Βαλβέρδε: «Φεύγω από τον Ολυμπιακό»

Ο κ Μαρινάκης προκάλεσε στην αρχή έκπληξη, αφού είπε : «Είχαμε μία ημίωρη κουβέντα με τον Ερνέστο και αποφασίσαμε να είναι ο προπονητής του Ολυμπιακού για τα επόμενα δύο χρόνια». Το γέλιο του όμως, βοήθησε όλους να καταλάβουν ότι αστειευόταν!

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε αποκάλυψε πως από την αρχή είχε αποφασίσει να φύγει από την ομάδα
στο τέλος του δεύτερου χρόνου παρουσίας του στον πάγκο:

«Ο πρόεδρος πίστευε πως στη διάρκεια της χρονιάς μπορούσε να με κάνει να αλλάξω γνώμη» είπε «πρότεινε να ανανεώσουμε τη συνεργασία μας και μάλιστα, ιδιαίτερα μετά από δύσκολες στιγμές, όπως για παράδειγμα μετά την ήττα από την Ξάνθη. Αυτό ήταν απόδειξη της εμπιστοσύνης που μου είχε. Είναι κάτι για το οποίο πάντα τον ευχαριστούσα, αλλά επαναλάμβανα πως η απόφασή μου δεν αλλάζει. Απλά, περιμέναμε να το ανακοινώσουμε όταν η ομάδα θα έχει εκπληρώσει τους στόχους της».

Ο Βαλβέρδε εξήγησε και τους λόγους της αποχώρησης του: «Ο κυριότερος λόγος είναι προσωπικός και αφορά μόνο εμένα. Έχω συμπληρώσει τρία χρόνια σε μία ομάδα που είναι πολύ απαιτητική. Έχω κάνει έναν κύκλο με αυτή την ομάδα. Τρία χρόνια είναι αρκετός καιρός στο ποδόσφαιρο και στη ζωή»

«Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο. Είχαμε μία πολύ καλή επαγγελματική συνεργασία και πάντα μου έδειχνε σεβασμό». συνέχισε ο Βαλβέρδε ο οποίος δεν παρέλειψε επίσης να ευχαριστήσει όλους τους συνεργάτες του, τους ποδοσφαιριστές ακόμα και τους υπαλλήλους στις εγκαταστάσεις του Ρέντη.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης τόνισε πως η πόρτα της ομάδας θα είναι πάντα ανοικτή για τον Βαλβέρδε: «Είναι ένα κεφάλαιο που δεν κλείνει σήμερα για τον Ολυμπιακό. Με την παρουσία του στη χώρα μας αναβάθμισε το ελληνικό ποδόσφαιρο και ελπίζω να είναι καλός πρεσβευτής για την Ελλάδα και τον Ολυμπιακό, όπου βρεθεί»

«Η πόρτα για αυτόν είναι ανοικτή. Θα χρησιμοποιήσουμε τις συμβουλές του για την επιλογή του επόμενου προπονητή. Θα μιλήσουμε ξανά για προπονητή στις αρχές Ιουνίου. Σας διαβεβαιώνω πως θα κάνω ό,τι χρειαστεί για να γίνει η ομάδα καλύτερη» πρόσθεσε ο κ Μαρινάκης..
Keywords
Τυχαία Θέματα