Βιολογικό Χωριό – Η κερδοφόρα αλυσίδα που εξελίσσεται μαζί με τη διατροφή μας

Το 2008, όταν το Βιολογικό Χωριό έκανε τα πρώτα του βήματα στην ελληνική αγορά, η υγιεινή διατροφή μετατρεπόταν μόλις, δειλά-δειλά σε τάση. Η ικανότητα της μεγαλύτερης αμιγώς ελληνικής αλυσίδας βιολογικών προϊόντων να εξελίσσεται διαρκώς και να αφουγκράζεται τις σύγχρονες τάσεις και τις ανάγκες των καταναλωτών από την πρώτη μέρα, συνεχίζεται μέχρι και σήμερα, χαρίζοντάς της τη σημερινή ηγετική της θέση στον κλάδο. Στα χρόνια που μεσολάβησαν, κάθε χρονιά έχει να επιδείξει τις δικές της επιτυχίες και το διευρυμένο επενδυτικό

πλάνο του Βιολογικού Χωριού συνεχίζει να αναπτύσσεται.

Κερδίζοντας το στοίχημα της πανδημίας

Καθόλου τυχαίο, λοιπόν, δεν είναι το γεγονός ότι σε μια δύσκολη χρονιά, όπως το 2021, η αλυσίδα συνέχισε να επεκτείνεται, υλοποιώντας το πλάνο της με εξαιρετική επιτυχία. Ήδη στο δίκτυο του Βιολογικού Χωριού έχουν προστεθεί 5 νέα καταστήματα εντός Αττικής, σε κεντρικές περιοχές όπως ο Πειραιάς, ο Άλιμος, το Γαλάτσι, το Παλαιό Φάληρο και ο Χολαργός, ενώ ανακαίνισε τα καταστήματά του στο Νέο Ηράκλειο και στη Νέα Ερυθραία. Και σύντομα, άλλο ένα κατάστημα αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες του, αυτή τη φορά στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, όπου θα στεγάζονται επιπλέον και οι κεντρικές υπηρεσίες της εταιρείας.

Στους καλαίσθητους, ευρύχωρους χώρους των καταστημάτων, οι καταναλωτές βρίσκουν ό,τι χρειάζονται για να ακολουθήσουν έναν ισορροπημένο τρόπο ζωής. Στα βιολογικά τρόφιμα μέσα στα χρόνια έχει προστεθεί μια τεράστια ποικιλία από προϊόντα vegan, gluten free, sugar free, plant based, dukan, χωρίς λακτόζη, καθώς επίσης και παιδικά προϊόντα, προϊόντα ψυγείου και κατάψυξης, φρέσκα φρούτα και λαχανικά, ready to eat, είδη προσωπικής υγιεινής, συμπληρώματα διατροφής και οικολογικά προϊόντα άριστης ποιότητας.

Δεδομένης και της επένδυσης της αλυσίδας σε έμπειρο προσωπικό, που είναι πάντα στη διάθεση του κοινού για να προσφέρει πολύτιμη καθοδήγηση και προσωποποιημένη εξυπηρέτηση, το Βιολογικό Χωριό χρωστά σε μεγάλο βαθμό την επιτυχία του στο ότι οι καταναλωτές είναι πάντα σίγουροι ότι στα ράφια του θα βρουν αυτό που ψάχνουν.

Κατακτώντας την ελληνική επαρχία

Τα βήματα που πραγματοποιήθηκαν το 2021 είναι απλώς ένα μέρος του φιλόδοξου επενδυτικού πλάνου του Βιολογικού Χωριού, που στη διάρκεια του 2022 αναμένεται να προχωρήσει σε νέα άλματα ανάπτυξης. Στόχος για το νέο έτος είναι η δημιουργία έξι ή επτά νέων καταστημάτων, τόσο στην Αττική, όσο και στην επαρχία. Προς το παρόν, το σχέδιο περιλαμβάνει μεγάλες πόλεις, όπως η Λάρισα, η Πάτρα και η Θεσσαλονίκη, όμως δεν θα αποτελέσει έκπληξη αν στο μέλλον η αλυσίδα αποκτήσει καταστήματα και σε μικρότερα αστικά κέντρα της χώρας.

Ταυτόχρονα, το Βιολογικό Χωριό έχει στόχο να εξελίξει τις ήδη υπάρχουσες εγκαταστάσεις του, απαντώντας σε ακόμη περισσότερες ανάγκες των καταναλωτών. Έτσι, πρόκειται να δημιουργήσει χώρους στο σύνολο του δικτύου του για τη φιλοξενία του τμήματος του Vegan Snack Bar “Crudo” και healthy bars με ροφήματα και σνακ από 100% φυσικές πρώτες ύλες.

Επιπλέον, στις αρχές του 2022, οι λάτρεις του e-shopping θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το ανανεωμένο site του. Εκεί, εκτός από το να κάνουν τις αγορές τους, θα μπορέσουν να εξερευνήσουν τον κόσμο της ισορροπημένης διατροφής, της διαβίωσης και του well being γενικότερα.

Επιτυχία σε απόλυτους αριθμούς

Όμως, πώς μεταφράζεται η παρουσία του Βιολογικού Χωριού στην ελληνική αγορά από άποψη κερδοφορίας; Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταιρείας για το κλείσιμο του 2021, οι πωλήσεις φαίνονται να έχουν σημειώσει άνοδο περίπου της τάξης του 30% σε σχέση με το 2020, ενώ παράλληλα το Βιολογικό Χωριό έχει καταγράψει υψηλά επίπεδα λειτουργικής κερδοφορίας. Τέλος, ο συνολικός κύκλος εργασιών του για το 2021 αναμένεται να κινηθεί περίπου στα €20 εκατ.

Σε κάποιο βαθμό, τα εντυπωσιακά οικονομικά αποτελέσματα θα μπορούσαν να αποδοθούν στη στροφή των καταναλωτών στον υγιεινό τρόπο ζωής, ως αποτέλεσμα της πανδημίας, η οποία επιτάχυνε ήδη υπάρχουσες σχετικές τάσεις στην ελληνική κοινωνία. Όμως δεν πρέπει να παραβλέπουμε και τις σημαντικές κινήσεις της εταιρείας, οι οποίες της επέτρεψαν να διατηρήσει το κοινό που διέθετε πριν τις τεράστιες μεταβολές που έφερε η πανδημία, αλλά και να προσελκύσει εκείνο που τώρα ανακαλύπτει την αξία της ισορροπημένης διατροφής.

Κεντρικό ρόλο για την επιτυχία του Βιολογικού Χωριού διαδραμάτισε και το e-shop, σε μια περίοδο που οι καταναλωτές απέφευγαν τις πολλές επισκέψεις σε καταστήματα. Σε όλο αυτό το διάστημα, η εταιρεία προχωρούσε και προχωρά σε διαρκείς αναβαθμίσεις της γκάμας των προϊόντων, που διατίθενται στο ηλεκτρονικό της κατάστημα, ενώ παράλληλα έχει φροντίσει να δημιουργήσει τις συνθήκες που επιτρέπουν την άμεση και απρόσκοπτη παράδοση των παραγγελιών στον πελάτη. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της, οι ηλεκτρονικές πωλήσεις θα αντιπροσωπεύουν εντός του 2022 το 2% του συνολικού τζίρου της, μετά και από το λανσάρισμα του νέου site και την περαιτέρω υποστήριξη του e-shop.

Κομμένα και ραμμένα στα μέτρα μας

Καθώς οι επιστημονικές γνώσεις για την ισορροπημένη διατροφή ανανεώνονται, το ίδιο συμβαίνει και στα ράφια του Βιολογικού Χωριού. Διαρκώς, η αλυσίδα προσθέτει νέα τμήματα, προσαρμοσμένα σε διάφορα είδη ειδικής διατροφής. Πλέον, το Βιολογικό Χωριό διαθέτει μια πλούσια γκάμα από plant-based και keto-friendly προϊόντα, καθώς επίσης και μια εκτεταμένη ποικιλία από gluten free τρόφιμα, καλύπτοντας και τους καταναλωτές με δυσανεξία στη γλουτένη, ενώ οι διαθέσιμες κατηγορίες θα συνεχίσουν να αυξάνονται, προκειμένου να ανταποκρίνονται άμεσα στις ανάγκες των καταναλωτών.

Keywords
Τυχαία Θέματα