικά θα διατηρηθεί ο καιρός τα Παρασκευής, αλλά σταδιακά από τα δυτικά τα φαινόμενα θα ενταθούν. Από τις απογευματινές ώρες και κυρίως κατά τη διάρκεια της νύχτας προς την Κυριακή τοπικά φαινόμενα (βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά) θα σημειωθούν και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια Α-ΒΑ 5 με 7 μποφόρ, στα δυτικά Ν-ΝΑ 6 με 7 και στο βόρειο Ιόνιο 8 μποφόρ με εξασθένηση και στα υπόλοιπα Α-ΒΑ 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε Ν-ΝΑ με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και νότια.

Την Κυριακή σε όλη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές, τοπικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά κα

Keywords
Τυχαία Θέματα