Υεμένη: Ένας Αμερικανός σκοτώθηκε στην Τάιζ

Ο Αμερικανός, το όνομα του οποίου δεν διευκρινίστηκε, ήταν καθηγητής αγγλικών και αναπληρωτής διευθυντής ενός ινστιτούτου διδασκαλίας γλωσσών που ονομάζεται Swedish Institute, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές και πηγή της τοπικής αστυνομίας.
Ο ένας από τους άνδρες που επέβαιναν στη μοτοσικλέτα άνοιξε πυρ στον Αμερικανό, ο οποίος επέβαινε σε αυτοκίνητο στη ζώνη της Σένα, σε έναν περιφερειακό δρόμο της Τάιζ, διευκρίνισαν οι πηγές της ασφάλειας.

Η πηγή της αστυνομίας σημείωσε ότι οι ένοπλοι, οι οποίοι διέφυγαν, πιστεύεται ότι είναι μαχητές που συνδέονται
με την Αλ Κάιντα.

Οι αρχές της Υεμένης ξεκίνησαν έρευνα για την αναγνώριση και τον εντοπισμό των δραστών της επίθεσης αυτής.

Η αμερικανική πρεσβεία στη Σαναά, με την οποία επικοινώνησε το Γαλλικό Πρακτορείο, απάντησε ότι δεν έχει πληροφορίες για την επίθεση αυτή και ότι ερευνά για την επαλήθευσή της.

Η επίθεση αυτή κατά ενός ξένου στην Υεμένη γίνεται δύο ημέρες μετά την ανακοίνωση της απαγωγής μιας Ελβετίδας στο δυτικό τμήμα της χώρας και της μεταφοράς της στην επαρχία Σάμπουα, στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας.

Η γυναίκα απήχθη από ενόπλους από σπίτι στη Χοντέιντα, στη δυτική Υεμένη, όπου εργάζεται ως καθηγήτρια σε ινστιτούτο διδασκαλίας γλωσσών. Η Ελβετίδα μεταφέρθηκε στη συνέχεια από τους απαγωγείς της στη Σάμπουα, ανακοίνωσε το
υπουργείο Εσωτερικών της Υεμένης, επικαλούμενο τη μαρτυρία μίας από τις συναδέλφους της στη Χοντέιντα.

Οι απαγωγείς της Ελβετίδας ζητούν "την απελευθέρωση δύο υποστηρικτών της Αλ Κάιντα που κρατούνται στην Χοντέιντα", δήλωσε την Παρασκευή τοπικός αξιωματούχος, ο οποίος κατηγόρησε την Αλ Κάιντα για την απαγωγή αυτή.
Keywords
Τυχαία Θέματα