Βάζει στοπ η Αστυνομία

Ακόμη μια επιτυχία της ΕΠΟ. Ορισε σημαντικά ματς Κυπέλλου για τις 6 και 7  Δεκεμβρίου αλλά 24 ώρες μετά όλα δείχνουν πως αυτά θα αναβληθούν. Λέτε να γνώριζε η Ομοσπονδία πως θα τα «ακυρώσει» η Αστυνομία; Η ΕΠΟ, λοιπόν,  όρισε το ντέρμπι Αιωνίων στις 6 Δεκεμβρίου έχοντας, προφανώς, τη γνώση πως η Αστυνομία θα το… ακυρώσει.

Σύμφωνα με πηγές από το αστυνομικό ρεπορτάζ, η ΕΛ.ΑΣ. αναμένεται μέσα στις επόμενες ώρες να στείλει έγγραφο για τη μετάθεση του αγώνα

των «16» του Κυπέλλου σε άλλη ημερομηνία. Η ιδιαιτερότητα της ημέρας παίζει μεγάλο ρόλο, καθόσον είναι η επέτειος της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ενώ υπάρχει και η επίσκεψη του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και της συνοδείας του στην Αθήνα. Η Αστυνομία θα ζητεί το αυτονόητο ή αν προτιμά κάποιος, αυτό που δεν αντιλαμβάνονται στο Πάρκο Γουδή. Και επίσης, αναμένεται να μπει στοπ και στο άλλο ντέρμπι, αυτό ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Αρη στις 7 Δεκεμβρίου. Οι ομάδες δεν έχουν, όπως μαθαίνω, επίσημη ενημέρωση, αλλά από πλευράς Αστυνομίας δεν υφίσταται δυνατότητα για μέτρα ασφαλείας σε αγώνες εκείνο το διήμερο. Για όλους σαφέστατο. Για την ΕΠΟ, μάλλον όχι…

Θα δώσει στοιχεία ο Αλέξης Κούγιας

Συνάντηση με τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, υπεύθυνο για αθλητικά θέματα Γεώργιο Οικονόμου, είχε ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας ο οποίος, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε, αναφέρθηκε στον εισαγγελέα σε φυσικά πρόσωπα, παράγοντες, πρώην διαιτητές, διαιτητές εν ενεργεία, με εγκληματικές συμπεριφορές που ελέγχουν και διοικούν όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Τις επόμενες ημέρες ο Αλέξης Κούγιας θα δώσει και γραπτή κατάθεση στον ανώτατο εισαγγελικό λειτουργό για την ίδια υπόθεση,  εισφέροντάς του όσα στοιχεία έχει στη διάθεσή του με στόχο την ουσιαστική διερεύνησή της και την αναζήτηση ποινικών ευθυνών σε συγκεκριμένο κύκλο προσώπων.

Μετωπική με τη Σίτι

Ο Μπενζαμίν Μεντί απέφυγε την καταδίκη για βιασμό, είναι ελεύθερος και πλέον ψάχνει χρήματα για να αποφύγει την προσωπική χρεοκοπία. Πλέον, ο Μεντί βρίσκεται σε μετωπική με τη Σίτι, ζητώντας εκατομμύρια λίρες για απλήρωτους μισθούς. Ο ίδιος τονίζει πως η Μάντσεστερ σταμάτησε να πληρώνει μισθούς (100.000 λίρες την εβδομάδα) από τον Σεπτέμβριο του 2021. Οι δυο πλευρές ήταν σε επαφές τον προηγούμενο μήνα, ώστε να βρεθεί εξωδικαστική λύση, όμως κάτι τέτοιο δεν συνέβη.

Ο παίκτης της Λοριάν φέρεται να ζητά ένα ποσό που αγγίζει τα 10 εκατ. λίρες, με τη Σίτι να μην είναι διατεθειμένη να τα καταβάλλει. Τα δικαστήρια έχουν τον λόγο.

Η… προφητεία του μπακλαβά

Παίκτης του Ολυμπιακού από χθες ο Ναζ Μήτρου – Λονγκ σε μια κίνηση που επιβεβαίωσε για πολλοστή φορά τον τρόπο σκέψης του Γιώργου Μπαρτζώκα. Μια περίπτωση τριετίας για τους Πειραιώτες (όσα και τα χρόνια του συμβολαίου που υπέγραψε ο 30χρονος). Ενα ακόμη κομμάτι «κορμού» από τη στιγμή που σε μερικές εβδομάδες θα είναι κάτοχος του ελληνικού διαβατηρίου… Ελληνίδα η μητέρα του: Γεωργία Μήτρου.

Και τα υπόλοιπα ήταν απλά η εκπλήρωση μιας προφητείας, διότι είναι χρόνια που οι περισσότεροι εκτιμούσαν πως κάποια στιγμή ο ύψους 1.93μ. γκαρντ θα αγωνίζονταν στην Ελλάδα είτε για τους Ερυθρόλευκους, είτε για τον Παναθηναϊκό. Το πιο ωραίο της υπόθεσης όμως είναι άλλο. Η μητέρα του Ναζ, του μιλούσε για χρόνια ολόκληρα για τον μπακλαβά περιγράφοντας το απόλυτο… έδεσμα. «Μου έλεγε όμως ότι μόνο αν το φάω στην Ελλάδα θα καταλάβω»,  αποκάλυψε πριν από καιρό σε μια συνέντευξή του. Προφανώς, έφτασε το πλήρωμα του χρόνου!

Βραβεία σε ερυθρόλευκο φόντο…

Στα εφετινά βραβεία Mad Walk η ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού είχε την τιμητική της. Οπως μου είπε άνθρωπός μου που έδωσε το παρών, ο Σακίλ και η Μπέριλ ΜακΚίσικ ήταν εκεί, με την τελευταία μάλιστα να κάνει πασαρέλα με ροζ φόρεμα (και υπό τους ήχους τραγουδιού της Ζόζεφιν), κερδίζοντας τις εντυπώσεις. Μου είπαν επίσης πως ήταν και ο συμπαίκτης του Σακίλ, Τόμας Γουόκαπ, με τη σύντροφό του, Εστρέλα Νούρι.

Για έναν αξέχαστο αθλητή και παράγοντα του πινγκ πονγκ

Ηταν μια «Ωδη στη ζωή» για έναν υπέροχο άνθρωπο όπως ήταν ο αείμνηστος Χρήστος Χριστοδουλάτος, τη μνήμη του οποίου τίμησε ο κόσμος του αθλητισμού στο Μέγαρο Μουσικής την περασμένη Κυριακή το μεσημέρι, σχεδόν ένα χρόνο μετά τον θάνατό του. Την εκδήλωση οργάνωσε η οικογένειά του και επρόκειτο για έναν θαυμάσιο άνθρωπο αλλά και εκ των κορυφαίων αθλητών στην επιτραπέζια αντισφαίριση.

Χρυσά μετάλλια, κύπελλα και ολυμπιακές δάδες από τις ελληνικές, βαλκανικές, μεσογειακές και διεθνείς συμμετοχές του σε πάνω από 650 αθλητικές διοργανώσεις  κοσμούσαν τη σκηνή του Μεγάρου σε μια εκδήλωση γεμάτη συγκίνηση.

Θα ψηφίσουν ξανά οι ομάδες

Το πρόβλημα είναι σοβαρό, αλλά οι σύλλογοι της Πρέμιερ Λιγκ καταψήφισαν μια πρόταση για άμεση απαγόρευση δανεισμού παικτών μεταξύ ομάδων με κοινό ιδιοκτήτη.

Για να ισχύσει η απαγόρευση χρειαζόταν η έγκριση των 2/3 των ομάδων, αλλά το τελικό αποτέλεσμα ήταν 13-7. Για μια ψήφο, επομένως, η πρόταση για απαγόρευση δεν εγκρίθηκε. Το θέμα, δεν τελείωσε αφού οι ομάδες θα κληθούν να ψηφίσουν ξανά το ερχόμενο καλοκαίρι.

Απέναντι για τελευταία φορά

Η αγωνία πήρε τέλος: «Ο τελευταίος χορός». Αυτός είναι ο τίτλος για την πολυαναμενόμενη κόντρα ανάμεσα στον Λιονέλ Μέσι και τον Κριστιάνο Ρονάλντο που θα τεθούν πιθανότατα για τελευταία φορά αντίπαλοι σε φιλικό τουρνουά στη Σαουδική Αραβία.

Αυτό θα γίνει στο Riyadh Season Cup που θα πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο του 2024 με τη συμμετοχή της Ίντερ Μαϊάμι του Μέσι, της Αλ Νασρ του Κριστιάνο Ρονάλντο και της Αλ Χιλάλ.

Keywords
Τυχαία Θέματα